با اصطلاحات گیمری تا چه اندازه آشنا هستید؟ آگاهی از این اصطلاحات میتواند والدین را برای همراهی فرزندان در حین بازیهای ویدئویی آماده کند.
زبان فهم بازیهای ویدئویی از عبارات و کلماتی تشکیل شده که دانستن آنها به برقراری ارتباط میان والدین و فرزندان کمک شایانی میکند. آگاهی از اصطلاحات گیمیری برای والدینی که فرزندانشان با بازیهای ویدئویی سرگرم هستند، بسیار واجب و کارآمد است.
مقاله امروز را به مرور برخی از اصطلاحات گیمری موجود در میان کاربران بازیهای ویدئویی اختصاص دادهایم. توجه داشته باشید که در لیست پیشرو فقط به مهمترین و رایجترین آنها میپردازیم.
این اصطلاح را بیشتر در بازیهای مبارزهای (فایتینگ) شنیدهاید که در واقع کوتاهشده عبارت 1versus1 است. مبارزه بین دو بازیکن را 1v1 مینامند.
بازیهایی که در بهترین حالت ممکن ساخته میشوند و سازندهها زمان و هزینه زیادی را صرف ساختن آن میکنند را بازیهای AAA یا تریپل اِی میگویند. این بازیها معمولا پرچمدار انحصاری کنسولها هستند.
مخفف «Action Role-playing» که به معنای ژانر «اکشن نقشآفرینی» این ژانر یکی از زیرمجموعههای سبک نقشآفرینی (RPG) است که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت. در بازیهای اکشن نقشآفرینی شما المانهای ژانر RPG را بهعلاوه درگیری و خشونت بیشتری مشاهده خواهید کرد.
دستاوردهای بازیکن در سیستم امتیازدهی کنسولهای ایکس باکس را Achievement میگویند.
سیستم هدفگیری خودکار در بازیهای شوتر را Auto-Aim میگویند.
یکی از اصطلاحات گیمری دیگر «آلفاریلیز» است. نسخهای از بازی که جهت تست و آزمایش، قبل از انتشار رسمی آن در اختیار برخی از افراد قرار میگیرد.
به سیستم ذخیره اتوماتیک در بازیها گفته میشود. فعال کردن آن را به هیچ وجه فراموش نکنید.
پروفایل هر بازیکنی در حساب کاربریاش با یک تصویر یا نماد شناخته میشود که به آن آواتار میگویند.
هنگامی که شما در سرورها و یا سرویسهای بازی دچار تخلف شوید، به اصطلاح بَن خواهید شد. خدا آن روز را نیاورد که کنسول بازی شما توسط سونی یا مایکروسافت Ban شود!
بتل رویال یک نوع ژانر از بازیهای اکشن آنلاین است که شما به همراه بازیکنان دیگر به صورت همزمان با یکدیگر به مبارزه میپردازید.
پس از نسخه آلفا، نسخهای از بازی که به منظور رفع ایرادات اولیه و به صورت رسمیتر در اختیار برخی از کاربران قرار میگیرد که آن را نسخه بتا یا Beta Release میگویند.
یکی از ژانرهای اصلی در بازیهای ویدئویی که هدف اصلی در آنها، از بین بردن دشمنان و تاختن به ادامه مراحل بازی است. پدرومادرهای قدیمی با بعضی از بهترینهای Beat ’em up مانند «شورش در شهر» خاطرات زیادی دارند.
قابلیتی که کسنولها به واسطه آن میتوانند از عناوین نسلهای قبلتر از خود پشتیبانی کنند. معمولا کنسولهای شرکت مایکروسافت یعنی «ایکس باکس» به خوبی از این قابلیت پشتیبانی میکنند.
از اصطلاحات گیمری قدیمی که سابقه زیادی در بین بازیکنها دارد. یکی از دشمنان سرسخت که معمولا در پایان هر مرحله فرعی یا اصلی بازیهای اکشن ظاهر میشود. غولهای مرحله آخر را به یاد دارید؟
شخصیتهایی که با هوش مصنوعی در کنار سایر بازیکنان حقیقی در بازیهای آنلاین به مبارزه میپردازند.
عناوینی که به سادگی قابلبازی هستند و برای موفقیت در آنها نیاز به مهارت خاصی نیست.
اقداماتی که توسط پلیرها در بازی ایجاد میشود تا تغییرات خاصی در قدرت شخصیت اصلی بازی ایجاد شود. بازیکنهایی که از این روش استفاده میکنند را «چیتر» میگویند.
به ضربههای متوالی که در بازیهای مبارزهای به رقیب وارد میشود.
