کدومو به کمک خانوادهها هشت انیمیشن و فیلم سالم خانوادگی را معرفی کرده تا به مناسبت روز جهانی خانواده بتوانید با خیال راحتتری لحظات شادی داشته باشید. البته شما هم نظراتتان را راجع به این فهرست و محتوای این آثار برای کدومو بنویسید!
یک) میچلها علیه ماشینها
خانواده میچل راهی یک سفر آخرالزمانی میشوند، بزرگترین چالش آنها در این مسیر غلبه بر رباتها و تکنولوژی است. میچلها به ما نشون میده که تکنولوژی همانقدر که ممکن است بین اعضای خانواده فاصله بیاندازد، میتواند آنها را به هم نزدیک کند، فقط باید درست استفاده کردن از آن را یاد بگیریم.
دو) کریسمس آنجلا
آنجلا برای هدیهی کریسمس چیزی نمیخواهد به جز دیدار پدرش، او به همراه برادرانش تلاش میکنند تا پدرشان را از جبهههای جنگ به خانه برگردانند و تعطیلات کریسمس را کنار هم جشن بگیرند.
سه) الکساندر و روز وحشتناک، افتضاح، ناگوار، خیلی بد
روز تولد الکساندر است ولی هیچ یک از اعضای خانواده به او توجه نمیکنند، او آرزو میکند اعضای خانوادهاش مشکلات او را درک کنند و برای یک روز هم که شده مشکلات او را تجربه کنند، بدبیاریهایی که برای تک تک اعضای خانواده اتفاق میافتد باعث میشود به خودشان بیاییند و از یکدیگر، به ویژه الکساندر، بیشتر حمایت کنند.
چهار) جنگ با بابابزرگ
پیتر باید اتاقش را با پدر بزرگش شریک شود اما از این کار دل خوشی ندارد! برای همین با پدربزرگش اعلان جنگ میکند. در حین این درگیریها رابطهای صمیمانه بین پیتر و پدربزرگش شکل میگیرد که باعث میشود برای ماندن پدربزرگ در خانهشان اصرار کرده و از پدربزرگش دلجویی کند.
ارزیابی تربیتی این اثر را در کدومو بخوانید!
پنج) به پیش
دو برادر الف به نامهای ایان و بارلی در جهانی فانتزی زندگی میکنند. ایان فرزند کوچکتر و دانشآموز دبیرستانی است که اعتمادبهنفس ندارد و بارلی فرزند بزرگتر است که علاقه زیادی به تاریخ و دنیای فانتزی و جادو دارد. پدر آنها، ویلدن، قبل از تولد ایان براثر بیماری درگذشته است. ایان و بارلی تلاش میکنند تا با جادو یک بار دیگر پدرشان را ببینند، در این مسیر ارتباط برادرانه و ارزشمندی بین ایان و بارلی به وجود میآید.
ارزیابی تربیتی این اثر را در کدومو بخوانید!
شش) رامونا و بیزوس
رامونا و بیزوس، دو دختر خانوادهی کوئیمبی هستند، رامونا دختر کوچکی است که در عوالم کودکانهی خودش سیر میکند. خانواده کوئیمبی دچار مشکلات مالی میشود و همین باعث میشود رامونا بیشتر احساس تنهایی کند، زیرا دیگر کسی نمیتواند با رامونا وقت بگذارند. رامونا به همراه خواهر بزرگترش بئاتریس (که به او بیزوس میگوید) تلاش میکند تا خانواده را در این بحران مالی، شاد و سرزنده نگهدارد.
هفت) ملاقات با خانواده رابینسون
لوییس رابینسون پسربچهی یتیم و نابغهای است که در حال اختراع دستگاهی برای دیدن خاطرات گذشته است. او در مسیر اختراعش شکست خورده و ناامید میشود، اما با ملاقات پسری به نام ویلبر که از آینده به دیدنش آمده و در واقع پسر خود لوییس است، متوجه میشود که قرار است در آینده به مخترع بزرگی تبدیل شود، او در سفرش به آینده با خانوادهاش ملاقات میکند. اعضای خانوادهی رابینسون افرادی عجیب و در عین حال مهربان و حامی هستند.
