• امروز : 16 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم عرق سرد

author-img

توسط : فاطمه طهماسبی ارزیاب کدومو

1 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

668 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 16 +
«عرق سرد» داستان زندگی دختر ورزشکاری است که تاهل و زندگی مشترک مانع پیشرفت و موفقیت او در عرصه فردی و اجتماعی شده است. او به‌واسطه منع قانونی خروج از کشور توسط همسرش از شرکت در مسابقات آسیایی تیم فوتسال بانوان حذف می‌شود. عرق سرد در ژانری اجتماعی با حضور در سی‌وششمسن جشنواره فیلم فجر به‌گونه‌ای بازنمای مشکلات اجتماعی حاصل از جامعه مردسالارانه و حقوق نابرابر جنسیتی علیه زنان است.

ژانر : عرق سرد

سال 1396 86 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم سینمایی عرق سرد، باهدف پرداختن به یک مسئله اجتماعی مهم در راستای حقوق نابرابر زنان و جامعه نابرابر مردسالار روایتی اسفناک از زندگی یک زن و مرد جوان متاهلی را روایت می‌کند. که زن در آتش حقوق مردسالارانه و نا‌برابر جامعه می‌سوزد و برای مقابله با این ناجوانمردی‌ها دست به لجبازی با همسرش برمی‌دارد. لجبازی این دو نفر در زندگی مشترک‌شان اتفاقات بدی در مسیر زندگی‌شان رقم می‌زند. آنچه سرانجامِ تمام اتفاقات ناگوار این داستان است در مسائل و قوانین اجتماعی جامعه خلاصه نمی‌شود بلکه بخش اعظم آن حاصل روابط نادرست در نظام خانواده و زناشویی این دو زوج است. این دو پیامد به شکل نهان و آشکار در داستان نمایش داده می‌شود که لازم است به هر دو مسئله توجه شود. بهتر است در این‌باره با فرزندانتان به گفت‌وگو بپردازید تا پیامدهای نافرجام داستان برایشان دنیای تیره و تاریک جامعه را منسجم نکند و آن‌ها را به عاقبتی سرشار از ناامیدی و پوچ‌گرایی دچار نکند. در این اثر خانواده را در چهاچوب قوانین و باید و نبایدهای مطلق حقوقی روایت می‌کند و هیچ‌گونه روابط محبت‌آمیز همراه با همدلی و هم‌دردی در بستر زندگی مشترک خانوادگی بازنمایی نمی‌شود. این شکل از بازنمایی مخاطب را به حس انزجار و تنفر از تشکیل چنین روابط خانوادگی دچار می‌کند که گفت‌وگو از شدت چنین اثرگذاری منفی در سیر داستان می‌کاهد. البته در نهایت بهتر است در خصوص سنت‌ها، آداب و رسوم و حتی بعضا قوانین نابرابر و مردسالارانه در جامعه ایرانی با نوجوانان خود گفت‌وگو کنیم تا تمام وجوه مثبت و منفی اثر را در کنار هم متصور شوند و به قضاوت و نتیجه‌گیری درست از آن برسند.

بخوانید درباره؛ سیمای زنان در سینمای ایران

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

به نظر شما چه قوانین ناعادلانه‌ای در راستای حقوق زنان در جامعه وجود دارد که نیاز به اصلاح دارد؟

در خانواده خودمان یا نزدیکان خودمان متوه چه نوعی از نابرابری منفی بین زنان و مردان به‌واسطه جنسیت‌شان شده‌ای؟

