• امروز : 7 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی سریال استارت‌آپ (Startup)

author-img

توسط : مریم رحیمی پور ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

9991 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

چند جوان با پیشینیه‌ی آشنایی عجیب، در کنار یکدیگر جمع می‌شوند تا یک استارتاپ را راه‌اندازی کنند. این اثر یک سریال خانوادگی- اجتماعی با پیام و الگوی مثبت قابل توجهی است که ماجرای موفقیت و شکست‌ شخصیت‌ها را در زندگی فردی و تجاری روایت می‌کند.

ژانر : اجتماعی خانوادگی

سال 2020 1 فصل. 16 قسمت 80 دقیقه‌ای جزئیات کامل اثر
65 مناسب خانواده 17 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 13 +
بر اساس 8 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

سریال «استارتاپ» می‌تواند برای نوجوانان یک اثر مثبت و آموزنده باشد. به شرط اینکه توجه آن‌ها را به پیام محوری داستان که «تلاش برای رسیدن به موفقیت» است جلب کنیم. نوجوانان اغلب درگیر مثلث عشقی داستان می‌شوند و شاید به نکات دیگری که در طول قصه به آن اشاره می‌شود توجه نکنند. به همین دلیل خوب است ابتدا با آن‌ها در مورد مثلث عشقی قصه گفتگو کنیم. آن‌ها علاقه دارند تا ریز جزئیات رفتارهای «هان‌جی‌پیونگ» و «نام‌دوسان» را برای رسیدن به «سودال‌می» تحلیل کنند. بنابراین خوب است که والدین نیز در این گفتگو با آن‌ها همراه شوند و در مورد واقعیت‌های زندگی عاطفی صحبت کنند. در کنار این مورد باید توجه آنان را به پیام‌های مثبت قصه جلب کرد. اینکه هر کدام از شخصیت‌ها برای رسیدن به موفقیت چه مسیری را طی کردند و در این مسیر چه کارهای درست و چه اشتباهاتی داشتند؟ خوب است اشتباهات شخصیت‌ها را در هر قسمت برای نوجوانان پررنگ کنیم و در کنار آن اشاره کنیم که این اشتباهات موجب نمی‌شود که آن‌ها بی‌ارزش شوند یا استعداد و توانایی کافی را نداشته ‌باشند. مهم این است که بعد از هر اشتباه در صدد جبران آن بربیایند. برای مثال مادربزرگ اشتباه می‌کند که به «دال‌می» دروغ می‌گوید و اثرات این دروغ را در طول قصه می‌بینیم. یا «هان‌جی‌پیونگ» اشتباه می‌کند که در بعضی موارد با کسانی که قصد تاسیس کسب و کار جدید را دارند تند برخورد می‌کند، یا «دال‌می» برای بستن قرارداد عجله و اشتباه می‌کند. اما هر یک به طریقی متوجه اشتباه خود می‌شود و در صدد جبران آن برمی‌آیند.

هر کدام از شخصیت‌های قصه در طول ماجرا به تدریج تغییر می‌کنند. خوب است رفتارهای آن‌ها در قسمت اول و آخر مقایسه شود. در این مسیر چه تغییراتی داشتند و این تغییرات مثبت بوده است یا منفی؟ «هان‌جی‌پیونگ» از یک شخصیت سخت به شخصیتی ملایم‌تر تبدیل می‌شود. «سو‌این‌جه» که دختری مغرور و از خودراضی است متواضع‌تر می‌شود و روابط خود را با خانواده‌اش بهبود می‌بخشد. «نام‌دوسان» از یک پسر جوان سربه‌هوا به مرد پخته‌تری تبدیل می‌شود. خوب است که توجه نوجوانان به این تغییرات جلب شود.

در کنار همه‌ی پیام‌های مثبتی که این سریال دارد، همینطور آموزش‌هایی که در مورد تاسیس کسب و کارهای جدید می‌دهد باید گوشزد کرد که باز هم ما در حال تماشای یک «داستان» هستیم. داستان‌ها برای جذابیت بیشتر اغلب تفاوت‌هایی با واقعیت دارند. برای مثال برای نوجوانان توضیح بدهید که بعید است در دنیای واقعی دو فرد موفق (یک سرمایه‌گذار و یک برنامه‌نویس نابغه) همزمان به دختری علاقه‌مند شوند و او را در زدن یک کسب و کار جدید کمک کنند.

به طور کلی «استارتاپ» سریالی امیدوارکننده و جذاب با تصاویر و صحنه‌های رنگارنگ است و با توجه به نکاتی که ذکر شد می‌تواند برای گذران اوقات فراغت نوجوانان مناسب باشد.

