در چند سال اخیر استفاده از گوشی تلفن همراه و تبلت در بین فرزندان خردسالمان محبوبیت فراوانی پیدا کرده است. گوشی بازی و تماشای انیمیشنها در بسیاری از خانوادهها به یک روتین روزانه تبدیل شده است. وقتی در مطب دکتر منتظر نوبت مراجعه هستیم، برای آرام نگهداشتن بچهها به تلفن همراهمان متوسل میشویم. یا در مهمانیهای رسمی سر بچهها را با گوشی گرم میکنیم. از طرفی کودکان و نوجوانان به دلیل امکان آموزش آنلاین زمان بیشتری را در فضای آنلاین میگذرانند. آنها بهصورت آنلاین سر کلاس حاضر میشوند، فعالیتها و تکالیفشان را انجام میدهند. در هنگام استراحت و برای تفریح به سراغ بازیهای آنلاین میروند. ایمینو به شما در کنترل این شرایط کمک خواهد کرد.
فرزندم کجاست؟
خیلی اوقات پیشآمده که همه اعضای یک خانواده بهصورت فیزیکی در منزل حضور دارند، اما هرکسی یک گوشی به دست گرفته و در دنیای دیگری سیر میکند، اوضاع زمانی پیچیده میشود که والدین نمیتوانند متوجه شوند که فرزندشان چه فعالیتی در گوشی انجام میدهد. از طرفی یکی دیگر از چالشهای والدگری، تنظیم زمان استفاده بچهها از گوشی و تبلت است.
جستجوی ناایمن
نظارت تماموقت بر روی فعالیتهای فرزندمان، نه عاقلانه است و نه یک راهحل عملی. گاهی فرزندمان برای یک پروژه پژوهشی نیازمند جستجو در مرورگرها هستند، اما به این دلیل که فضای مرورگرها ممکن است هر نوع محتوایی را برای فرزندمان نمایش دهد، این امکان وجود دارد که فرزندمان در معرض محتوای ناخواسته و نامناسب قرار گیرد.
آشنایی فرزندانمان با فرهنگ دیجیتال
آشنایی فرزندمان با فرهنگ محیط دیجیتال و حفظ امنیت روحی و روانی فرزندانمان اهمیت ویژهای دارد، نرمافزار کنترل والدین دستیار خوبی برای پدر و مادرهاست، مشکل عمده نرمافزارهای کنترل والدین که در فروشگاههای گوگلپلی و کافهبازار این است که اکثر آنها خارجی هستند و متأسفانه بعضی از امکاناتشان نیاز به پرداخت حق شارژ ماهیانه دارد. این امر باعث میشود والدین زیادی از استفاده از این نرمافزارها محروم بمانند.
در این مقاله به سراغ معرفی یک نرمافزار ایرانی خواهیم رفت. از ویژگیهای مثبت این نرمافزار میتوان به رایگان بودن آن اشاره کرد.
ایمینو یک نرمافزار خوب
سازندگان ایمینو خود را اینگونه معرفی کردهاند: «ایمینو، با هدف مراقبت از فرزندان در برابر آسیبهای استفاده نامناسب موبایل و اینترنت شکل گرفت و والدین بهراحتی میتوان از امکانات کامل این برنامه استفاده کنند.» به کمک این نرمافزار میتوانید به امکانات زیر دست یابید:
- قفل برنامههای گوشی: به این معنی که میتوانید برای هرکدام از فرزندانتان انتخاب کنید که به کدام برنامهها و بازیها دسترسی داشته باشد.
- تنظیم اینترنت برنامه: شما این امکان را دارید که انتخاب کنید کدام برنامه به اینترنت متصل شود.
- جستجوی ایمن در اینترنت: با فعالکردن این ویژگی میتوانید از طریق مرورگرهای امن و مناسب کودکان امکان جستجو را برای فرزندتان فراهم آورید.
- قفل زمانی برنامهها: شما میتوانید برای استفاده فرزندتان مدت زمانی را تعیین کنید تا به همان میزان امکان استفاده را داشته باشد.
- افزودن فرزند: برای هرکدام از فرزندانتان میتوان پروفایل جداگانه تعریف کنید.
