آنچه لازم است والدین بدانند
«وارثان» یکی از محبوبترین سریالهای کرهای در بین نوجوانان ایرانی است. این سریال در زمان پخش خود یکی از پربینندهترین سریالها بوده و در حال حاضر چندین سال بعد از انتشار نیز همچنان یکی از سریالهای محبوب است. والدین باید در نظر داشته باشند که چرا نوجوانان به این سریال توجه ویژه نشان میدهند. در درجهی اول بازیگران حاضر در این سریال افرادی هستند که هر کدام بعد از مدتی به بازیگران مطرح و نقش اولهای سریالهای دیگر تبدیل شدهاند. حتی بازیگرهای فرعی این سریال در حال حاضر جزو محبوبترین هنرمندان هستند. به این ترتیب بسیار محتمل است که نوجوانان متعددی به علت حضور بازیگر مورد علاقه خود به تماشای این سریال بپردازند. از طرفی درونمایه سریال یک داستان مدرسهای عاشقانه است. سیر داستان به نحوهای چیده شده که بیننده در تمام طول داستان هیجان بالایی داشته باشد. روابط عاشقانه میان «کیمتان» و «چاایونسانگ» برای نوجوانان جذاب و نفسگیر است. به همین ترتیب باید علت این علاقه و محبوبیت را درک کرد و با نوجوانان همراه شد. در ادامه خوب است که والدین از این فرصت برای صحبت در مورد حقیقت رابطهی عاطفی در زندگی واقعی با نوجوانان گفتگو کنند. کلیشههایی همیشگی سریالهای کرهای مانند علاقه بین یک دختر فقیر و یک پسر پولدار، مثلث عشقی و... در این اثر وجود دارد و لازم است با نوجوانان گفتگو شود که آیا رابطهها در دنیای واقعی نیز به همین صورت هستند؟ چند درصد احتمال دارد دختری به آمریکا برود و پسری را به طور ناگهانی ببیند که در کره جنوبی نیز او را میشناسد؟ چند درصد احتمال دارد که این شخصیتها بلافاصله به یکدیگر علاقهمند بشوند؟
از طرفی والدین باید توجه داشته باشند که روابط عاشقانه در این آثار بیش از اندازه پاک و معصومانه به تصویر کشیده میشود که جا افتادن آن به این شکل در ذهن نوجوانان آنها را در معرض خطراتی قرار میدهد. برای مثال کلیشهای در این سریالها وجود دارد که دختری شب را در خانهی پسر بگذراند. این کلیشه در این سریال هم دیده میشود. سازندگان چنین القا میکنند که پسران نقش اصلی هیچ نگاهی به جز نگاه حمایتگرانه به دختران ندارند. در حالیکه در دنیای واقعی همهی افراد به این صورت نیستند. و نباید مسألهی رفت و آمد زن و مرد غریبه به خانهی یکدیگر برای نوجوان مسألهای عادی یا حتی در درجهی بالاتر فانتزی جذاب و دوستداشتنی تبدیل شود.
این سریال نیز مانند باقی سریالهای کرهای تصویری ضعیف و ناتوان از دختران به نمایش میگذارد. شخصیت اصلی داستان «چاایونسانگ» علیرغم تلاش برای حل مشکلاتش تنها زمانی موفق و خوشحال میشود که «کیمتان» به او علاقهمند میشود. در حقیقت او وضعیت «سیندرلایی» دارد و «شاهزادهای» باید او را نجات بدهد. او در مقابل بسیار از رفتارهایی که با او میشود. (حتی ابرازها علاقههای ناگهانی «کیمتان») رفتاری منفعلانه نشان میدهد. در سریال صحنههای متعددی نشان داده میشود که مردان سریال دختران را وادار به کاری میکنند. یا دائماً دست دختران را میگیرند و به دنبال خود میکشند. خوب است والدین توجه داشته باشند که چنین تصویری به عنوان تصویر و الگوی صحیح برای دختران نوجوان جا نیفتد. برای دختران وجهههای دیگر شخصیت «چاایونسانگ» مانند تلاش برای بهبود شرایط خانواده و... را پررنگ کنند و اشاره کنند که دختران نیز به عنوان یک فرد مستقل باید توانایی حل شخصی تعارضات زندگی خود را داشته باشند و برای بهبود شرایط خود منتظر یک منجی نباشند.
