بررسی تخصصی فیلم
هشتگ خالهسوسکه

دیدگاه کدومو

در شهر افسانهها شخصیت قصههای مختلف در کنار هم زندگی میکنند. در شب عروسی خالهسوسکه و آقاموشه بعد از گذشتن ساعت دوازده، جشن متوقف میشود و همه به خانههای خود برمیگردند؛ زیرا شهر توسط دیو بدجنس به طلسم تکرار دچار شده است. مردم شهر هم برای اینکه این طلسم را از بین ببرند با هم متحد میشوند تا دیو را شکست دهند. این سریال ژانری موزیکال و فانتزی دارد و در سال ۱۳۹۷ تولید شده است.
دیدگاه والدین
هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
دیدگاه کودکان
هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.
شاخص های اثر
برخی از شخصیتهای فیلم همدیگر را تحقیر میکنند و گاهی در صحنههای کوتاه همدیگر را کتک میزنند. «طیاره»، ندیمه «ملکهشهرزاد»، زنی عصبی است که رفتار درستی با دیگران ندارد و مدام به همه توهین میکند. زمانیکه حاکم به همراه «مبارک» و «علیبابا» به شهر «قصهخوانها» میرود تا دارویی برای ملکهشهرزاد پیدا کند، فروشندهی دارو، برای گرفتنِ پول از تفنگ استفاده میکند تا آنها را تهدید کند. «مردی شنلپوش» در تیتراژ ابتدایی هرقسمت از خشونت و پلیدی تعریف میکند. در یکی از قسمتها، یکی از شخصیتها میگوید ما ایرانیها عصبانیترین مردم دنیاییم و با بددهنی با دیگران صحبت میکند. در یکی از صحنهها، یکی از شخصیتها روی دیگران اسلحه میکشد.
ادامه متنمردی با شنلی مشکی و چهرهای پوشیده بهدنبال شهناز، خواهر ملکهشهرزاد، است تا به او آسیب بزند و او را بکشد؛ اما شهناز دختر شجاعی است که با او درگیر میشود و شکستش میدهد. نمایش درگیری شهناز و مرد شنلپوش ایجادِ ترس و دلهره در کودکان میکند.
شخصیتهایی مانند حاکم، طیاره و آقاموشه در صحنههای کوتاهی با بدزبانی به دیگران توهین میکنند. عباراتی مانند احمق، بزنمت ریقت دربیاد، غلط کردی، ذلیلشده، بترکی و... از بددهنیهای این مجموعه است. اشارات جنسی و نامناسب و عشوهگریهای شخصیتهای زن و واکنشهای منفعلانهی مردان در مقابل زنان، از ناهنجاریهای اجتماعی است. همچنین از اختلاس و دزدی هم صحبتهایی بهمیان میآید و یکی از شخصیتها دزدی میکند. یکی از شخصیتهای داستان در گوشی همراه خود عکسهایی از دخترهای غریبه دارد و از طریق اپلیکیشنی به نام «عزیزجان» با آنها ارتباط میگیرد.
ادامه متنمردم شهر بعد از هراتفاق و اسیرشدن هریک از شهروندها توسط قارون، امیدشان را از دست میدهند؛ اما عمونوروز به آنها میگوید که با امید و همکاری میتوانند قارون را شکست بدهند و طلسم را از بین ببرند.
مردم شهر افسانهها بعد از اینکه متوجه طلسم تکرار میشود، با هم متحد میشوند تا قارون را شکست بدهند و طلسم را از بین ببرند. دیو با اینکه شخصیتی بدجنس در طول سریال است؛ اما درنهایت برای نجات چهلگیس، دختری که به او علاقه دارد، فداکاری میکند و حاضر میشود برای ازبینبردن طلسم قارون جانش را از دست بدهد.
آنچه لازم است والدین بدانند
با وجود کمبودن میزان ناهنجاری اجتماعی سریال، در قسمتهای زیادی از آن، شخصیتها به یکدیگر توهین میکنند و گاهی در صحبتهایشان شوخیهای جنسی هم دیده میشود که میتواند برای کودکان و نوجوانان تأثیرات منفی داشته باشد. ترس در این انیمیشن از نوع ترس غیرمنتظره است، تصاویری از بهبندکشیدن یک زن در اتاقی تاریک وجود دارد که میتواند برای کودکان کمسن ترسناک باشد. در برخی از صحنههای سریال، زمانیکه مردم شهر جشن میگیرند، زنان آواز میخوانند و مردان حرکات موزون