آنچه لازم است والدین بدانند
«آقای ملکه» سریالی طنز، تاریخی، فانتزی است که در زمان پخش محبوبیت قابل توجهی در بین بینندگان داشته است. علت اصلی محبوبیت، طنز و مسائل عاشقانهی آن است. والدین باید توجه داشته باشند که فارغ از هر محتوایی آنچه نوجوانان را به این اثر جذب میکند همین دو ویژگی است. نمیتوان گفت طنز این سریال برای نوجوانان مناسب است. با توجه به فضای کلی داستان یعنی جابهجایی روح یک زن و یک مرد، بیشتر قسمتهای طنزآمیز حول محور مسائل جنسی است. به همین ترتیب اگر خانواده نسبت به چنین مسائل حساسیت دارند بهتر است که همراه فرزندان خود به تماشای این سریال نپردازند و جدای از این نکته خوب است با نوجوانان در مورد انواع طنز و مضامینی که ایجاد طنز میکنند صحبت شود.
نکته بعدی، مسائل عاشقانهی سریال است. علاوه بر عشق میان دو شخصیت اصلی چند شخصیت فرعی نیز در داستان وجود دارند. برای مثال پادشاه علاوه بر ملکه، همسر دیگری نیز دارد که در ابتدای داستان به او علاقهمند است. به این ترتیب در ابتدای داستان یک مثلث عشقی میان این سه فرد شکل میگیرد. در کنار این نکته شاهزادهای در داستان وجود دارد که از کودکی به «ملکه سویونگ» علاقه داشته و پیش از ازدواج او این علاقه را ابراز کرده و حتی او را بوسیده است. اما بعد از ازدواج ملکه این علاقه را تا حدی پنهان میکند، گرچه تمایل دارد ملکهی جدید (که در حقیقت روح جانگبونگهوان است.) به خاطرات خوب گذشته آنها پایبند باشد. در کنار این نکته افسری از گارد پادشاه نیز به همسر دوم پادشاه علاقهمند میشود اما علاقهی خود را ابراز نمیکند. در نهایت بعد از کشمکش میان این چند شخصیت، «پادشاه چولجونگ» و «ملکه سویونگ» به یکدیگر علاقهمند میشوند و دیگر شخصیتها به حاشیه میروند. در ابتدا باید توجه داشت که نوجوانان به دنبال کردن چنین روابطی و صحبت در مورد آن علاقه دارند. خوب است که والدین در مورد ویژگیهای مثبت و منفی هر رابطه و برخورد هر شخصیت با فرزندان خود صحبت کنند. مثلا اینکه چرا نهایتاً پادشاه به ملکه سویونگ علاقهمند شد و همسر دوم پادشاه چه اشتباهاتی کرد که توجه پادشاه نسبت به او کمتر شد.
در کنار این نکات خوب است توجه شود که مسالهی علاقه به فرد متأهل در بین نوجوانان عادیسازی نشود. گرچه که سازندگان سریال نیز چنین هدفی نداشتند و شخصیتهایی که به افراد متأهل علاقهمند هستند، این حس خود را پنهان و تاحدی سرکوب میکنند. در کنار زوج اصلی داستان، مسائل عاشقانهی فرعی مانند عشق رئیس آشپزخانه و ندیمهی ملکه و یا یکی از خدمتکاران و شاهزادهای نیز وجود دارد که بیشتر به درجهی طنز داستان افزوده است و از منظر عاشقانه چندان پرداخته نشده است.
