رفتن به نمایشگاه کتاب، آن هم با بچه، آداب خودش را دارد. اگر آدابش را درست رعایت کنیم نمایشگاه رفتن به خاطرهای خوب برای خودمان و فرزندمان تبدیل میشود اما اگر سرسری بگیریمش و بیتدبیر و بیمقدمه به نمایشگاه برویم عذاب الیم میشود و فقط خستگی و کلافگیاش برایمان میماند.
با چند توصیه و راهکار ساده، بازدید از نمایشگاه کتاب را برای خودمان و کودکانمان به تفریحی شیرین و خاطرهای ماندگار تبدیل میکنیم:
حتی اگر کودکمان بهراحتی با پای خودش راه میرود هم کالسکه را از انبار بکشیم بیرون و ببریم نمایشگاه. گفتن ندارد که بچهها زود خسته میشوند و وقتی خسته بشوند آسمان و زمین را به هم میدوزند تا مجبور شویم زود برگردیم. بغلکردن بچه هم در آن شلوغی نمایشگاه، بسیار دشوار و طاقتفرساست. کالسکهسواری، هم کار ما را راحت میکند؛ هم برای بچهها لذتبخش است؛ هم میتوانیم کتابهای خریداریشدهمان را درونش جای بدهیم؛ یعنی به نام بچه است و به کام ما!
روزهای آخر اردیبهشت، نسبتاً گرم است و بچهها زود تشنه میشوند؛ پس حتماً یک بطری آب همراهمان باشد. مقداری تنقلات خشک و باب طبع کودک هم همراه داشتهباشیم که اگر گرسنهاش شد مجبور نشویم برای خرید خوراکی از نمایشگاه خارج شویم و کلی وقت و انرژی و پول خرج کنیم. اگر زمان بازدیدمان به ظهر و موقع ناهار میخورد هم بهتر است یک غذای سادهی سالم همراهمان ببریم.
هر والدی میداند که فرزندش کِی گرسنه است و کِی میخوابد. هر والدی هم میداند که گرسنگی و بدخوابشدن بچه چه عواقب و سختیهایی دارد. پس حتماً زمان بازدید از نمایشگاه کتاب را با شکم و خواب بچه هماهنگ کنیم. وقتی بیدار شده و سیرش کردهایم برویم نمایشگاه تا هم سرحال باشد هم بهانهی چندانی نداشتهباشد.
لباس مناسب بپوشیم و بپوشانیم
در نمایشگاه قرار است زیاد راه برویم پس لباس خنک و راحت بپوشیم و به فرزندمان هم لباس مناسب بپوشانیم. بهتر است بچه را با لباس مهمانی و پلوخوری و تنگ به نمایشگاه نبریم، چون زود کلافه میشود. البته لباس کاملاً خانگی هم با فضای فرهیختهطور نمایشگاه تناسب ندارد؛ یک لباس مابین این دو به طفل معصوممان بپوشانیم. بهتر است کلاه یا نقاب هم برایش برداریم که اگر محوطهی بیرونی نمایشگاه، آفتابی باشد لازم میشود.
میدانم بیشترمان عصرها و آخر هفتهها وقتمان خالیتر و سرمان خلوتتر است اما دقیقاً همین زمانها اوج شلوغی نمایشگاه کتاب است. این را هم میدانیم که بچهها با شلوغی، میانهی خوبی ندارند و زود خسته و پژمرده میشوند. پس اگر میخواهیم با کودکمان به نمایشگاه برویم بهتر است صبحها و اوایل و اواسط هفته را خالی کنیم. اگر وقت داریم که بهتر است بازدیدمان را در چند روز تقسیم کنیم و هر روز یکی دو ساعت به نمایشگاه برویم که نه خودمان خسته شویم نه فرزندمان.
میدانیم که آستانهی تحمل بچهها خیلی پایینتر از ماست. پس وقتی با کودک به نمایشگاه کتاب میرویم ناچاریم زمان گشت و گذارمان را کوتاهتر کنیم و از همان زمان کوتاهشده هم بهرهی کامل ببریم. بنابراین بهتر است قبل از بازدید، کتابها و ناشرهای دلخواهمان را فهرست کنیم یا اگر کتاب خاصی برای خودمان نمیخواهیم شبستان را رها کنیم و فقط به قسمت کودک و نوجوان برویم.
اگر براتون سوال هست که اصلا چرا باید با این همه سختی و محدودیت بچهها را نمایگاه کتاب ببرید؟ کدوم خواندن مقاله " چرا بچهها را به نمایشگاه ببریم؟" را به شما توصیه میکند.
1 دیدگاه