آنچه لازم است والدین بدانند
«سریال سلولهای یومی» اثری در ژانر روانشناسی است که جزییات احساسات و روابط انسانها را به نمایش در میآورد. شخصیت اصلی این سریال در طول دو فصل چالشهای متعددی را تجربه میکند، مانند شروع یک رابطه جدید، ارتقا شغلی، پایان یک رابطه عاشقانه، تغییر شغل و ... در طول این اتفاقات، احساسات او در ذهنش به صورت انیمیشن به نمایش در میآید. به همین ترتیب این سریال اثری مناسب برای درک بهتر احساسات در زندگی است. برای مثال تقابل میان احساسات و منطق، نمایش نحوهی تصمیمگیری سلول عشق، تفاوت انسانها در استفاده از سلولهای مختلف و ... به خوبی به تصویر کشیده میشود.
این اثر تقریباً از کلیشههای رایج سریالهای کرهای پیروی نمیکند و اثری واقعگرایانه است و روابط شخصیتهای اصلی سریال را بر پایهی اتفاقات زندگی واقعی به تصویر میکشد. برای مثال وونگ و یومی در یک قرار از پیش تعیین شده همدیگر را ملاقات میکنند و آشنایی آنها مانند بسیاری از سریالها حاصل اتفاقاتی هیجانانگیز و دراماتیک نیست. زوجهای سریال کارهای معمولی روزمره خود را انجام میدهند و حادثههای غیرمعمولی در زندگی آنها اتفاق نمیافتد به طور کلی حوادث داستان بر پایه اتفاقات سادهی زندگی هر انسان است.
با توجه به واقعگرایانه بودن روند داستان، شخصیت یومی با شخصیتهای دختر کلیشهای سریالهای قدیمی کرهای تفاوت دارد. از طرفی او مانند برخی از بازنماییهای جدید در آثار جهانی، دختر شکستناپذیر و بینهایت قدرتمند نیست. شخصیت او مانند باقی عناصر داستان به صورت یک دختر عادی به تصویر کشیده شدهاست. فردی که در زندگی خود مسئولیتِ تصمیمها و آیندهاش را به عهده دارد و در کنار کمک گرفتن از دیگران، به آنها وابسته نیست و برای حل مشکلات زندگی خود به حالتی سیندرلاوار در انتظار یک مرد نمیماند. برای مثال بابی، یومی را در مسیر نویسنده شدن تشویق و حمایت میکند اما در نهایت این یومی است که با تصمیم و تلاش خود موفق میشود که به هدفش دست پیدا کند.
باید توجه داشت که یومی در این اثر در دهه سی سالگی زندگی خود است به همین ترتیب دغدغههای او، دغدغههایی بزرگسالانه است. مسائلی مانند ازدواج، ثبات شغلی، اجاره کردن خانه، پرداخت قسط و ... به همین ترتیب احتمالاً فهم جزییات این اثر برای نوجوانان دشوار باشد.
به نظر میرسد سریال تلاش دارد که این پیام را برساند که اولویت هر کس در زندگی باید خودِ او باشد. یومی در ابتدای داستان به دلیل اهمیت ندادن به خواستههای خودش در شرایط دشواری قرار گرفتهاست. برای مثال مدت زمان زیادی در یک رابطه ناسالم بودهاست که فرد مقابل او، به او خیانت کردهاست اما به خاطر وابستگی خود حاضر به کنار گذاشتن رابطه نشدهاست و یا از ترس آینده نامعلوم هیچگاه به پرورش استعدادهای خود فکر نکردهاست. یومی در طول این اثر به تدریج رشد میکند. برای مثال درگیر رابطههای ناسالم نمیشود و با خطر کردن تصمیم میگیرد که به دنبال پرورش استعدادهای خود برود. اما باید توجه داشت که افراط در چنین تصوری از اهمیت دادن به خود ممکن است باعث مشکلاتی شود. برای مثال مفاهیمی مانند فداکاری و گذشت زیر سوال برود. به همین ترتیب میتوان رفتارهای یومی را بررسی و هر یک از آنها را تحلیل کرد.
این اثر به طور کلی به روابط عاشقانه اشاره میکند به همین خاطر صحنههایی از بوسیدن و در آغوش کشیدن در آن وجود دارد. در قسمتهایی سلول شهوت شخصیتهای اصلی به نمایش در میآید که مسئول میل جنسی در ذهن آنهاست. چنین مفاهیمی برای بینندگان کم سن و سال چندان مناسب به نظر نمیرسد.
به طور کلی این سریال از نظر فنی، اثری با کیفیت است و از نظر محتوایی پیشنهاد مناسبی برای فهم بهتر احساسات و هیجانات انسانی است.
خلاصه آنچه لازم است والدین بدانند:
«سلولهای یومی» اثری در ژانر روانشناسانه است که جزییات روابط انسانی را به تصویر میکشد فهم عمق مفاهیم این سریال به دلیل نمایش دغدغههای بزرگسالانه برای مخاطبان نوجوان دشوار است. اتفاقات داستان بر پایه زندگی عادی است و میتوان پس از تماشای سریال رفتارهای شخصیتها را مورد تحلیل قرار داد.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : ARMY BTS
۲۷ شهریور ۱۴۰۳
بنظرم من این جور سریال ها رو ببینین که اخرش خوب تموم میکنه و اگه سریالی با ژانر عاشقانه ندارین که اخرش خوب تموم نکرده من به شما پیشنهاد میکنم اقای ملکه،دودنده دوست داشتنی،زیبایی حقیقی،اهریمن من و..... ولی اگر سریال های مثل عاشقان ماه که اخرش بد تموم میکنه ببین در ناخوداگاه شما تاثیر داره و درگیر روحیه غمیگن میشین.
بزرگسال
توسط : یاسمن کمالی
۵ خرداد ۱۴۰۲
سریالش خیلی جالب بود موقعیت های که توی زندگی برای هرکسی پیش میاد واینکه چه برخوردی داریم خیلی جالب نشون داده برای من که جالب بود
بزرگسال
توسط : یاس مظلوم
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
بنظر من فصل اول این سریال نسبتا خسته کننده بود طوری که اصلا نمیخواستم فصل۲ رو ببینم ولی وقتی فصل دوم رو شروع کردم موضوع فیلم جالبتر شده بود و آدم دوست داشت سریع قسمت های بعدی رو ببینه (پایانش هم خیلی خوب بود )
بزرگسال
توسط : محمدحسین صرفی پور
۲۲ دی ۱۴۰۱
نکات خیلی خوبی درمورد روابط زن و مرد داشت که برای جوانِ پیش و پس از ازدواج میتونن مفید باشن
بزرگسال
توسط : محمد فراهانی
۱۴ دی ۱۴۰۱
سریال رفتار انسان ها رو تو شرایط مختلف خیلی خوب نشون میداد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد سلولهای یومی