• امروز : 4 آذر 1403
logo

نقد و بررسی سریال فردا (Tomorrow)

author-img

توسط : ریحانه یافتیان ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

6647 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 17 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
سریال «فردا» محصول ۲۰۲۲ کره‌جنوبی‌ست که از شبکه‌ی نتفلیکس پخش شد. این سریال که ژانری فانتزی دارد، به روایتی متفاوت از جهان پس از مرگ می‌پردازد. محوریت اصلی سریال بر موضوع «خودکشی» و دیدی‌ست که مردم نسبت به این موضوع دارند. مسئله‌ی تناسخ، پرداختن به تجاوز و قربانیانِ آن نیز از دیگر موضوعات محوری سریال است.

ژانر : فانتزی

سال 2022 ۱۶ قسمت، هر قسمت حدود ۷۰ دقیقه جزئیات کامل اثر
25 مناسب خانواده 14 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 13 +
بر اساس 5 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

: سریال «فردا» محصول ۲۰۲۲ کره‌جنوبی و پخش‌شده از شبکه‌ی نتفلیکس است. این سریال به شکلی متفاوت جهان پس از مرگ را روایت می‌کند. در این سریال دو گروه اصلی وجود دارند که یکی به نجاتِ افرادی می‌پردازد که قصد خودکشی دارند و دیگری با شدت عمل به دنبال بُردنِ روح آن‌ها به جهنم است. با توجه به ژانر فانتزی و و نمایه‌های تاریخی که این سریال داراست، در سکانس‌هایی شاهد زد و خورد و قتل هستیم. در کنارِ این خشونت فیزیکی، سریال دارای خشونت روانی قابل‌توجهی نیز هست. شخصیت‌هایی که قصد خودکشی دارند و یا شخصیت‌هایی که قربانی تجاوز هستند؛ مورد توهین و سرزنش قرار می‌گیرند.

نکته‌ی مهمی که در مورد این سریال باید به آن توجه کرد، میزان بالای ناهنجاری‌ست. پرداختن به مسئله‌ی خودکشی و همچنین قربانیانِ تجاوز، با دیدگاهی متفاوت از دیدگاه معمول در ایران و اسلام بررسی می‌شود. دیدگاه رایج در سریال این است که "افرادی که خودکشی می‌کنند کسانی هستند که به آخر خط رسیده و تقصیری ندارند. صرفا ما هستیم که باید آن‌ها را درک و یاری کنیم". همچنین از قربانیانِ تجاوز به شکلی یک‌طرفه طرفداری شده و مخاطب به دلسوزی افراطی دچار می‌شود. صحبت از خودکشی و همچنین پرداخت‌های مستقیم و غیرمستقیمِ جنسی نسبت به تجاوزها، به خودی خود نیز از ناهنجاری‌های سریال هستند. اگر روحیه‌ای حساس دارید و یا شرایط مشابهی با شخصیت‌های سریال را از سر می‌گذرانید، لازم است نسبت به تماشای این سریال با احتیاط عمل کنید. درست است که حمایت‌های فراوانی نسبت به قربانیان در این سریال می‌بینیم و دیالوگ‌های انگیزه‌بخش زیادی وجود دارند؛ اما تفاوت دینی و فرهنگیِ موجود بین ایران و کُره، می‌تواند مخاطب را سردرگم کند. اگر خود یا اطرافیانتان شرایط سختی را مانند هریک از شخصیت‌های سریال از سر می‌گذرانید؛ لازم است به متخصص مراجعه کنید. توصیه‌های سریال که با کلیشه‌هایی نیز همراه هستند؛ نمی‌توانند راهکاری مناسب و عام برای مشکلاتِ همه باشند. تاکید می‌شود که اگر تجربه‌های مشابهی با شخصیت‌های سریال داشته‌اید؛ مثلاً در مدرسه مورد قلدری قرار گرفته و یا توسط فردی برایتان مزاحمت ایجاد شده، بدون ترس و شرمندگی این مسئله را با خانواده و مشاور در میان بگذارید. صحبت کردن از سختی‌ها و درخواست راه‌حل و حمایت از دیگران می‌تواند به حل مشکلات و بهتر شدنِ حالتان کمک کند.

در کنارِ مسئله‌ی خودکشی و تجاوز، دیدگاه متفاوتی نیز نسبت به زندگی پس از مرگ وجود دارد. در این سریال شاهد حضور فرشتگان و کارمندان و دستگاه اداری عجیبی هستیم که زندگی انسان‌ها را پس از مرگ اداره می‌کنند! همچنین شخصیت‌های مختلفی چون جونگ‌گیل تناسخ می‌یابند. این موارد با دیدگاه رایج اسلامی تناقض دارند و لازم است مخاطب نوجوان به این موضوع توجه داشته باشد و فانتزی بودنِ سریال را نیز مدنظر قرار دهد.