ارزیابی تربیتی این اثر را در کدومو بخوانید!
هشت) طنین جنگل، داستان کریسمس
آقای جانگل مخترع بزرگی است، او مغازهی اسباببازی فروشی جذابی دارد اما به دلیل سختیهای روزگار دست از اختراع کردن میکشد و ناامیدانه و در عزلت به زندگی خود ادامه میدهد تا این که نوهی دختریاش برای تعطیلات کریسمس پیش او میرود و باعث میشود آقای جانگل مانند ایام جوانیاش با امید به اختراع کردن اسباب بازیهای مختلف بپردازد.
ارزیابی تربیتی این اثر را در کدومو بخوانید!

فاطمه مقیم خان
خانم فاطمه مقیمخان جزء آن اقلیتی است که از کتاب جداییناپذیر است؛ آن هم نه الآن، بلکه از زمان کودکی. به قدری که از کودکی در بین فامیل به کتابخوان بودن معروف بوده! کتاب خوانی حرفهای را از همان تابستان اول دبستان شروع کرده. داخل کولهی مدرسهاش همیشه یک کتاب داستان یا رمان وجود داشته و گاهی آنقدر غرق داستان میشده که زنگ تفریحها هم کتاب از دستش نمیافتاده. برای خانم مقیمخان، نمایشگاه کتاب یک رویداد ویژه بوده و گفته: « خاطرم هست که از دوم دبستان تمام پول تو جیبیها و عیدیهایم را جمع میکردم به امید رویاییترین رویداد سال، نمایشگاه کتاب!»
اینکه خانم مقیمخان امروز به ادبیات کودک و نوجوان علاقمند است و دربارهی راهکارهای نوین آموزشی پژوهش میکند، ریشه در همان کودکی دارد. روایت خودش اینچنین است: «تنوع کتاب در کتابخانهی اتاقم آنقدر زیاد شده بود که به اقوام و آشنایان اعلام کردم در خانهمان کتابخانه تاسیس کردهام و همه میتوانند از من کتاب قرض بگیرند. حتی مهر مخصوصی هم برای کتابخانهام داشتم و برای دوستانم کارت عضویت صادر میکردم! همچنان چندین طبقهی کتابخانهام را به کتابهای کودک و نوجوان اختصاص دادهام. خلاصه مدتهاست که شیفتهی داستان هستم و خوشحالم از این که تحصیلات و کارم از مسیر علایق کودکیام دور نیافتاده.»
به روایت جالبش این را هم اضافه کنید که امروز رشتهی دانشگاهیاش علوم تربیتی است، مدتی در موسسه مطالعات کودکی مدرس مشغول ارزیابی کیفی مراکز آموزشی پیش از دبستان بوده، در حال حاضر عضو شورای کتاب کودک است و همچنین روی پروژههای شخصی مرتبط با علایقش کار میکند و گاهی هم داستان کودک مینویسد.
دربارهی آثار مورد علاقهاش این چندتا نمایندهی خوبی هستند:
فیلم: غرور و تعصب، چارلی و کارخانه شکلات سازی، هری پاتر و سنگ جادو
انیمیشن: کورالاین، موش سرآشپز، رالف خرابکار
کتاب: جین ایر، آن شرلی و تمام داستانهای رولد دال!
بازی: بازیهای موبایلی آنلاین مثل ریسک و اونو Uno
همهی اینها باعث شد که امروز از همکاران کدومو باشد و تعداد زیادی از ارزیابیهای آثار نیز طبق شیوهنامهها و پژوهشهای کدومو توسط ایشان انجام شود. به نظر خانم مقیمخان، موثرترین کار درحوزه تعلیم و تربیت، توانمند سازی خانوادهها به جهت ایجاد محیط غنی برای فرزندانشان است. انتخاب محصولات رسانهای مناسب هم به غنی کردن محیط یادگیری کودکان کمک میکند.
من فیلم سینمایی wonder رو هم پیشنهاد میدم خیلی فیلم خانوادگی و انگیزشی و اموزشی هست