به‌نظرت برای حل این مسئله باید چه کرد؟

اگر تو به‌جای افروز بودی چه میکردی؟

رفتار اشتباه یاسر در مقابل همسرش چه بود؟

اگر به‌جای یاسر بودی چه می‌کردی؟

چه بخش‌هایی از فیلم را در راستای قوانین جامعه درست و به دور از اقرار می‌دانی؟

داستان اثر

افروز، زن متاهل جوانی است که به‌واسطه مشکلات متعددی که بین او و همسرش رخ می‌دهد تصمیم می‌گیرد طی گذر زمان از همسرش جدا شود. او که مطمئن است پیشنهاد طلاق برای همسرش امری غیرقابل‌قبول است رفته رفته از او دوری می‌کند تا هم روابط عاطفی بین آن‌ها به مرور کمتر شود هم همسرش بعد از گذشت ماه‌ها تصمیم به جدایی بگیرد اما نقشه افروز بعد از گذشت حدود یکسال جدایی عاطفی از همسرش نه تنها نتیجه‌بخش نبود بلکه در شرایط حساس و آینده‌ساز زندگی افروز با خشمی نهفته از جانب همسرش اتفاق بدی را برایش رقم زد. افروز قریب به یک‌سال در خانه‌ای جدا از همسرش زندگی می‌کرد و تحت هیچ شرایطی حاضر به گفت‌وگو درباره مسائل زندگی‌شان نمی‌شد او تمام زندگی خود را صرف باشگاه و حرفه ورزشی خود کرده بود و تاحدودی علت جدایی و مشکلات او با همسرش ناشی از این مسئله بود اما جدایی آن‌ها و صبرو تحمل یاسر تاجایی ادامه پیدا کرد که متوجه تصمیم همسرش برای خروج از کشور و شرکت در مسابقات آسیایی فوتسال بانوان شد. او که حدود یکسال متحمل سختی دوری و بلاتکیفی مشکل‌ساز افروز شده بود به قصد انتقام و با استفاده سوء از حقوق مردانه خود مانع خروج قانونی افروز از کشور شد. این اتفاق منجر به بازگشت افروز از فرودگاه شد اما چالش‌های بیشتر و جدی‌تری برایشان رقم زد. آن‌ها به قصد آزار و اذیت یکدیگر در طی سه روز فرصت باقی‌مانده افروز برای رسیدن به هم‌تیمی‌های خود استفاده کردند و به اشکال مختلف از هم انتقام گرفتند. افروز در جهت اثبات خود و قابله با حقوق ظالمانه مردسالاری هیچ همکاری با یاسر برای بهتر شدن زندگی‌شان نداشت و یاسر نیز در پی مقابله با رفتار نامطلوب افروز او را در بدترین نوع ممکن تحقیر کرد. کشمکش و لجبازی این دو عاقبت بد و ناگواری برایشان رقم زد.

جزئیات اثر

کارگردان: سهیل بیرقی

نویسنده: سهیل بیرقی

نام تهیه کننده: مهدی داوری

نام بازیگران: باران کوثری، لیلی رشیدی، امیر جدیدی، سحر دولت‌شاهی، هدی زین‌العابدین

نام شخصیت ها:

افروز: عضو اصلی و کاپیتان تیم فوتسال بانوان که به قصد شرکت در مسابقات بین‌المللی برای خروج از کشور با مخالفت قانونی همسرش مواجه می‌شود.

یاسر شاه‌حسینی: مجری تلوزیون و همسر افروز که علی‌رغم چهره رسانه‌ایش به‌واسطه لجبازی و درگیری‌های پی‌درپی‌ای که بین آن‌ها رخ می‌دهد، از حق قانونی خود در جهت ایجاد مانع برای مسیر رشد همسرش استفاده سوء می‌کند.

مصی: دوست افروز، که در تلاش است تا در تمام مسیر همراه افروز باشد و از حق طبیعی خود برای موفقیت بگذرد اما فشارهای اجتماعی و تحریک او برای قدم برداشتن در مسیر موفقیت مانع ادامه‌ی این روند می‌شود.

مهرانه نوری: سرمربی تیم فدراسیون فوتسال بانوان که در پوشش مذهبی بازنمایی می‌شود. او با اعتقادات دگم و بی‌پایه خود در تقابل با افروز عمل می‌کند.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: نوری پیکچرز

جوایز و افتخارات: جایزه سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد عرق سرد

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!