• امروز : 2 آذر 1403
logo

نقد و بررسی سریال دراکولا (Dracula)

author-img

توسط : فاطمه سادات میرشریفی ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

5561 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
سریال «دراکولا» در ادامۀ سریال «هیولا» است. در این فصل نیز «کامیار کامروا» با پوشش‌‌های موجّه و حتی ناموجّه مثل خیریه، سایت‌های شرط‌بندی و... ، شبکه‌های فساد مالی و اخلاقی را مدیریت می‌کند. او با ترفندهای مختلف به زنان ثروتمند نزدیک شده و با وکالت‌های تام، صاحب اموال آنان می‌شود. داستان دراکولا با سقوط هلی‌کوپتر کامروا در شب تولدش شروع می‌شود و در هر قسمت بخشی از کلاهبرداری‌ها و فسادهای مالی و اخلاقی‌اش برای مخاطب روشن می‌شود. این سریال طنز از نوروز 1400 از در شبکه نمایش خانگی پخش شده است.

ژانر : کمدی

سال 1400-1399 میانگین قسمت‌ها: 63 دقیقه جزئیات کامل اثر
13 مناسب خانواده 4 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

سریال «دراکولا» در ادامۀ سریال «هیولا» است. در این فصل، کامیاب کامروا پسرش را به خارج از کشور فرستاده تا یکی از عاملانی باشد که شبکه‌های غیراخلاقی فضای مجازی و سایت شرط‌بندی‌اش را مدیریت کند. خودش در ایران بعد از فوت مادر هوشمند، با ژاله و الناز ازدواج کرده. ژاله زنی بسیار ثروتمند و الناز دختر رئیس بانک است و هردو بسیار ساده‌لوح‌اند.

کامروا برای پیش‌بردن اهداف خود و جاه‌طلبی بیشتر به آنان نزدیک شده و با کلاهبرداری، اموال آنان را از اختیارشان بیرون آورده است. پلیس بین‌الملل هوشمند را دستگیر کرده و تحویل ایران داده و حالا اعترافات او برای کامروا مسئله‌ساز شده است. کامروا شب تولدش، پیام تهدیدآمیزی از هم‌دستانش دریافت می‌کند و با هلی‌کوپتر شخصی‌اش مهمانی را ترک و سقوط می‌کند. بعد از مرگ کامروا، به‌تدریج رازهای او برای همسرانش آشکار می‌شود.

در این سریال، هیچ کس به‌جز کامروا و باند فسادهای اقتصادی باهوش نیست! افراد پوشش و رفتار احمقانه‌ای دارند که طنز داستان را بیشتر می‌کند. اینکه کسانی مثل کامروا افراد باهوشی نشان داده شده‌اند ممکن است برای فرزندتان قابل‌توجه و جذّاب باشد. توصیه می‌شود دراین‌باره با فرزند خود گفت‌وگو کنید و از او بخواهید نظرش را نسبت به اختلاس‌گران و کسانی که کلاهبرداری می‌کنند برایتان شرح دهد. اگر دربارۀ این گروه نظر مثبتی داشت، تاثیر بیشتری گرفته و ممکن است تمایل به انجام کارهایی شبیه به این رفتار داشته باشد. دراینجا لازم است دربارۀ پیامدهای این رفتار با او گفت‌وگو کنید. همچنین ممکن است دربارۀ چنین گروه‌هایی احساس منفی و بدی پیدا کرده باشد. می‌توانید نظر فرزندتان را دربارۀ مال‌اندوزی، پول‌دوستی و پول‌پرستی، تفاوت‌های طبقات اقتصادی و... بپرسید و باهم گفت‌وگو کنید.

می‌توانید دربارۀ مشکلات امروز جامعه با او صحبت کنید و از فرزندتان علّت شرایط موجود را بپرسید. دربارۀ اینکه خودخواهی و جاه‌طلبی عده‌ای تاچه‌اندازه می‌تواند به خود فرد و جامعه آسیب بزند با او گفت‌وگو کنید. سعی کنید او را به تحلیل و استدلال تشویق کنید. نوجوانان در مرحله‌ای از رشد قرار دارند که توانایی استدلال و تحلیل پیدا کرده‌اند. اگر در این سنین به استدلال‌های اخلاقی آن‌ها توجه کنید و به آن‌ها کمک کنید تا دلایل انگیزه‌بخشی برای حرکت در مسیرِ نفع جامعه پیدا کنند، احساس تعلّق و وظیفۀ بیشتری نسبت به جامعۀ خود پیدا می‌کنند.