ضمناً با توجه به وجود موارد دیگری از ناهنجاری مانند مصرف مشروبات الکلی، تماشای نسخه‌ی پالایش‌شده توصیه می‌گردد.

با وجود ناهنجاری‌های متعددی که در سریال به چشم می‌خورند، این اثر دارای پیام‌های مثبتِ خوبی نیز هست. تیم مدیریت بحران که شخصیت‌های اصلیِ سریال در آن حضور دارند، با فداکاری و تلاشِ فراوان به نجات مردم می‌پردازند. این شخصیت‌ها هرچند خود گذشته‌ی تاریکی داشته و مرتکب خطاهایی شده‌اند، اما حالا درصدد جبران اشتباهاتشان برآمده‌اند. «اهمیت دادن به خویشتن و دیگران» از مهم‌ترین پیام‌هایی‌ست که در این سریال تکرار می‌شود. ضمناً دوری از قضاوت و سرزنش و توهین و تحقیر نسبت به دیگران نیز مُدام در سریال مطرح شده و در قسمت‌های مختلف بر آن تاکید می‌شود. پیشنهاد می‌شود که مخاطب بر این پیام‌ها تمرکز کرده و به دیدی منطقی و مثبت نسبت به خویش و اطرافیان برسد.

خلاصه: محوریت این سریال بر خودکشی، تجاوز و تناسخ است که همگی با دیدگاهی متفاوت از دیدگاه رایج در اسلام و عُرف ایران مطرح می‌شوند. لازم است مخاطب به این تفاوت‌ها توجه کند. ضمناً با توجه به وجود ناهنجاری‌های مختلف، تماشای نسخه‌ی پالایش‌شده توصیه می‌گردد.

پیشنهاد می‌شود مخاطب بر پیام‌های مثبتِ سریال همچون «اهمیت دادن به خویشتن و دیگران» تمرکز کند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

برای اینکه سریال را با دیدی عمیق‌تر بررسی کنید، به این سوالات فکر کنید و با دیگران درمورد آن‌ها بحث کنید:

- چرا مردم، قربانیانِ تجاوز رو سرزنش می‌کردن؟ نحوه برخورد درست با قربانیان چیه؟

- آیا خودکشی راهکار مناسبی برای خلاصی از مشکلاته؟

- اگر کسی از اطرافیانمون قصد خودکشی داشت، چطور می‌تونیم بهش کمک کنیم؟

- اگر اشتباه بزرگی مرتکب بشیم که تبعاتش دامنِ اطرافیان رو هم بگیره، مثل کو ریون فرصت مجدد برای جبرانش داریم؟

خلاصه: درمورد خودکشی عمیق‌تر فکر و بحث کنید. ببینید چه راهکارهای جایگزینی برای حل مشکلات زندگی وجود دارد و آیا خودکشی واقعاً یکی از آن‌هاست؟

به قربانیان تجاوز فکر کنید و ببینید راه مناسب برای برخورد و همچنین حمایت از آن‌ها چیست.

داستان اثر

جون‌وونگ پسر جوانی‌ست که مدام به دنبال شغل است اما با بدشانسی‌های مکرر روبرو می‌شود. او که فردی مهربان و دلسوز است، هنگام نجات یک شخص دچار حادثه شده و به کُما می‌رود. روح جون‌وونگ با کو ریون و ریونگ‌گو ملاقات کرده و متوجه می‌شود مجموعه‌ای به نام «جومادنگ» وجود دارد که امور جهان پس از مرگ را اداره می‌کنند. جون‌وونگ در کنارِ کو ریون و ریونگ‌گو، در تیم مدیریت بحران مشغول کار می‌شود تا زمانی که از کُما خارج شده و به دنیای زندگان بازگردد. تیم مدیریت بحران به نجات افرادی می‌پردازد که قصد خودکشی دارند. آن‌ها در این مسیر، با تیم فرشتگان مرگ به رهبریِ جونگ‌گیل دچار چالش‌هایی می‌شوند. در پس خودکشی‌ها و مرگ‌های مختلفی که رخ می‌دهند و تلاش و مقابله‌های متعددِ تیم‌های جومادنگ؛ داستانی دیگر نیز به نمایش درمی‌آید. کو ریون که سال‌ها قبل و در دوره‌ی چوسان زندگی می‌کرده، درواقع خود نیز خودکشی کرده بود. او با این کار، اطرافیانش را دچار عذاب روحی کرده و بنابراین مجبور است به جهنم رفته و مجازات شود. او به واسطه‌ی خروج از جهنم، مکلّف می‌شود افرادی که قصد خودکشی دارند را نجات دهد. او در این راه با رهبر گروه فرشتگان مرگ دچار چالش شده و رازی را از او مخفی می‌کند. نهایتاً مشخص می‌شود جونگ‌گیل در دو نسل قبل، شوهر کو ریون بوده که با خودکشیِ او رنج بسیاری کشیده است. در انتهای سریال نیز جونگ‌گیل و کو ریون با هم کنار آمده و تیم‌های خویش را به خوبی هدایت می‌کنند. جون‌وونگ نیز از کُما خارج شده و موفق می‌شود کاری پیدا کند.

