آنچه لازم است والدین بدانند
"روی پنهان گانگنام"، اثری با دنیای تاریک است که سعی میکند معضلات اجتماعی از جمله مصرف مواد مخدر، قلدری، فساد در مقامات دولتی را به تصویر بکشد. بنابراین فضایی سرشار از ناهنجاری و رفتارهای ناشایست که تاثیر آن، غالبا غیرقابل جبران است را برای مخاطب رقم میزند. این محصول از دیزنی پلاس، زنان و دختران را به عنوان کالای جنسی و موش آزمایشگاهی، به ویژه در مواد مخدر تلقی میکند. آنها قربانیانی هستند که هیچ اختیاری از خود ندارند و نقش اقدامات قانونی نیز در آن کمرنگ است! با وجود هشدار نسبت به فسادهای اخلاقی و اجتماعی در اثر، به دلیل میزان بالایی از ناهنجاری و خشونت، به افراد زیر 18 سال توصیه نمیگردد. بدین جهت که امکان دارد نتوانند به درک صحیحی از بازنمایی این مشکلات اجتماعی در سریال برسند.
مساله اصلی که روی پنهان گانگنام را به عنوان محصولی با جنبهی تاریک معرفی میکند، مصرف مواد مخدر و توزیع آن است. این موضوع به ویژه در کرهجنوبی، به یکی از دغدغههای اصلی آنها تبدیل شده است. به طوریکه یون سوک یول؛ رئیس جمهور وقت کرهجنوبی اینگونه اظهار میکند که " مواد مخدر به طور گستردهای بین نوجوانان در حال توزیع است که نسل آینده این کشور را به خود اختصاص و دستور رسیدگی ویژه نسبت به این مساله را میدهد." دوران نوجوانی، دورانی است که فرد گرایش بیشتری به رفتارهای پرخطر دارد و نوجوانان اگرچه از نظر توانایی ادارکی به مرحلهای مناسب برای محافظت از خود در برابر مواد مخدر رسیدهاند اما به دلیل ویژگیهای شخصیتی و سنی در برابر آسیبهای اجتماعی بسیار آسیبپذیرتر هستند. والدین اطلاعات بیشتر در مورد مواجه با این موضوع را میتوانند در مقاله صحبت با کودک درباره مواد مخدر و اعتیاد کسب کنند.
موضوع بعدی، در مورد ارتباط زندگی افراد مشهور و سبک زندگی ناسالم آنها ( مصرف مواد مخدر و ...) است. سلبریتیها تأثیر عمیقی بر نوجوانان دارند. آنها میتوانند در دیدگاه و رفتارهای نوجوانان، به شیوهای قابل توجهی تاثیر بگذارند و این تاثیر، وابسته به نوع عملکرد سلبریتیها متفاوت در نظر گرفته میشود. سریال نیز در بخشی از داستان خود، به این مساله اشاره میکند و استانداردهای غیرواقعی و رفتارهای پرخطر آنها را به نمایش میگذارد. همچنین عدهای بر این باور هستند که این سریال، برگرفته از واقعیت دردناک کلاب برنینگ سان و کتاب Made in Gangnam اثر یکی از نویسندگان این سریال است که دههای با نوجوانان فراری منطقه گانگنام کار کرده بود. برنینگ سان نیز، کلوب شبانهای در سئول است که بخشی از آن، متعلق به سونگری، یکی از پولدارترین آیدلهای کیپاپ است و در آنجا تعرض جنسی و این دسته از رفتارهای ناخوشایند اتفاق افتاده است. والدین میتوانند با مطالعه بیشتر دربارهی نیمه تاریک این مساله، به فصلنامه ترجمان جلد 24 بخش نیمه تاریک کیپاپ مراجعه کنند. سپس میتوانید به گفتوگوهایی در مورد واقعیتهای پشت پرده زندگی برخی سلبریتی با فرزندان نوجوان خود داشته باشید تا تأثیرات منفی آن را کاهش دهند.
بازنمایی قانون در روی پنهان گانگنام، پیچیده و به نوعی کمرنگ تلقی میشود. کارآگاه کانگ دونگ وو برای پیدا کردن دخترش از کار استعفاء میدهد و بعد از یافتن او، دوباره برمیگردد. گویا قانون برای کمک کردن به او کافی نیست! این سریال، شخصیت مجرمی به نام یون گیل هو، با بازی بازیگر معروف "جی چانگ ووک" دارد که به نوعی وظیفه پلیس یعنی؛ محافظت از گروهی از قربانیان و مجازات (با شیوهای غیرقانونی و وحشیانه) برخی از خلافکاران را برعهده میگیرد. بدین جهت که امیدی به قانون ندارد و تاثیر مجرم داستان را بیشتر از پلیس جلوه میدهد. در پایانبندی داستان نیز گویا همیشه یک قدم جلوتر از پلیس است. بنابراین، با توجه به تمام این مولفهها، امکان دارد میزان جذابیت شخصیت مجرم را در مقابله پلیس بیشتر کند که میبایستی با صحبت دربارهی این موضوع، میزان بازنمایی منفی آن را پایین بیاوریم.
دغدغه دیگر سازندگان اثر، موضوع قلدری در مدرسه و خودکشی نوجوانان است که قربانیان زیادی در کرهجنوبی دارد و والدین میتوانند با مطالعه مقاله قلدری در مدرسه چه دلایل و راهکارهایی دارد؟ آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهد.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد روی پنهان گانگنام