• امروز : 26 دی 1403
logo

نقد و بررسی سریال غربت

author-img

توسط : فرناز بنانی ارزیاب کدومو

4 ماه پیش

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه

12212 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 18 +

سریال غربت، داستان حاشیه‌نشینانی را به تصویر می‌کشد که برای رسیدن به زندگی آرمانی خود، اقدام به سرقت از کمیته‌امداد می‌کنند. آنها تمام آنچه که در کمیته‌امداد به عنون نذوران مردمی حفظ می‌شود را حق طبیعی خود می‌دانند. این سریال محصول سال 1403 به کارگردانی امیر پورکیان است که به دلیل محتوای ناهنجار و ضدخانواده، و نیز اعتراض مخاطبان، پس از پخش سه قسمت، به توقیف درآمد. تماشای سریال غربت، برای رده سنی کمتر از 18 سال توصیه نمی‌شود.

ژانر : اجتماعی جنایی درام

سال 1403 هر قسمت بین 40 تا 85 دقیقه جزئیات کامل اثر
5 مناسب خانواده 12 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 10 +
بر اساس 4 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

جنس ناهنجاری‌های اجتماعی در سریال غربت و فرآیند داستانی ضد خانواده در آن، به گونه‌ای است که این اثر را برای رده سنی کمتر از 18 سال نامناسب می‌کند. این محصول برای رده سنی کمتر از 13 سال نیز اکیدا ممنوع اعلام می‌شود.

حاشیه‌نشینی، یکی از معضلات عمده در کشور است که مشکلات بسیاری را در عموم شهرهای ایران به وجود آورده است. در بطن بسیاری از این گروه‌ها، انواع حوادث ناهنجار اجتماعی مانند تولید، خرید و فروش موادمخدر، شرط‌بندی، زورگیری، چاقوکشی و عربده کشی، سرقت و حتی قتل وجود دارد که مخاطرات زیادی را برای امنیت مردم جامعه به وجود می‌آورد. غربت، گوشه‌ای از معضلات حاشیه‌نشینی را به تصویر می‌کشد که در واقع نوعی آگاه‌سازی و آشنایی با رخدادهای موجود در این نوع گروه‌ها به شمار می‌رود.

توجه داشته باشید که این اثر به شدت ضد خانواده است و پخش آن نیز به دلیل اعتراضات مخاطبان، به مرحله توقیف درآمد. فلذا لازم به ذکر است که اگر تمایل به تماشای آن در محیط خانواده را داشتید، در صورت عدم حضور کودکان و نوجوانان این سریال را مشاهده کنید. محتوای غربت، در ظاهر به بیان مشکلات حاشیه‌نشینی می‌پردازد اما با توجه به شخصیت‌پردازی‌ها و استفاده از چهره‌های محبوب در این اثر، ممکن است برای مخاطب جوان و نوجوان، این تصور به وجود بیاید که غربت‌نشینان نسبت به اقدام و تصمیم اشتباهشان، محق بوده و مخاطب تمایل داشته باشد که تا پایان به امید به ثمرنشستن آرزوی آنها، با شخصیت‌ها و قصه همراهی داشته باشد. بنابراین، در صورت تماشای این اثر به همراه اعضای خانواده، لازم است که درباره تصمیم منفی شخصیت‌ها و عواقبی که گریبان‌گیر جامعه می‌شود به بحث و تبادل نظر بپردازید. این اثر برای رده سنی کمتر از 18 سال توصیه نمی‌شود و برای رده سنی کمتر از 13 سال اکیدا ممنوع اعلام می‌شود.

داستان اثر

شخصیت‌ها:

محبوبه: ملقب به دایی. سردسته زنان خلافکار در غربت. او پس از مرگ همسرش، از عده زیادی کینه به دل گرفته و اکنون با کمک خواهرش صنم در حال تلاش برای دزدی از کمیته امداد است و آرزوی رفتن به ترکیه را دارد.

صنم: خواهر محبوبه. او همسرش فرید را مجاب می‌کند که عملیات تخریب دیوار بتنی انبار کمیته امداد را به عهده بگیرد.

فرید: همسر صنم. او تصمیم دارد از ایران خارج شود اما صنم باعث می‌شود که از رفتن منصرف شده و در عملیات دزدی به غربت‌نشینان کمک کند.