همانطور که در ابتدای هر قسمت گفته میشود، وقایع سریال تخیلی هستند، اما بستر تاریخی داستان کاملاً تخیلی نیست. «پادشاهچولجونگ» بیست و پنجمین پادشاه سلسلهی چوسان بوده است و همسری به نام «کیمسویونگ» نیز داشتهاست، حتی ویژگیهای پادشاه با آنچه در تاریخ آمده است نیز شباهت دارد. باقی حوادث داستان تخیلی و فانتزی است اما نکتهی قابل توجه این است که این حوادث فانتزی، داستانی را روایت میکند که در آن یک پادشاه بیکفایت (که آن طور که در تاریخ گفتهاند حتی سواد خواندن و نوشتن نیز نداشته) به یک قهرمان ملی تبدیل میشود. عوض شدن روح ملکه با «جانگبونگهوان» سبب میشود قسمتی از تاریخ کره که چندان پرافتخار نیست، افتخارآمیز جلوه کند. همان طور که در پایان سریال «پادشاهچولجونگ» به اولین برپاکنندهی دموکراسی تبدیل میشود. خوب است که در مورد توجهات تاریخی سازندگان سریال با نوجوانان گفتگو شود. مثلا اینکه چرا یک پادشاه بیکفایت به صورت دیگری به نمایش در میآید که در ذهن مخاطبان تصویری بهتر از او ساخته شود و چطور میتوان حتی قسمتهای تاریک تاریخ را به صورت دیگری نمایش داد؟ (البته خوب است ذکر شود که این اثر در ابتدای پخش به علت شوخی با تاریخ در کرهجنوبی مورد مذمت قرار گرفت. اما مضمون نهایی سریال تغییر مثبت قسمت تاریکی از تاریخ این کشور بود.)
به طور کلی «آقای ملکه» سریالی سرگرمکننده و پر زرق و برق است. بازیگر نقش اصلی یعنی «ملکه سویونگ» ویژگیهای این شخصیت را به صورت بسیار ماهرانه به نمایش درمیآورد به طوری که عوض شدن روح او کاملاً مشخص است. از طرفی صحنههای رنگارنگ و فیلمبرداری خوب موجب جذابیت بیشتر اثر است. به این ترتیب نمیتوان انتظار داشت که نوجوانان علاقهمند به سراغ چنین سریالی نروند، گرچه برای آنها چندان مناسب نباشد. به همین ترتیب والدین میتوانند با پررنگ کردن پیامهای مثبت سریال و صحبت در مورد نکات منفی با فرزندان خود همراه شوند.
خلاصه آنچه لازم است والدین بدانند:
علت اصلی جذابیت سریال آقای ملکه طنز و مسائل عاشقانهی موجود در آن است. طنز این سریال شاید چندان مناسب نوجوانان نباشد. علاوه بر آن خوب است والدین در مورد مسائل عاشقانهی سریال با نوجوانان گفتگو کنند و رفتار هر شخصیت را تحلیل کنند. در کنار این مورد به بستر تاریخی این سریال نیز توجه شود، که با داستانی خیالی پادشاهی بیکفایت در تاریخ تبدیل به قهرمانی در داستان میشود. به طور کلی این سریال اثری سرگرمکننده است که شاید چندان مناسب نوجوانان نباشد اما خوب است در صورت مشاهده، والدین با توجه به نکات منفی و مثبت اثر با فرزندان خود همراه شوند.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : کیدرامر اعظم
۳۰ تیر ۱۴۰۳
خیلی از فیلم خوشم اومد ولی نباید روح سرآشپز برمیگشت چون اونا واقعا عاشق همدیگه شده بودن اگه روح سرآشپز عاشق امپراطور نبود هیچوقت ب خودش زحمت نمیداد کخ به نجات امپراطور بره و با وزیر جنگ و ملکه مادر پیمان صلح میبست تا بتونه به زندگیش ادامه بده نه اینکه زندگیشو ب خطر بندازه و روح ملکه هم باید همراه پسرعموش دنیارو ترک میکردن اصلا جسم سرآشپز چطور زنده مونده بود وقتی ک روحش تو جسم ملکه بوده؟ خیلی ناراحت شدم ک نویسنده آخر فیلم رو اینطوری نوشته
بزرگسال
توسط : فرهاد مامدی
۱۴ اسفند ۱۴۰۲
عاشقشم خیلی فیلم خفنی عه
بزرگسال
توسط : آوا دشتی
۱۴ دی ۱۴۰۲
سریال خیلی قشنگی بود ولی مناسب خانواده نیست.
بزرگسال
توسط : سلین دلوینی
۳۱ فروردین ۱۴۰۲
طنز خوب عاشقانه بین سریالهای کره ای آقای ملکه خیلی خوبه نسخه سانسور شده و دوبله رو بذارین با خانواده ببینین و بخندین
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد آقای ملکه