لازم است والدین بدانند که موضوعات در این سریال بسیار اغراق‌شده نمایش داده می‌شود. مواردی از فسادهای اخلاقی و اقتصادی، طرح اصلی داستان را تشکیل می‌دهند. زنان در این سریال، ساده‌لوح نمایش داده می‌شوند که پیگیر مدهای لباس و آرایش و... هستند و دارای ثروت‌های کلان یا در پی به‌دست‌آوردن ثروت هستند. اما درکی از اقتصاد ندارند. آن‌ها در تجمّلات عجیب‌وغریب غرق‌اند و مدام به یکدیگر پز می‌دهند و با تحقیر و تمسخر باهم صحبت می‌کنند.

برای درک تاثیر نمایش خشونت در قالب کمدی و طنز، مقاله همه چیز درباره کمدی‌های خشن را مطالعه کنید.

مردان نیز همه خیانتکارند و به زنانِ ثروتمند چشم طمع دارند. آن‌ها به‌خوبی یکدیگر را می‌شناسند و توهین‌هایی مثل «گراز پیر»، «کفتار»، «الدنگ» و... را به یکدیگر نسبت می‌دهند. مینا و همسرش، مهرافزون (چمچاره) نیز تازه‌به‌دوران‌رسیده‌هایی هستند که با وصل‌کردنِ خودشان به کامروا، می‌خواهند به نوایی برسند. آن‌ها افتخار می‌کنند که شرافتشان را زیر پا گذاشته‌اند و برای بالابردن سطح زندگی‌شان با ثروتمندان در معاشرت‌اند.

نکتۀ آخر اینکه مدّت‌زمان زیادی از قسمت‌های اول به نمایش رقص و آواز و مهمانی‌های تجمّلی اختصاص پیدا کرده که از حوصله‌ی مخاطب هم خارج می‌شود.

خلاصه: همۀ شخصیت‌ها در این سریال جاه‌طلب‌اند و برای رسیدن به ثروت و نفوذ دست به هر کاری می‌زنند. ممکن است باهوش‌بودنِ اختلاس‌گران و کلاهبرداران برای فرزندتان جذّاب باشد و تأثیر بیشتری بپذیرد. توصیه می‌شود دربارۀ وضع موجود جامعه از فرزندتان سؤال کنید و از او بخواهید علّت شکل‌گرفتنِ این شرایط را برایتان شرح دهد. سعی کنید استدلال‌های اخلاقی او را جهت دهید تا نسبت به جامعه، احساس وظیفه و مسئولیت کند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از فرزندتان بخواهید نظرش را دربارۀ این سریال و شخصیت‌های این داستان بگوید.

دربارۀ الگوها و پیام‌های «دراکولا» با فرزندتان گفت‌وگو کنید.

از فرزندتان بخواهید شرایط اغراق‌شدۀ این سریال را تحلیل کند و با او دراین‌باره گفت‌وگو کنید. زاویه‌دیدهای جدید را برایش شرح دهید و به او کمک کنید تا نگاه جامع‌نگری پیدا کند. فرزند نوجوان شما در مرحله‌ی رشد تفکّر تحلیلی و انتقادی است و این قبیل گفت‌وگوها به رشد قوۀ تحلیلی فرزندتان کمک می‌کند.

از او بپرسید با دیدن این سریال، چه احساسی نسبت به این افراد پیدا کرده است؟ به نظر او آن‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

دربارۀ اینکه چنددرصد از مردم جامعه با چنین شرایطی زندگی می‌کنند از او سؤال کنید و او را تشویق کنید تا دربارۀ گروه‌های اجتماعی و اقتصادی مختلف در جامعه تحلیل کند و نظرش را بیان کند.

اگر شرایط امروز جامعه را نابرابر می‌دانست، از او بپرسید چه راه‌حلی برای خوب‌کردنِ حالِ جامعه سراغ دارد؟

به او بگویید خود را جای سیاست‌گذاران قرار دهد و برای بهبود شرایط تصمیم بگیرد و قانون تنظیم کند. در این کار به او کمک کنید و در شرایط فرضی و ذهنی، قوانینی که تصویب کرده را عملی کنید. از خودش بخواهید که با جامع‌نگری به همه‌چیز توجه کند و پیامد قوانینی که در شرایط فرضی تصویب کرده را مشخص کند. این کار باعث می‌شود تا دیدی کلّی‌نگر پیدا کند و قوای تحلیل‌گرش رشد کند.

خلاصه: از فرزندتان بخواهید شرایط نمایش‌داده‌شده در این سریال را تحلیل کند و با او دراین‌باره گفت‌وگو کنید تا قدرت تحلیلی و انتقادی فرزندتان رشد بیشتری داشته باشد.

داستان اثر

کامروا پسرش (هوشمند) و چند جوان دیگر را به خارج از کشور فرستاد و با جهت‌دهی فساد اخلاقی، آن‌ها را در فضای مجازی معروف کرد و سپس سایت شرط‌بندی «هوشی‌بت» را راه‌اندازی کرد. پلیس بین‌الملل هوشمند را دستگیر و به ایران تحویل داد. او در طی بازجویی، پدرش را لو داد.