در این سریال مسالهی «قلدری در مدرسه» به تصویر کشیده میشود. قلدری در مدارس ایران آنطور که در کرهجنوبی وجود دارد دیده نمیشود. اما خوب است که به اثرات منفی چنین رفتارهایی اشاره شود.
خانوادههای شخصیتهای این داستان اغلب خانوادههایی از هم پاشیده با روابط ناسالم هستند. پدر «کیمتان» دو همسر و یک معشوقه دارد. پدر «چویییونگدو» با زنان متعددی رابطه دارد و از طرفی برای منافع شرکت میخواهد با مادر یکی دیگر از دانشآموزان مدرسه ازدواج کند، در حالیکه همان مادر نیز علاقهمند به پدر یکی دیگر از دانشآموزان است. برادر «کیمتان» به دختری علاقهمند است، اما با فرد دیگری ازدواج میکند که او خود با مرد دیگری رابطه دارد. به نظر میرسد سازندهی سریال قصد داشته وضعیت نابسامان خانوادههای ثروتمند را به تصویر بکشد. اما نکتهی امیدوارکننده اینجاست که شخصیتهای جوانتر که از رفتارهای نادرست خانوادهی خود صدمه دیدهاند به تدریج تصمیم میگیرند رویهی متفاوتی داشته باشند. خوب است والدین در مورد وضعیت نامناسب چنین خانوادههایی با نوجوانان گفتگو کنند و به تغییر رفتار شخصیتهای جوانتر اشاره کنند. در کنار این مورد شخصیتهای جوان به خاطر اشتباهات پدر و مادر خود با آنها رفتارهای تند و بعضاً نامناسبی دارند. خوب است که به این نکته اشاره شود که رفتار مناسب در فرهنگ اسلامی در چنین شرایطی چگونه است.
به طور کلی نمیتوان گفت «وارثان» اثری مفید و آموزنده برای نوجوانان است، اما نمیتوان از جذابیت این داستان در بین نوجوانان چشم پوشید و آنها را به طور مطلق از تماشای این سریال منع کرد. بلکه بهتر است با توجه به نکات گفته شده توجه نوجوانان را به نکات مثبت و منفی این سریال جلب کرد و از مزیت سرگرمکنندی آن بهره برد.
خلاصه آنچه لازم است والدین بدانند:
در درجهی اول لازم است علت محبوبیت این سریال در بین نوجوانان را بپذیریم و با آنها همراه شویم. در درجهی دوم با آنها در مورد روابط عاطفی در زندگی واقعی، استقلال دختران، اثرات مخرب قلدری در مدارس و ... صحبت کنیم. تغییر رفتار شخصیتها در طول داستان را برای نوجوانان پررنگ کنیم و از آنها بخواهیم این تغییر را بررسی کنند و در نظر بگیرند که چطور شخصیتهای جوان سریال رفتارهای نامناسب خانوادگی و همین طور رفتارهای نامناسب گذشتهی خود را کنار گذاشتند.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : مهتا کیان
۱۱ مرداد ۱۴۰۱
همکاری بین دانش اموزان برای پروژه های کلاسی الگوی مناسب بود تلاش چا ایون سانگ برای ارتقا موقعیت خودش از نکات مثبت فیلم بود. تلاش کیم تان برای بدست اوردن خواسته ی قلبی ش مثبت بود. همچنین اعتمادی که در نهایت بین یونگدو و کیم تان برای مراقبت از ایونسانگ شکل گرفت و در نهایت رفاقتی که با وجود زنگار هنوز رفاقت بود واقعا مثبت بود.اما هوب جنبه های خشونت بار فیلم هم کم نبود ضمن اینکه عشق خیلی به صورت رمانتیک و خارج از واقعیت به تصویر کشیده شده بود
بزرگسال
توسط : ارغوان مشکات
۱۷ تیر ۱۴۰۱
سلام سریال وارثان خیلی عالیست نشون میده فقط پول مهم نیست وقتی عشق در میان باشد از هر پلی میشود بگذریم نشون میده عشق فراموش کردنی نیست و اینکه واقعا بازی آقای لی مین هو فوق العاده زیبا بوده بشدت عالی و طبیعی ایفای نقش کردند.. با آرزوی سلامتی برای ایشان...
بزرگسال
توسط : ریحانه یافتیان
۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
سریال قشنگ و نوستالژیکی هست و خیلی دوسش دارم و برام خاطرهانگیزه. خشونت روانیِ قابل توجهی داره که در کنارِ ماجراهای عاشقانه، ممکنه برای مخاطبی با سن کم مناسب نباشه.
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد وارثان