خلاصه آنچه لازم است والدین بدانند:

«استارتاپ» سریال مناسبی برای نوجوانان است، در این سریال پیام‌هایی مانند «تلاش برای رسیدن به موفقیت» منتقل می‌شوند. اما نوجوانان بیشتر از این پیام‌ها به مثلث عشقی قصه توجه می‌کنند. خوب است والدین در مورد مثلث عشقی داستان و واقعیت‌های زندگی عاطفی با نوجوانان گفتگو کنند و در کنار آن توجه آن‌ها را به نکات دیگر سریال نیز جلب کنند. والدین رفتارهای هر یک از شخصیت‌ها را در کنار هم بررسی کنند، به نکات مثبت و منفی عملکرد آن‌ها و همینطور تغییراتشان در طول قصه توجه شود. در کنار همه‌ی این موارد والدین برای نوجوانان توضیح بدهند که این اثر با وجود همه‌ی پیام‌های مثبت، یک داستان است و تفاوت‌هایی با واقعیت زندگی دارد.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

با نوجوانان خود در مورد مثلث عشقی قصه و واقعیت‌های عاطفی زندگی گفتگو کنید.

سرنوشت هر یک از شخصیت‌ها (سودال‌می، نام‌دوسان، هان‌جی‌پیونگ و ...) را به طور جداگانه بررسی کنید. هر یک برای رسیدن به موفقیت چه مسیری را طی کردند؟ در این مسیر چه عملکردهای درست و غلطی داشتند؟ این اتفاقات موجب چه تغییراتی در هر شخصیت شد؟

با آن‌‌ها در مورد نحوه‌ی تاسیس کسب و کارهای جدید صحبت کنید. از آن‌ها بپرسید این سریال چه اطلاعاتی در مورد استارتاپ به آن‌ها داده ‌است؟

تفاوت داستان‌ها و واقعیت را برای آن‌ها شرح دهید. توضیح بدهید که این سریال یک داستان است و تفاوت‌هایی با زندگی واقعی دارد که باید به آن تفاوت‌ها توجه داشت که تصوری فانتزی در ذهن ما شکل نگیرد.

خلاصه با فرزندان خود صحبت کنید:

با فرزندان خود در مورد سرنوشت شخصیت‌های داستان گفتگو کنید، مثلث عشقی قصه را تحلیل و در مورد واقعیت‌های زندگی عاطفی صحبت کنید. همینطور توجه آن‌ها را به اطلاعاتی که این سریال در مورد استارتاپ‌ها منتقل می‌کند، جلب کنید. در کنار همه‌ی این موارد توضیح بدهید که داستان‌ها تفاوت‌هایی با واقعیت دارند و باید به آن تفاوت‌ها توجه کرد که تصویر فانتزی در ذهن ما شکل نگیرد.

داستان اثر

«سودال‌می» دختربچه‌ای است که پدر و مادرش به تازگی از یکدیگر جدا شده‌اند. خواهر بزرگ‌تر او «سو‌این‌جه» تصمیم می‌گیرد با مادر خود زندگی کند اما «دال‌می» در کنار پدر خود می‌ماند. از طرفی «هان‌جی‌پیونگ» پسر یتیمی است که به تازگی از پرورشگاه بیرون آمده و هزینه‌ی کافی برای گذران زندگی خود را ندارد. مادربزرگ «دال‌می» با «هان‌جی‌پیونگ» رو به رو می‌شود و از می‌خواهد که با نوه‌اش که به تازگی از خواهر و مادر خود دور شده‌ است، دوست شود. «هان‌جی‌پیونگ» نام مستعار «نام دوسان» را برای خود انتخاب می‌کند و با «سودال‌می» دوستی مکاتبه‌ای را آغاز می‌کند. «نام دوسان» حقیقی پسری است که به عنوان جوان‌ترین برنده‌ی مدال المپیاد ریاضی شناخته شده و «هان‌جی‌پیونگ» نام او را از تلویزیون شنیده ‌است.

 داستان از جایی شروع می‌شود که ده سال بعد از این حوادث خواهر بزرگ‌تر «دال‌می» یعنی «این‌جه» از آمریکا به کره برگشته ‌است. «سودال‌می» او را ملاقات می‌کند و برای اینکه در مقابل خواهر ثروتمند و مغرور خود تحقیر نشود به او می‌گوید که همراه دوست قدیمی‌اش «نام‌دوسان» استارتاپی راه ‌انداخته است. در حالی که «نام‌دوسان» را هیچ‌وقت ندیده ‌است. همین سبب می‌شود که «دال‌می» مصمم شود «نام‌دوسان» را پیدا کند. مادربزرگ که متوجه این موضوع می‌شود از «هان‌جی‌پیونگ» می‌خواهد که «نام‌دوسان» واقعی را پیدا کند تا دروغ قدیمی‌شان برملا نشود. به این ترتیب «نام‌دوسان» واقعی که روحش از ماجرا خبر ندارد با «سودال‌می» آشنا و حاضر می‌شود به عنوان شریک تجاری او نقش بازی کند. همین آشنایی سبب می‌شود تا آن‌ها با یکدیگر استارتاپی را راه ‌اندازی کنند و «هان‌جی‌پیونگ» نیز به عنوان مربی در کنار آن‌هاست. از طرفی هردوی آن‌ها به «سودال‌می» علاقه‌مندند. باقی داستان مربوط به موفقیت‌ها و شکست‌های این استارتاپ نوپاست تا زمانی که به یک شرکت بزرگ تبدیل شود.