قابلیت بازی کردن به صورت دونفره در بازیهای آفلاین را کوآپ میگویند.
نمایشهای سینماتیک در حین اجرای بازی را «کاتسین» میگویند. این لحظات از بازی توسط بازیکن کنترل نمیشود و همانند بخشهایی از یک فیلم یا انیمیشن روایت میشود.
به ساختن یک شی جدید از ترکیب چند شی دیگر «کرفتینگ» میگویند. همچنین در ساختن یا ارتقای اسلحهها از سیستم Crafting استفاده میشود.
کمترین زمانی که پلیر باید منتظر بماند تا بعد از استفاده از یک توانایی یا مهارت خاص، مجدد از آن استفاده کند.
در بازیهایی که سیستم انتخاب دیالوگ میان کاراکترها در جریان است، ویژگی «Dialog Tree» نقش مهمی دارد. شما با این ویژگی میتوانید روحیات، مهارتها و سرنوشت شخصیتهای بازی را تحتتاثیر قرار دهید.
محتواهایی که پس از انتشار نسخه اصلی بازی منتشر میشوند. در اغلب موارد، شما باید برای آنها به صورت جداگانه هزینه پرداخت کنید. این محتواها به صورت مراحل اضافی، اسلحهها، پوستههای سلاح یا لباس شخصیت اصلی و مواردی دیگر به بازی اضافه میشود.
برخی آیتمها، لوکیشنها و صحنههای عجیبی در بازیها وجود دارد که توسط سازندگان به صورت مخفی قرار داده شدهاند. ایستراگها معمولا جز داستان اصلی بازی نیست و به یک موضوع خاص، بازیهای دیگر و گاهی اتفاقات واقعی اشاره میکنند.
ورزشهای الکترونیک به رویدادهایی گفته میشود که در آن مسابقات بینالمللی برای برخی از بازیها برگزار میشود.
نرمافزارهای شبیهساز که به وسیله آنها میتوانید بازیهای کنسولی را بر روی رایانههای شخصی اجرا کنید.
Experience Point که به صورت مخفف Exp یا XP نمایش داده میشود، میزان پیشرفت بازیکن را در طول بازی نشان میدهد.
به معنای «آتش خودی» است و هنگامی به کار میرود که در بازیهای چندنفره، همتیمیها یکدیگر را مورد اصابت گلوله قرار دهند.
نرخ فریم برای اندازهگیری سرعت رندر شدن یک بازی ویدیویی را فریمریت میگویند. هرچه نرخ فریم یک بازی بیشتر باشد، وضوح تصویر بیشتر میشود.
این اصطلاح مهم، کوتاهشده عبارات «First Person Shooter» و «Frames Per Second» است. که اولی به معنای شوتر اولشخص و دیگری به معنای نرخ فریم در ثانیه میباشد.
ایرادات و باگهای بازی که برخی از موانع بازی را از سر راه شما بر میدارد.
میزان سلامتی شخصیتهای بازی را «اچ پی» یا Health Points میگویند.
مخفف عبارت «Heads-up Display» و به معنای رابط کاربری است. آیکنها، نوشتهها و موارد راهنماییکننده در صفحه اصلی بازی شامل این ویژگی میشوند.
مخفف «High Dynamic Range» و به معنای طیف پویایی بالا است. سیستم اچدیآر باعث میشود تا عمق رنگها در بازی افزایش پیدا کرده و کیفیت تصاویر بیشتر شود.
عناوینی که توسط استودیوهای کوچک و مستقل خلق و تبدیل به یک بازی شاهکار میشوند را Indie Game میگویند.
محل ذخیره آیتمها و موارد قابلحمل بازیکن را «اینونتوری» میگویند.
جیآرپیجی مخفف عبارت «Japanese Role-Playing Game» به معنای بازی نقشآفرینی ژاپنی است. المانها و موارد بصری زیادی مانند مانگا در این بازیها یافت میشود. حتی درونمایه داستانی برخی از این بازیها شباهت زیادی به انیمههای ژاپنی دارد.
اخراج یک بازیکن از سرورهای بازیهای آنلاین را به اصطلاح کیک میگویند.
اصطلاح لگ هنگامی به کار میرود که به هر دلیلی جریان بازی و اجرای آن، کُند و طاقتفرسا میشود.
نسخهای از بازی که در هنگام معرفی یک کنسول عرضه میشود را لانچ تایتل یا «عنوان روز عرضه» گفته میشود.
پاداش یا غنائمی که پس از انجام ماموریتهای بازی کسب میکنید را «لوت» میگویند.