جزئیات اثر

کارگردان: کیم ته‌یون، سونگ چی‌ووک / Kim Tae-yoon, Sung Chi-wook

نویسنده: پارک ران‌یی، پارک جاکیونگ، کیم یوجین / Park Ran-i, Park Ja-kyung, Kim Yu-jin

نام تهیه کننده: شین این‌سو، کوان می‌کیونگ / Shin In-soo, Kwon Mi-kyung

نام بازیگران: کیم هه‌سان، رو وون، لی سوهیوک، یون جی‌اون، کیم هائه‌سوک / Kim Hee-sun, Kim Seok-woo, Lee Soo-hyuk, Yoon Ji-on, Kim Hae-sook

نام شخصیت‌ها:

کو ریون: رهبر تیم مدیریت بحران «جومادنگ» که به نجات افرادی می‌پردازند که قصد خودکشی دارند. کو ریون در زندگیِ گذشته‌ش، همسر جونگ‌گیل بوده است.

چوی جون‌وونگ: پسر جوان مهربانی که مدام به دنبال پیدا کردن شغل است. او به عنوان یک تازه‌وارد در تیم مدیریت بحران «جومادنگ» مشغول کار می‌شود.

پارک جونگ‌گیل: او رهبر گروه فرشتگان مرگ «جومادنگ» است که ارواح مردگان را به دنیای بعدی هدایت می‌کنند. او فردی سرد و سخت‌گیر است و در دو زندگی پیش از زندگی فعلی‌اش، شوهر کو ریون بوده است.

لیم ریونگ‌گو: پسر جوانی که دستیار کو ریون در تیم مدیریت بحران «جومادنگ» است.

امپراطور جِید: زن میانسال مهربان اما قاطعی که رئیس اصلی جومادنگ است.

کشور سازنده: کره جنوبی

کمپانی سازنده: Studio N, Super Moon Pictures

انتشار دهنده: MBC, Netflix

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : زهرا فراهانی

۳۰ آذر ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

من خودم ۱۶ سالمه و افسردگی داشتم و دوبار خودکشی ناموفق با دیدن این سریال درسای زیادی گرفتم و امیدم به زندگی بیشتر شد

بزرگسال

توسط : سادات محمودی

۳۰ تیر ۱۴۰۲

مناسب سن 15 +

اگه هنوز برای دیدن این سریال دل به شک هستید من سه نکته میگم که حتما این سریال رو ببینید ۱_ موضوع کلی سریال درباره ی آثار بد خودکشی و امید به زندگی در هر شرایطی هست و افراد رو از عذابی که بعد از خودکشی وجود داره آگاه می‌کنه ۲_ سریال ، جملات و سکانس های کمدی و خنده داری داره که باعث میشه سریال سرگرم کننده باشه و حوصلمون سر نره ۳_ تقریبا نصف اعتقادات این سریال( بهشت ، جهنم ، برزخ و...) شبیه ما هست پس می‌تونه آموزنده هم باشه(که قطعا هست:) ۴_ دوبله ی این سریال که همون نسخه پالایش شده هست و داخلی پلتفرم نماوا و سایت های دیگه وجود داره خیلی خوبه و تقریبا ۹۰ درصد صداها به شخصیت ها و بازیگر ها میخوره توجه: بخاطر موضوعاتی مثل تجاوز ، گیسانگ بودن و بارداری یکی از شخصیت ها و صحنه های ناراحت کننده و شاید کمی خشن بهتره افراد زیر ۱۵ سال تماشا نکنند پیشنهاد: مادر و دخترها باهم ببینند

بزرگسال

توسط : آویسا توکلی

۶ دی ۱۴۰۱

مناسب سن 12 +

بعد دیدن این سریال امید به زندگی بنظرم بیشتر شد

بزرگسال

توسط : مریم حاج بابایی

۲۹ آبان ۱۴۰۱

مناسب سن 16 +

به نظرم سریال خوبی بود چون به این اشاره داشت که خودکشی راه حل مناسبی برای رهایی از مشکلات سخت و رنج آور نیست

بزرگسال

توسط : مریم حاج بابایی

۲۹ آبان ۱۴۰۱

مناسب سن 16 +

به نظرم سریال خوبی بود چون به این اشاره می‌کرد که خودکشی راه حل مناسبی برای رهایی از مشکلات نیست

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد فردا

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!