سخن پایانی:
گرچه نرمافزارهای کنترل والدین میتواند به یک دستیار خوب برای نظارت بر فعالیتهای فرزندمان تبدیل شود، اما نکته کلیدی و مهم این است که این نرمافزارها در یک فضای همدلانه و اعتماد بین والد و فرزند میتواند تأثیرگذار باشد، آموزش فرهنگ دیجیتال، تنها به مدد گفتگو بین شما و فرزندتان ایجاد میشود، همانطور که در فضای واقعی آدابورسوم و فرهنگ خانوادگی خود را به فرزندتان آموزش میدهید، فضای دیجیتال هم نیازمند آموزش قوانین و مقررات مخصوص به خود است.
منابع و پیشنهاد کدومو
اطلاعات این مقاله از سایت رسمی تولید کننده نرم افزار به آدرس https://iminoapp.com استخراج شده است.
اگر به موضوع نرم افزارهای کنترل والدین علاقه مند هستید کدومو مطالعه مقالات " معرفی نرم افزارهای کنترل والدین" و " کنترل والدین" را پیشنهاد میکند.
مریم داوردان
خانم مریم داوردان، ویژگیهایی جالبی برای گفتن دارد اما از اولینش شروع کنیم: او یک مادر است که از سنین کودکی با کنسولهای بازی آشنا بوده و حالا هم با کودکش همیار است. او گفته مسیر آشناییاش با کنسولهای بازی وقتی شروع شده که پدرش برای او آتاری خریده و بعد هم میکرو، سگا و کمودور. اما ده سالگی خانم داوردان وقتی بوده که پای رایانه به خانهشان باز شده. در دوران دانشگاه، مشتری ثابت مجلههای بازی و کامپیوتر بوده و حتی چند بازی با زبان C و یک بازی فلش نوشته که مورد توجه استادش قرارگرفته. پدر خانم داوردان مواجههی متفاوتی با تکنولوژی داشته. به قول خانم داوردان «همیشه پدرم قبل از اینکه ما احساس نیاز به هر وسیلهای اعم از کنسول یا کامپیوتر داشته باشیم برای ما آنها را تهیه کردند و این خرید تجهیزات، انتهای وظیفه پدرانهشان نبود. انتخاب بازیها به روش همدلانه، متناسب با سن و سلیقهی هر فرزندشان تا همراهی هنگام بازیها و برگزاری لیگهای مختلف فوتبال و کاراته و همچنین نظارت غیر مستقیم والدینم بر زمان استفاده از این تکنولوژیها»
حالا که خانم داوردان خودش مادر است نقش بازی برای خودش کمتر شده و علاقمند بازیهایی است که فرزندانش دوست دارند. ایشان با همراهی خانواده، چند بازی طراحی کرده با نام «حسنا دختر قهرمان من» که موضوعش آشنایی و مقابله با ویروس کروناست. جالب است که حسنا خانم، دختر خانم داوردان، طراحی و صداگذاری این بازی را به عهده داشته.
این سابقهی طولانی و جالب باعث شد خانم داوردان بعد از آشنایی با کدومو و شیوهی فعالیت ما، از مهمترین ارزیابان کدومو در بخش بازی باشد. او به همدلی با فرزندان و همراهی آنها معتقد است نه نظارتهای غیر همدلانه و گفته « تجربهی شخصی من این است وقتی بچهها میبینند پدر و مادر یا مربی، همان همتیمی و همگروهی آنهاست و علایق آنها را میشناسند و آنها را دوست دارند و احترام میگذارند خیلی از مشکلات حل میشود.»
ترکیب کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر با علائقی همچون تاریخ، سیاست، گردشگری، نقد فیلم و بازی برای همهی کدوموییها جالب است. خانم داوردان به این کتابها علاقمند است: : چای نعنا (منصور ضابطیان)، به بچهها گفتن از بچهها شنیدن (آدل فابر)، قدرت عادت (چارلز داهینگ). این سه بازی، از علاقمندیها ایشان است: سری بازی های سایبریا، سیمز ،Runaway، Theme Park. فیلم و انیمیشن چطور؟ دیگران(OTHERS) ، V for Vendetta، دوپاپ، کمپانی هیولاها1، Up، Inside out.
1 دیدگاه