• امروز : 20 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی انیمه پرسونا (۴) (Persona4 )

author-img

توسط : معصومه جویباری ارزیاب کدومو

9 ماه پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

488 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 18 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

هر کدام از سری بازی‌های کامپیوتری پرسونا، یک انیمه اقتباسیِ سینمایی یا سریالی به صورت اختصاصی دارد. هر سری از این انیمه‌ها، با وجود برخی عناصر مشترک، خط داستانی و شخصیت‌های کاملا متفاوتی دارند. داستان پرسونا 4، مربوط به یک سری قتل‌های زنجیره‌ای است و گروهی از نوجوانان دبیرستانی که سعی دارند سرنخ‌ها را دنبال کنند. در این مسیر آنها وارد دنیایی موازی می‌شوند که در آن سایه‌هایی شبیه به خودشان می‌بینند. این سایه‌ها احساسات سرکوب‌شده هر شخصیت هستند که ظاهری فیزیکی پیدا کرده‌اند. هر کدام از شخصیت‌ها باید با استفاده از قدرتی درونی و ماورایی به نام پرسونا سایه‌ها را شکست دهد. شخصیت‌های این داستان برای اینکه قدرت پرسونای خود را ارتقا دهند لازم است که روابط صمیمی و عمیقی با دیگران ایجاد کنند.

ژانر این سریال اکشن و رازآلود است و تا انتها باید منتظر حقیقت نهان قتل‌های مرموز باشید. این انیمه پیام‌های مثبتی را در خصوص پذیرفتن احساسات به جای انکار آنها به مخاطب منتقل می‌کند. ناهنجاری بالای اثر در نمایش برهنگی و حرکات اغواگرایانه سبب شده تا رده سنی 18+ را از کدومو دریافت کند.

ژانر : اکشن رازآلود

سال 2011 25 قسمتِ 25 دقیقه‌ای جزئیات کامل اثر
1 مناسب خانواده 1 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

این انیمه، با وجود پیام مثبت بسیار عمیق و روانشاسانه است؛ از طرفی درک کردن پیام مثبت این انیمه نیازمند تلاش فکری است و از آنجا که حوادث متعددی رقم می‌خورد و مخاطب در پی افشای راز نهایی داستان منتظر نگه داشته می‌شود، ممکن است پیام مثبت اثر به خوبی درک و دریافت نشود.

بحران هویت از مسائل دوره نوجوانی است که در این انیمه به آن پرداخته شده است. برخی شخصیت‌ها از هویت شغلی خود ناراضی‌اند و برخی دیگر از هویت جنسی خود؛ اما در نهایت تک تک این شخصیت‌ها به این نتیجه می‌رسند که باید خود واقعی‌شان را پیدا کنند و یا خود را همانطور که هستند بپذیرند. لازم است یادآوری کنیم که وجود شخصیت هم‌جنس‌گرا یا مشخص نبودن جنسیت در یک شخصیت می‌تواند برای فرزندان شما بسیار سوال‌برانگیز باشد. ناهنجاری این اثر در مورد روابط آزاد و برهنگی و ناهنجاری جنسی شدت بالایی دارد و از آنجا که نسخه پالایش‌شده سریال در دسترس نیست، لازم است والدین در انتخاب این اثر هوشیارانه عمل کنند و توصیه ما را در خصوص رده سنی دنبال کنند. به طور کلی داستان این سریال برای کودکان قابل درک نیست و می‌تواند ترسناک باشد. برای افراد بالای 12 سال نیز به دلیل ناهنجاری بالا توصیه نمی‌شود. مناسب‌ترین سن برای تماشای این اثر 18 سال به بالا است. در این سنین نوجوانان قادر به درک پیام‌ها هستند و تماشای ناهنجاری اجتماعی تاثیر کمتری بر آنها خواهد گذاشت.

خلاصه: این اثر پیام مثبت عمیقی دارد و از طرفی ناهنجاری اجتماعی بالایی را عرضه می‌کند؛ بنابراین حداقل سن برای تماشای اثر 18+ سال است.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از فرزند خود بپرسید قدرت پرسونا را چگونه درک می‌کند؟ ایا می‌توانی این قدرت را با زندگی واقعی تطبیق دهی؟

«سایه» برای شما چه مفهومی دارد؟ اگر می‌توانستی با سایه خودت مواجه شوی، تصور می‌کنی چطور می‌شد؟

با احساسات سرکوب‌شده چطور باید مواجه شد؟ پذیرفتن این احساسات چه کمکی به ما خواهد کرد؟

خلاصه: در مورد شناخت احساسات سرکوب شده و نحوه مواجهه با آن با فرزند خود هم‌فکری کنید.

داستان اثر

ناروکامی پسری دبیرستانی است که به شهر کوچکی به نام اینابا نقل مکان می‌کند و قرار است به مدت یک سال با دایی و دختر‌دایی‌اش زندگی کند. با ورود ناروکامی به این شهر قتل‌های زنجیره‌ای مرموزی رخ می‌دهد و در همه موارد مقتول در یک شب بارانی و مه‌آلود ربوده شده و روز بعد به صورت وارونه از تیر چراغ برق آویزان شده است.