انجام میدهند که بنابه فرهنگ خانوادهتان لازم است به آن توجه کنید. اشارات جنسی و نامناسب، عشوهگریهای شخصیتهای زن و واکنشهای منفعلانهی مردان در مقابل زنان میتواند کلیشههای جنسیتی را در ذهن نوجوانان ایجاد یا تقویت کند. با فرزندتان دربارهی رفتارهای درست و نادرست شخصیتها مانند همکاری در شکست دیو، باطلکردن طلسم و توهین و تمسخر دیگران گفتوگو کنید تا متوجه پیامهای مثبت و ناهنجاریهای سریال بشود. میتوانید دربارهی داستانهای عامیانهی ایرانی مانند حسنکچل و خالهسوسکه با فرزند خود گفتوگو کنید.
خلاصه: دربارهی تصمیمات و رفتار شخصیتهای سریال و داستانهای اصلی هریک از شخصیتها در ادبیات عامه، (مانند داستان حسنکچل، خالهسوسکه و...) با فرزند نوجوانتان گفتوگو کنید.
با کودکان خود صحبت کنید درباره
راز موفقیت مردم شهر افسانهها در باطلکردنِ طلسم چیست؟
ملکمحمد چرا به دیو تبدیل شد؟
آیا رفتارهای طیاره با دیگران کار درستی است؟
اگر مردم شهر افسانهها امیدشان را از دست میدادند، چه میشد؟
تاکنون داستانهای عامیانهی خالهسوسکه و حسنکچل را شنیدهای؟
بهنظرت چرا این شخصیتها خاکستریاند و الگوهای خوبی نیستند؟
از نوجوان خود بپرسید بهنظرش چرا این نمونهی ایرانی از سریال موزیکال نتوانسته است به اندازهی نمونههای موزیکال خارجی، موفق باشد؟
خلاصه: راز موفقیت مردم شهر افسانهها در باطلکردن طلسم چیست؟
داستان فیلم
در شهر «افسانهها» شخصیت قصههای مختلف مثل «خالهسوسکه»، «آقاموشه»، «حسنکچل»، «خالهبزغاله» و... زندگی میکنند. زمانیکه خالهسوسکه و آقاموشه برای جشن عروسی آماده میشوند، حاکم شهر هم که برای تولد فرزندش خوشحال است، تصمیم میگیرد مهمانی بزرگی برگزار کند و عروسی خالهسوسکه و آقاموشه را هم در آن مهمانی جشن بگیرد؛ اما در آخر شب که ساعت دوازده میشود، جشن متوقف میشود و به خانههای خود برمیگردند؛ زیرا شهر افسانهها دچار «طلسم تکرار» شده است و هرروز اتفاقات روز قبل تکرار میشود. بعد از گذشت چندروز «ملکهشهرزاد» که زن باهوشی است، متوجه این طلسم میشود و با کمک خالهسوسکه، آقاموشه و «عمونوروز» بهدنبال راهی هستند تا دیو را شکست دهند و طلسم را از بین ببرند. «دیو» که مرد بدجنسی است، «چهلگیس» را زندانی کرده است و او را مجبور میکند تا با او ازدواج کند. هرروز یک نفر از شهر افسانهها گم میشود و توسط دیو یا «قارون» زندانی میشود. درنهایت قارون که بهدنبال جادوی جنگل و قدرت زیاد است، ملکهشهرزاد، خالهسوسکه و چهلگیس را زندانی میکند؛ اما دیو که علاقهی زیادی به چهلگیس دارد، با فداکاری طلسم قارون را میشکند و آنها را نجات میدهد.
جزئیات فیلم
کارگردان / مؤلف: محمد مسلمی
نویسنده / مترجم: کریم خودسیانی
نام تهیهکننده: حسن مصطفوی
نام بازیگران: بهاره کیانافشار، امیرحسین رستمی، محمد مسلمی، ارژنگ امیرفضلی، نیلوفر رجاییفر، لیلا بلوکات، الهام حمیدی، الناز حبیبی، سعید امیرسلیمانی
نام شخصیتها:
خالهسوسکه: زن مهربانی که قصد ازدواج با آقاموشه را دارد؛ اما طلسم تکرار، مانع ازدواج آنها شده است،
آقاموشه: برای اینکه بتواند با خالهسوسکه ازدواج کند، به ملکه شهرزاد کمک میکند تا دیو را شکست دهند،
ملکه شهرزاد: ملکه شهر افسانهها که شهرزاد قصهگوست و در تلاش است تا دیو را شکست دهد،
دیو: دیو بدجنسی که شهر افسانهها را به طلسم تکرار دچار کرده و چهلگیس را زندانی کرده است.
کشور سازنده: ایران
عکس های منتخب فیلم





نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد