آنچه لازم است والدین بدانند
کتاب آخرین مسابقه نوشته عطیه سادات صالحیان روایتی در بستر تاریخ است. زبان روایت ساده و بدون ابهام است بنابراین نوجوانان بالای 11 سال میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. تلما نوجوانی است که از کنیز بودن خود ناراضی است و میخواهد روزی آزاد شود. جسارت و استعدادهای او در چهارچوب کنونی نمیگنجد و خود را محسور میبیند. او در اثر تجربیات جدید به معنای جدیدی از آزادی و اسرات میرسد البته نوع پرداخت نویسنده به گونهای است که این مسئله در سطح باقی میماند و مخاطب نمیتواند به زوایای جدیدتری برسد.
خدمتکاران هارون الرشید و یاران امام رضا هر دوی آنها را مولای من خطاب میکنند اما تلما متوجه میشود که میان آنان تفاوت زیادی وجود دارد. با خود بیاندیشید و با یکدیگر گفت و گو کنید: چه تفاوتی میان یاران این دو نفر وجود دارد؟ هر کدام از آنها چه ویژگیهایی دارند؟ چرا یاران امام رضا او را مولای من خطاب میکنند اما به نظر نمیرسد که اسیر باشند؟ انسان برای چه به آزادی احتیاج دارد؟ هارون الرشید شخصیت منفی و امام رضا شخصیت مثبت داستان است اما پرداخت به این دو شخصیت در حد مخاطب نوجوان نیست. نوجوان در این سنین نیاز به جزئیات بیشتری دارد تا بتواند خود تصمیم گرفته و طرف خود را مشخص کند.
دیالوگهای سطحی و روایتهای کلی از این دو شخصیت اگرچه کاملا سیاهی یا سفیدی شخصیتها را مشخص میکند اما به نوجوان برای به کار گرفتن تفکر انتقادی کمکی نمیکند به همین دلیل پس از خواندن کتاب به مطالعه درباره این دو شخصیت ادامه دهید و یا حتی اوضاع اجتماعی این زمان را بررسی کنید. یکی از مواردی که در ابتدای داستان مطرح میشود ناراضی بودن تلما در مورد ظاهر خود است. او از اینکه پوست تیرهای دارد و مانند فاخته زیبا نیست، بیزار است و حسرت میخورد. وجود این نکته در کتاب به عنوان یک موضوع مثبت قلمداد میشود زیرا یکی از مشکلات اساسی نوجوانان به خصوص دختران در این سن نارضایتی از چهره و مقایسه خود با دیگران است. میتوانید در مورد این حس تلما با یکدیگر گفت و گو کنید و تجربههای خود را با هم در میان بگذارید.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد آخرین مسابقه