همین اتفاق باعث شد تا کامروا در شب تولدش یک پیام تهدیدآمیز از جانب دیگر هم‌دستانش که پشت‌پرده‌ی مدیریت فساد اخلاقی و مالی هستند دریافت کند. به‌همین‌دلیل کامروا به‌سرعت تولدش را ترک کرد. در داستان نشان می‌دهد که در راه، هلی‌کوپتر شخصی کامروا سقوط می‌کند. مرگ او سرآغاز فاش‌شدن بعضی از رازهایش برای ژاله و الناز می‌شود.

کامیار کامروا بعد از فوت مادر هوشمند، یعنی همسر اولش، با ژاله و بعد با الناز ازدواج می‌کند. بعد از مرگ کامروا، ژاله و الناز متوجه می‌شوند که کامروا به هرکدام از آن‌‌ها خیانت کرده و دور از چشم آن‌ها ازدواج کرده است. او حتی دو زن دیگر هم در کشورهای دیگر دارد که با آن‌ها نیز با اسامی جعلی ازدواج کرده است.

ژاله و الناز بعد از مرگ کامروا متوجه می‌شوند که او یک دلباختۀ صادق نبوده و به طمع اموال و نفوذ آنان، به آن‌ها نزدیک شده تا راحت‌تر کلاهبرداری‌هایش را پیش ببرد. در هر قسمت بخشی از فسادهای مالی و اخلاقی کامروا مشخص می‌شود.

جزئیات اثر

کارگردان: مهران مدیری

نویسنده: پیمان قاسم‌خانی، امیر برادران

تهیه‌کننده: مهران مدیری

بازیگران: مهران مدیری، ویشکا آسایش، محمد بحرانی، سیما تیرانداز، اندیشه فولادوند، بهنام تشکر، گلاره عباسی، نیما شعبان‌نژاد

شخصیت‌ها:

کامیار کامروا (کامبیز کامیاب): کامروا کسی است که هیچ ثروت مشخصی نداشته و با وصل‌شدن به دیگران رشد کرده. او حالا برای کسب ثروت و قدرت، شبکه‌های فساد اخلاقی و مالی را مدیریت می‌کند. در این سریال، همسر اول کامروا فوت شده و او با ژاله، الناز و دو نفر دیگر در کشورهای مختلف ازدواج کرده است. همسران جدیدش ثروت زیادی دارند و با وکالت تامی که به او داده‌اند، ثروتشان را در اختیار «کامی» قرار دادند! او هم با کلاهبرداری همه‌ی اموال را ناپدید کرده است. کامروا در حادثه‌ی سقوط هلی‌کوپتر شخصی‌اش فوت شده و بعد از مرگش رازهایش فاش می‌شود.

ژاله (ویشکا آسایش): زن دوم کامروا که زنی ساده‌لوح است و با اعتماد به همسرش همه‌ی اموالش را از دست داده است. او به شکل اغراق‌آمیزی اهل تجمّلات و چشم‌وهم‌چشمی است.

الناز (اندیشه فولادوند): همسر سوم کامروا که با نام کامبیز کامیاب با او ازدواج کرده است. الناز هنرمند است و پدرش مدیر بانک است. شغل پدر الناز باعث شده که طمع کامروا برانگیخته شود و برای کلاهبرداری‌های بیشتر با الناز در ارتباط باشد.

مهیار مهرافزون (غضنفر چمچاره): مهرافزون یک تازه‌به‌دوران‌رسیده است که برای اینکه به ثروت‌های بادآورده برسد، خود را به کامروا نزدیک کرده است. او با ساده‌لوحی‌هایش، خراب‌کاری‌های زیادی می‌کند و توسط دیگران تمسخر و تحقیر می‌شود. مهرافزون نیز همراه کامروا در حادثه‌ی سقوط هلی‌کوپتر حضور داشته است.

مینا (سیما تیرانداز): او همسر مهیار مهرافزون و تازه‌به‌دوران‌رسیده‌تر از مهرافزون است. بلندپروازی‌های او باعث شده تا مهرافزون شرافت خود را زیر پا بگذارد و برای برآورده‌کردن خواسته‌های مینا، از هر راهی به ثروت برسد.

هوشمند کامروا: پسر کامروا که بسیار ساده‌لوح است. کامروا هوشمند را به خارج از ایران فرستاده و سایت شرط‌بندی هوشی‌بت را راه‌اندازی کرده است. او حالا به‌خاطر جرم‌هایش در زندان به سر می‌برد.

کشور سازنده: ایران

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد دراکولا

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!