آنچه لازم است والدین بدانند
جوجوتسو کایسن صفر یا نبرد جادویی صفر، انیمهای سینمایی محصول 2021 کشور ژاپن است. این اثر قسمت صفر سریالی با همین نام است که در سال 2020 منتشر شد. این سینمایی بهدلیل داشتن صحنههای مبارزهی پرهیجان توانسته است نظر نوجوانان و حتی بزرگسالان را به خود جلب کند. ژانر این اثر اکشن، فانتزی، مدرسهای و روانشناختی است و بهدلیل وجود خشونت و ترس بالا برای افراد زیر 18 سال توصیه نمیشود.
یوتا نوجوانی درمانده، بیهدف و غرق در ناامیدی است و نتوانسته از مرگ دوست صمیمیاش عبور کند. او و جهانش توسط این احساسات منفی شدید و غیرقابل کنترل در حال بلعیدهشدن است. یوتا میتواند شکل اغراقشدهی نوجوانان امروزی باشد که با احساسات منفی مختلفی در حال دست و پنجه نرمکردن هستند. گاهی حتی معنی برخی احساسات خود را نمیدانند و گاهی نیز خود را تسلیم آن میکنند بدون اینکه تلاشی برای برونرفت از وضعیتشان بکنند. ممکن است حتی از خانواده و دوستانشان کنارهگیری کنند و دنیا را تیره و تارتر از آن ببیند که ارزش زندگیکردن در آن وجود داشته باشد. در این زمان لازم است کسی از راه برسد و دستشان را بگیرد و درکشان کند. این اثر فرصت خوبی است برای صحبتکردن در مورد احساساتی مانند طردشدگی، ناامیدی، بیانگیزگی، ترس، اضطراب و احساساتی که گاهی انکار میشوند، فهم نمیشوند و حتی گاهی ممنوعه تلقی میشوند. ممکن است این سؤال پیش آید که آیا این احساسات باید پذیرفته شوند؟ سرکوب یا انکار آنها چه پیامدی به همراه دارد؟ اگر در حال غرقشدن در آن باشیم چه باید بکنیم؟ آیا میتوان کارکردی برای این احساسات قائل شد؟ چه کمکی از دست پدرومادر برمیآید؟ جواب این سؤالات احتمالا به سادگی به دست نمیآید، اما ضروری است قبل از آن که این احساسات تبدیل به گرههای ترسناکی شوند به آنها فکر بکنیم.
داستان حول محور دانشآموزان مدرسهی جادوگری جوجو میگردد. هر کدام از آنها برای هدفی در حال جنگیدن هستند. گوجو و گتو هر کدام سرپرست تعدادی دانشآموز هستند. آنها با اینکه در دو جبههی متضاد میجنگند، اما ویژگیهای مشترکی هم دارند. گتو و گوجو هر دو بزرگسالانی حمایتگر هستند که نوجوانانی که راه خود را گم کردهاند را زیر بال و پر خود گرفته و به مسیر زندگی آنها جهت میدهند. این دو شخصیت شاید ظاهری سرخوش داشته باشند، اما در پس هر کارشان منطقی فکرشده خوابیده است و همین آنها را به شخصیتهایی مرموز تبدیل کرده که قابل واکاویاند. اعتقادات آنها نیز از نظر اخلاقی قابلیت بررسی دارد. مثلا گتو اعتقاد دارد که چه لزومی دارد تا افراد قوی از افراد ضعیف محافظت کنند و همواره بکوشند که براساس استانداردهای آنها زندگی کنند تا آسیبی بهشان وارد نشود؟ همچنین، او برای نژاد جادوگران احترام زیادی قائل است و باقی افراد را لایق زندگیکردن نمیداند. گوجو اما نقطهی مقابل گتوست ولی بهطور واضح نظام فکری خود را به مخاطب نشان نمیدهد. بنابراین بهتر است بر روی دیالوگهای این دو شخصیت حساس باشید.
از دیگر پیامهای قابل تامل اثر ضرورت وجود روحیهی جمعی است. ما انسانها موجوداتی هستیم که برای رفع نیازهایمان به وجود دیگران وابستهایم و این نیازها به خورد و خوراک و خدمات محدود نمیشود. رفع نیازهای روحی ما مانند احساس تعلق، پذیرش، دوستداشتهشدن و... نیز وابسته به حضور و حمایت دیگران و همینطور دانستن جایگاه خود است. «خانواده» و «مدرسه» دو رکن اساسی در تقویت روحیهی جمعی در کودکان و نوجوانان هستند که باید با داشتن روابط گرم و صمیمی و طراحی کارهای گروهی این ویژگی را در آنها تثبیت کرد.
خلاصه: این اثر فرصتی را در اختیارتان میگذارد تا دربارهی احساسات منفی فکر کنید و برای روبهرویی با آنها چارهجویی کنید.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : فاطمه شگفتی
۸ آذر ۱۴۰۲
سلام پسرم ۱۵ ساله است و خیلی دوست دارش... میشه تحلیل فصل بعد رو هم بزارید؟. ضمنا من خیلی خیلی از کارتون در تحلیل انیمیشن و بازی و گاهی کتاب متشکرم.
بزرگسال
توسط : یکتا علیمرادی
۳۰ آبان ۱۴۰۲
داستان جالب و گیرا داشت فقط یه سوال اونجا گوجو به گتو چی گفت؟
بزرگسال
توسط : زهرا خطیبی
۱۱ آبان ۱۴۰۲
به نظرم این انیمه مفاهیم عمیقی دارد که بهتر است بیشتر روی ان تمرکز کرد و روی تحلیل این انیمه بیشتر وقت گذاشت
بزرگسال
توسط : زهرا خطیبی
۱۱ آبان ۱۴۰۲
به نظرم این انیمه مفاهیم عمیقی دارد که بهتر است بیشتر روی ان تمرکز کرد و روی تحلیل این انیمه بیشتر وقت گذاشت
بزرگسال
توسط : معصومه نوری
۲۳ تیر ۱۴۰۲
من خودم این انیمه رو دیدم ولی بنظرم آنقدر که شما گفتید منفی و ... نبود و مفهموم زیبایی داشت ولی اصلا قصد ناراحت کردن شمارو ندارم
بزرگسال
توسط : معصومه نوری
۲۳ تیر ۱۴۰۲
من خودم این انیمه رو دیدم ولی بنظرم آنقدر که شما گفتید منفی و ... نبود و مفهموم زیبایی داشت ولی اصلا قصد ناراحت کردن شمارو ندارم
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد جوجوتسو کایسن صفر