• امروز : 2 آذر 1403
logo

نقد و بررسی سریال دودکش ۲

author-img

توسط : فاطمه طهماسبی ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

1562 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 13 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

سریال «دودکش 2»، در تیرماه 1400 از شبکه یک سیما به نمایش درآمده است. این اثر در ادامه‌ی سریال «دودکش 1»، به طنز اجتماعی می‌پردازد. این سریال داستان خانواده‌ی زحمت‌کشی را روایت می‌کند که همواره درگیر مشکلات اقتصادی و اجتماعی هستند.

ژانر : طنز اجتماعی

سال 1400 26 قسمت 45 دقیقهای جزئیات کامل اثر
4 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 12 +
بر اساس 2 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

«دودکش 2» درصدد روایت مشکلات و مسائل معیشتی دهک‌های پایین جامعه در بستر طنز اجتماعی و البته تلخ می‌باشد. آنچه این فصل را از فصل قبل متمایز می‌کند تأکید بیشتر بر مسائل اجتماعی درکنار مسائل اقتصادی است. این مسئله نویسنده را وادار به نمایش ناهنجاری‌هایی از جانب شخصیت‌های اصلی داستان می‌کند تا شدّت اثرگذاری هریک از آسیب‌های اجتماعی را بیشتر کند.

نویسنده قصد دارد با هدف‌قراردادن برخی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی امروز، ازجمله استفاده‌ی نامطلوب از فضای مجازی، مخاطب را نسبت به اثرات نامطلوب چنین کنش‌های ناهنجاری آگاه کند. درنتیجه در عینِ نمایش ناهنجاری‌های بسیار در این اثر، عمده‌ی محتوای داستان مثبت و مطلوب است.

ازاین‌جهت، لازم است والدین به ناهنجاری‌ها توجه کنند و پیامدهای منفی حاصل از آن‌ها را نشان دهند. همچنین با تأکید بر پیام‌های مثبت داستان، تلاش کنند از طریق ذکر مصداق‌های عینی، آن‌ها را برای فرزندان خود درونی کنند.

خلاصه: لازم است والدین با تفکیک بین ناهنجاری‌ها و پیام‌های مثبت این سریال، به درونی‌کردن رفتارهای مثبت برای فرزندان خود بپردازند و آن‌ها را نسبت به آسیب‌های ناشی از این ناهنجارهای رفتاری آگاه کنند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

امروزه غالب افراد جامعه با مشکلات اقتصادی مواجه هستند. نوع برخورد افراد در زمان بروز چنین شرایطی در بستر خانواده اهمیت دارد. این سریال می‌تواند الگوی مناسبی برای فرزندان باشد.

از فرزندانتان بخواهید:

خودشان را به‌جای شخصیت‌های کودک و نوجوان داستان قرار دهند و با درنظرگرفتن چنین شرایطی در این خانواده رفتارهای احتمالی خود را بیان کنند؟

از آن‌ها بخواهید رفتارهای شخصیت‌ها را در زمان بروز مشکلات مرور کنند و رفتارهای مثبت و منفی آن‌ها را از یکدیگر تفکیک بدهند.

مسائل ناهنجار اجتماعی و پیامدهای حاصل از آن موضوع مهمی است که لازم است والدین فرزندان خود را درمورد هرکدام از این مسائل به چالش بکشند. از فرزند خود بخواهید موارد استفاده‌ی نامطلوب از فضای اجتماعی را از جانب نصرت تحلیل کرده و پیامد‌های زیان‌بار آن را نام ببرند.

داستان اثر

«فیروز مشتاق» و خانواده‌اش با راه‌انداختن یک قالیشویی در محل زندگی خود امرارِمعاش می‌کنند. برادر مجرّد او، بهروز هم درکنارِ آن‌ها مشغول به کار می‌شود. تا سالیان قبل شوهرخواهر بهروز نیز که در مضیقه‌ی اقتصادی بود درکنارِ آن‌ها زندگی و کار می‌کرد.

نصرت در این فصل از سریال با کسب‌وکار اینترنتی و حضور در شبکه‌های اجتماعی از بهروز و خانواده‌اش جدا شده و ادعا دارد که بدون هیچ مشکل اقتصادی و با بهترین درآمد در یکی از محلّه‌های خوب تهران زندگی می‌کند. خانواده‌ی نصرت از چگونگی رشد ناگهانی نصرت بی‌اطلاع هستند و صرفاً از وضعیت مطلوب او خوشحال‌اند. اما فیروز او را تأیید نمی‌کند و به او مشکوک است.

نصرت با هدف کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی به هر قیمتی درحال درآمدزایی است. او با بی‌اخلاقی و با هدف جذب فالور دست به انتشار هر محتوایی می‌زند. فیروز مرد زحمتکش و خداشناسی است که علی‌رغم درآمد ناچیز خود، درکنار همسر و فرزندانش دست از تلاش و کوشش برنمی‌دارد و از زندگی و شغل خود راضی است و همواره خدا را از بابت تمام نعمت‌هایش شکر می‌کند.

جزئیات اثر

کارگردان: برزو نیکنژاد

نویسنده: برزو نیکنژاد، محمد تنابنده، شهاب مهربان

تهیه‌کننده:  زینب تقوایی

بازیگران:  هومن برقنورد، سیما تیرانداز، بهنام تشکر، امیرحسین رستمی، نگار عابدی، الهام اخوان، محمدرضا شیرخانلو، یاس نوروزی، حسین شهبازی، نصرت میرامینی، محمدرضا حسینیبای، هانا عباسی، مهنا سیدی

شخصیت‌ها:

فیروز: مرد زحمتکش و حلال‌خوری است که برای رفاه خانواده‌اش شبانه‌روز تلاش می‌کند و همواره با مشکلات اقتصادی و اجتماعی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

عفت: همسر فیروز که با حمایت و پشتیبانی از همسرش علی‌رغم مشکلات بسیار، نمی‌گذارد ذره‌ای امید و نشاط از در خانه و خانواده‌اش کمرنگ شود.

بهروز: برادر فیروز که درکنار برادرش کار می‌کند اما معمولاً از جانب فیروز مورد حقارت واقع می‌شود. همین مسئله اعتمادبه‌نفس او را تضعیف کرده است.

نصرت: برادر عفت و شوهرخواهر فیروز است که بعد از سال‌ها مشکلات اقتصادی حالا با فعالیت‌های مجازی ادعای رفاه و شرایط مطلوب می‌کند.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: موسسه‌ی سیمای مهر

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : محمدسپهر آشتیانی

۱ مهر ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

عالی

بزرگسال

توسط : محمدعلی ضمیریان

۱۲ مرداد ۱۴۰۰

مناسب سن 18 +

مزخرف تمام

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد دودکش ۲

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!