جزئیات اثر

کارگردان:  / hwan Oh Choongهوان او چونگ

نویسنده:/ Park Hye-ryeon پارک هیه ریون

نام تهیه کننده: Kyung Hyun Kwon / کون هیون گون

نام بازیگران: Bae Suzy بائه سوزی / Nam Joo-Hyuk  نام جو هیوک / Kim Seon-Ho  کیم سونهو / Kang Han-na  کانگ هان نه

نام شخصیت ها:

سو دال می: دختر کوچک خانواده‌ای است که در کودکی پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند و او برخلاف خواهرش تصمیم گرفته با پدرش زندگی کند. پس از مدتی پدرش از دنیا می‌رود و او در کنار مادربزرگش بزرگ می‌شود. در ابتدای دهه‌ی چهارم زندگی وضعیت مالی و شغلی مناسبی ندارد و آرزو دارد بتواند کسب و کاری برای خودش داشته باشد.

نام دوسان: پسر نابغه‌ای است که به عنوان کوچک‌ترین برنده‌ی مدال المپیاد ریاضی شناخته شده ‌است. نام دوسان با دوستانش شرکت سام‌سان‌تکنولوژی را اداره می‌کند و موفق شدند به تکنولوژی جدیدی دست پیدا کند اما کسی حاضر به سرمایه‌گذاری به روی شرکت آن‌ها نیست.

هان‌جی‌پیونگ: پسر یتیمی است که از پرورشگاه بیرون آمده و هیچ درآمدی برای گذران زندگی خود ندارد. به طور اتفاقی با مادربزرگ سودال‌می آشنا می‌شود و مادربزرگ از او می‌خواهد به نوه‌اش که به تازگی از خواهر و مادر خود جدا شده نامه بنویسد تا او احساس تنهایی نکند. هان جی‌پیونگ با نام «نام دوسان» که در تلویزیون دیده ‌است به «سودال‌می» نامه می‌نویسد و با یکدیگر دوست مکاتبه‌ای می‌شوند. چند سال بعد که به یک سرمایه‌گذار بزرگ تبدیل شده در یک سمینار برای اولین بار «سودال‌می» را می‌بیند.

سو این‌جه: خواهر بزرگ‌تر «سودال‌می» است که تصمیم می‌گیرد بعد از جدایی پدر و مادرش با مادر خود زندگی کند. مادر آن‌ها پس از طلاق با مرد ثروتمندی ازدواج می‌کند و به آمریکا می‌رود. «سو‌این‌جه» هم به واسطه‌ی ناپدری ثروتمند خود موفق می‌شود مدیر یک شرکت تجاری بزرگ شود. حالا ده سال بعد به کره برگشته و با خواهر کوچک خود ملاقات می‌کند.

کشور سازنده: کره جنوبی

کمپانی سازنده: Studio Dragon / Hi Story D&c

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : نگارین موسوی

۱۲ اسفند ۱۴۰۲

مناسب سن 15 +

بی نظیر بود ۵ ستاره کمه براش

بزرگسال

توسط : نرگس عسگریان

۳۰ آذر ۱۴۰۲

مناسب سن 12 +

خوب بود و اموزنده بود ولی برای دیدگاه اول خوب بود تو زندگی واقعی داستان ایجوری پیش نمیره که اینجوری موفق بشی

بزرگسال

توسط : آتنا محمدی

۱۲ مهر ۱۴۰۲

مناسب سن 17 +

یه سریال بسیار عالی هان جی پیونگ بهترین بود❤️❤️❤️

بزرگسال

توسط : ایلیا شعبانی

۱۴ تیر ۱۴۰۲

مناسب سن 7 +

فیلم بسیار خوب و آموزنده ای هست و برای کودکان بد نیست ولی امکان دارد گیج شوند

بزرگسال

توسط : الهام بهمدی

۹ تیر ۱۴۰۲

مناسب سن 12 +

این سریال رو برای افراد بالا 12 سال توصیه میکنم سریال در مورد دختر بلند پرواز هستش و میتونه برای همه انگیزه باشه

بزرگسال

توسط : زهرا خانی

۲۴ آذر ۱۴۰۱

مناسب سن 12 +

این سریال خیلی خوب است اگر فصل دوم این سریال ساخته شود خیلی خوب می شود

بزرگسال

توسط : نگارین موسوی

۱۴ آذر ۱۴۰۱

مناسب سن 17 +

یکی از بهترین سریال های کره ای❤️❤️❤️

بزرگسال

توسط : زینب سادات حق خواه

۲۵ آبان ۱۴۰۱

مناسب سن 15 +

وجه تمایزش با سریال های کره ای که تاحالا دیدم همین اموزشی و انگیزشی بودنشه.من حتی تصمیم گرفتم برای بار دوم ببینمش تا نکاتش رو یاد داشت کنم و در مورد بعضی مسائل تحقیق کنم. برای اشنایی ابتدایی با دنیای کارافرینی انتخاب خوبیه:)

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد استارت‌آپ

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!