فرآیندی که قبل از بازی شروع بازیهای چندنفره انجام میشود و هدف آن تدارک یک مسابقه آنلاین و تعیین بازیکنان همتیمی است.
اصطلاح انپیسی کوتاهشده عبارت «Non-playable Character» به معنای شخصیت غیرقابلبازی است. این شخصیتها به صورت پراکنده در محیط بازی حاضر هستند که معمولا در جریان اصلی بازی نفش مهمی ندارند و میتوانید با بعضی از آنها گفتگو کنید.
به بازیکنان تازهوارد و غیرحرفهای بهویژه در بازیهای آنلاین گفته میشود.
ویژگی نیو گیم پلاس هنگامی در یک بازی استفاده میشود که بازیکن قصد تکرار بازی را از ابتدا داشته باشد و بخواهد پیشرفتها و دستاوردهای قبلی خود را حفظ کند.
یکی از ژانرهای محبوب در میان اصطلاحات گیمری امروزی که به شدت رواج دارد. به بازیهای جهانباز با محیط گسترده و ماموریتهای جانبی زیاد گفته میشود.
پیویپی مخفف عبارت «player versus player» و به معنای بازیکن در برابر بازیکن است. این اصطلاح معمولا در حالت دونفره بازی استفاده میشود.
ماموریتهای فرعی که در جریان داستان بازی قرار دارند را «کوئست» میگویند.
در بعضی از بازیها از شما خواسته میشود تا بهسرعت یک کلید خاص را فشار دهید. به این نوع واکنشها Quick Time Event گفته میشود.
بازیهای Real-time Strategy یکی از زیرمجموعههای ژانر استراتژیک است بازیکن باید در آنها چند کار مختلف را بهصورت همزمان انجام دهد.
بازیهای آرپیجی که مخفف «Role-playing Game» هستند، به معنای بازی نقشآفرینی است که ویژگی اصلی آنها پرداختن به هویت و سبک مبارزه شخصیت اصلی است. پیشرفت مهارتهای بازیکن و رعایت ارتقای اصولی در کنار محیط فانتزی-تخیلی آنها از دیگر المانهای اصلی بازیهای RPG است.
شما در بازیهای سندباکس میتوانید محیط و ساختار بازی را به دلخواه خود ایجاد کنید. بازی Minecraft یکی از معروفترین آثار سندباکس است.
اصطلاح DLC را بهخاطر دارید؟ هنگامی که تمام دیالسیهای بازی را در تحت پکیج کامل دریافت میکنید، به اصطلاخ Season Pass بازی در اختیار شما قرار میگیرد.
اگر فرزند شما تبدیل به یک بازیکن حرفهای شده است، به احتمال زیاد اصطلاح «اسپیدران» را از او شنیده باشید. هنگامی که پلیرها در کمترین زمان ممکن یک بازی را به اتمام میرسانند را Speed-Run میگویند.
نوعی درایو حالت جامد که کوتاهشده «Solid-state Drive» است. این نوع حافظه سرعت بالاتری نسبت به هاردهای نسل قبل دارد و در کنسولهای پلیاستیشن 5 و ایکسباکس سری اس/ایکس و رایانههای گیمینگ از آن استفاده میشود.
بازیهایی که اساس آن بر مبارزههای نوبتی پیش میرود. این بازیها معمولا از ژانر استراتژیک هستند.
آنلاک کردن به مواقعی گفته میشود که بازیکن برخی از محتواهای بازی را در طی مراحل بازی فعال یا بهتر است بگوییم «باز» میکنند.
مخفف عبارت «Virtual Reality» و بهمعنای واقعیت مجازی است. شما با استفاده از ویآر و تکنولوژی منحصربهفردش میتوانید به طور کامل در محیط بازی قرار بگیرید. البته توجه داشته باشید که همه بازیها از VR پشتیبانی نمیکنند.
اصطلاح ایکسپی مخفف «Experience» و مترادف عبارت «Experience Points» است که بالاتر به آن پرداختیم. یک نوع سیستم تجربه کاربری که در بازیها از آن استفاده میشود.
ابتدای مقاله گفتیم که پرداختن به تمام اصطلاحات گیمری در این یادداشت نمیگنجد. اما به رایجترین آنها اشاره کردیم و امیدواریم که مطالعه این مقاله به همیاری فرزند شما در حین بازیهای ویدئویی کمک کند.
اگر اصطلاحی را از قلم انداختهایم که برای شما زیاد تکرار میشود، خوشحال میشویم آن را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
عالی بود
ممنون از توجه شما :)