 ناروکامی از طریق همکلاسی‌هایش می‌فهمد که  طبق شایعه‌ای اگر ساعت 12 شب بارانی به کانال «نیمه‌ شب» تلویزیون نگاه کنند می‌توانند نیمه گمشده خود را در آن ببینند. یک شب ناروکامی به صفحه خاموش تلویزیون نگاه می‌کند و تصویری محوی از یک زن می‌بیند. او دستش را به سمت تلویزیون می‌برد و به داخل صفحه تلویزیون کشیده می‌شود. بار دیگر او با همراهی دو تن از دوستانش به داخل صفحه تلویزیون می‌روند. آنها وارد دنیای عجیبی می‌شوند که هیولاهایی به آنها حمله می‌کنند و هر سه فرار می‌کنند و به دنیای واقعی برمی‌گردند، اما روز بعد با ناپدید شدن یکی از دوستانشان مجبور می‌شوند دوباره به همان دنیای موازی بازگردند.

 در دنیای موازی، آنها افرادی شبیه به خودشان می‌بینند اما با رفتاری بسیار متفاوت. اینها «سایه» شخصیت‌های واقعی هستند. سایه‌ها همگی برگرفته از احساسات سرکوب شده یک نفر پدیدار می‌شوند و بسیار پلید و منفی هستند و به شخصیت‌های واقعی حمله می‌کنند. اینجاست که ناروکامی می‌تواند یک قدرت ماروایی به نام «پرسونا» را در خودش بیدار کند و با سایه‌ها مبارزه کند. در نهایت هر شخصیت پس از شکست دادن سایه‌ی خود، تلاش می‌کند احساسات منفی خود را بپذیرد و دیگر آن را سرکوب نکند و همین کار قدرت پرسونا آنها را تقویت می‌کند. قدرت پرسونا همچنین می‌تواند از طریق ایجاد روابط عمیق با دیگران تقویت شود.

ناروکامی و دوستانش با دنبال کردن سرنخ‌ها متوجه ارتباط میان قتل‌ها و کانال نیمه شب می‌شوند. به این صورت که قربانیان ابتدا تلویزیون نشان داده شده‌اند و روز بعد ناپدید می‌شوند و بعد به قتل می‌رسند. آنها با تماشا کردن تلویزیون قربانی بعدی را پیدا می‌کنند و بعد به دنیای موازی می‌روند و با مبارزه با سایه‌ها او را نجات می‌دهند.

 به تدریج که داستان پیش می‌رود گروه دوستی ناروکامی بزرگتر می‌شود و همینطور همگی قدرت پرسونای خود را ارتقا می‌دهند. آنها تصمیم می‌گیرند که قاتل را پیدا کنند. چند نفر در این ماجرا مظنون شناخته می‌شوند اما در نهایت تمام ماجرا زیر سر شخصیتی است که هیچ انتظاری از او نمی‌رفت. او آداچی کارآگاه پلیسی است که همیشه در همه قتل‌ها حاضر و ناظر بوده. او می‌خواهد تمام افراد شهر را به دنیای خیالی ببرد تا دنیای واقعی که ناعادلانه است را نابود کند و ناروکامی با قدرت پرسونای خود می‌تواند جلوی او را بگیرد و  مردم شهر را نجات دهد.

جزئیات اثر

کارگردان: سیجی کیشی

نویسنده‌ی اثر: میتسوتاکا هیروتا، جون کاماگای

منبع: بازی

نام بازیگران: دایسوکه نامیکاوا، رومی پارک، ری کوگیمیا

نام شخصیت‌ها:

ناروکامی یو: پسر نوجوانی است که به خاطر شغل پدر و مادرش مجبور است یک سالی را با دایی‌ و دختر دایی‌اش ناناکو، در شهر کوچکی به نام ایناوا زندگی کند. با ورود او به شهر قتل‌های مرموزی رخ می‌دهد.

ایگور: اتاق بنفش، جایی بین رویا و واقعیت. ایگور و مارگارت هر دو در این اتاق نشسته ‌اند و شاهد تمامی اتفاقاتی هستند که برای ناروکامی در واقعیت و یا دنیای موازی رخ می‌دهد و به نحوی راهنمای سرنوشت او هستند. مارگارت اطلاعاتی درباره بیدار کردن قدرت پرسونا در اختیار ناروکامی قرار می‌دهد.

ساتوناکا: دختری پرانرژی است که با ناروکامی دوست می‌شود و او در دنیای موازی همراهی می‌کند.

ریس کوجیکاوا: دختری دبیرستانی‌ است که حرفه‌ی اصلی‌اش رقص و خوانندگی است. داستان مواجهه او با سایه‌اش در دنیای موازی یکی از ماجراهای این سریال است.

کشور سازنده: ژاپن

کمپانی سازنده: AIC ASTA

مخاطب اثر: نوجوانان

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد پرسونا (۴)

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!