فرهاد: سردسته ارازل اوباش منطقه غربت. او در غربت مقدار زیادی مواد جاساز کرده است و در پی آن است که قدرت را به دست گرفته و مخالفانش را از میان بردارد.

احلام: معشوقه فرهاد. او به اجبار تن به خواسته‌های فرهاد می‌دهد اما در خفا با مرد معتادی به نام سیف‌الله در رابطه است.

داستان‌ اثر:

محله‌ای در حاشیه شهر وجود دارد به نام غربت که اهالی آن عده‌ای از خلافکاران حرفه‌ای هستند که در جریان پایه‌ریزی نقشه یک دزدی بزرگ از انبار کمیته امداد، با یکدیگر همکاری می‌کنند. صنم و محبوبه خواهرانی هستند که نقشه دزدی از انبار کمیته امداد را طراحی کرده و برای این منظور به کمک یک مرد احتیاج دارند. پاسپورت فرید، همسر صنم، برای مهاجرت به خارج از کشور آماده شده اما او به دلیل علاقه بسیار زیاد به صنم از رفتن منصرف می‌شود و به صنم در اجرای نقشه دزدی می‌پیوندد. فرهاد، سردسته ارازل و اوباش منطقه نیز یکی از افراد غربت است که به ذخیره و خرید و فروش مواد مخدر مشغول است. در جریان این دزدی، یک مرد سمسار کشته می‌شود و فرید و صنم موفق می‌شوند تا یک قدمی انبار کمیته بروند اما نقشه آنها با چالش‌های بسیاری مواجه می‌شود.

 

جزئیات اثر

کارگردان: امیرپوکیان نویسنده: امیرپورکیان تهیه‌کننده: صادق یاری بازیگران: آناهیتا درگاهی، مهدی حسینی‌نیا، بهاره‌ کیان‌افشار، حسین‌ مهری، ترلان‌ پروانه، سوسن پرور، فرید قبادی، لادن ژاوه‌وند، لطف الله سیفی، حامد رسولی و ستایش رجایی‌نیا کشور سازنده: ایران  

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : فریال احمدی

۲۰ آذر ۱۴۰۳

مناسب سن 14 +

زندگی حاشیه نشینان را نشان میدهدو مشکلات واقعی آنان .فکر میکنم دلیل اینکه اکثرا از این اثر ناراضی بوده اند ب این دلیل است ک تحمل حقیقت زندگی عده ای را ندارند

بزرگسال

توسط : فریال احمدی

۲۰ آذر ۱۴۰۳

مناسب سن 14 +

زندگی حاشیه نشینان را نشان میدهدو مشکلات واقعی آنان .فکر میکنم دلیل اینکه اکثرا از این اثر ناراضی بوده اند ب این دلیل است ک تحمل حقیقت زندگی عده ای را ندارند

بزرگسال

توسط : آرش خیامی

۱۱ آذر ۱۴۰۳

مناسب سن 5 +

در کل از نظر من به جز کش دادن بیخودی سکانس‌ها یا به اصطلاح آب بستن توی سریال برای افزایش زمان اون که از مشکلات اساسی تمام سریالهای ایرانیه بقیش خوبه..‌ این سریال تا اینجاش که دوازده قسمتش اومده میتونست نهایتا توی چهار قسمت ساخته بشه

بزرگسال

توسط : آرش خیامی

۱۱ آذر ۱۴۰۳

مناسب سن 5 +

همونطور که اول سریال توضیح میده سعی میکنه به یکی از معضلات اجتماعی بپردازه.. همه کسانی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنن با معضل حاشیه نشینی و فقر اقتصادی و فرهنگی این جوامع آشنا هستن... در کل این هجمه و انتقادهای بیش از حدی که به این سریال وارد شده و همه منتقدان اونو به سیاه نمایی بیش از اندازه متهم کردن به نظرم خیلی بی معنیه.. متاسفانه فضای این سریال با واقعیت تطابق داره و کسانی که این حقیقت رو انکار میکنن یا به حاشیه شهرهای بزرگ نرفتن که با چشم خودشون ببینن چه وضعی دارن یا فکر میکنن با انکار واقعیت معضلات به خودی خود حل میشن...

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد غربت

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!