آنچه لازم است والدین بدانند
«آقای آفتاب» سریالی در ژانر تاریخی است که دورهای از تاریخ کشور کره را روایت میکند که با ورود تکنولوژی جدید و افزایش سطح ارتباطات، مقتضیات زندگیِ سنتی در حال تغییر است. این دوره از جهاتی مشابه دوره مشروطه در ایران است. پادشاهی چوسان پس از چندین سال حکومت ضعیف شده و کره محلی برای رفت و آمد نیروهای بیگانه مانند ژاپنیها، آمریکاییها، روسها و.. است. در نهایت با سقوط امپراتوری کشور به طور کامل تحت استعمار ژاپن در میآید. هر یک از شخصیتهای این داستان سرگذشت و شرایط متفاوتی دارند اما در نهایت همه برای آزادی و استقلال وطن خود فداکاری میکنند.
تماشای این اثر علاوه بر نمایش بخشی از تاریخ شرق آسیا مخاطب را با مفاهیمی مانند استعمار آشنا میکند و تبعات آن را به نمایش در میآورد. آوارگی مردم، نابود شدن زیرساختهای تاریخی و اجتماعی، تغییر زبان و ... مواردی است که در طول این اثر دیده میشود.
شخصیت اصلی زن در این داستان دختری وطنپرست است که در نهایت اطرافیان خود را نیز نسبت به وضعیت سرزمینشان حساس میکند. سه مرد با ویژگی و سرگذشت متفاوت به او علاقهمند میشوند اما در نهایت به اهمیت آرمان او پی میبرند، وارد مبارزه میشوند و هر سه در این مسیر جان خود را از دست میدهند. علاوه بر این سه فرد افراد دیگری نیز تحت تأثیر شخصیت «گو اِشین» به مبارزان میپیوندند.
باید توجه کرد که پایان این داستان غمانگیز است که با توجه به دوره تاریخی داستان چنین پایانی منطقی است. کشور کره تحت استعمار ژاپن در میآید و تقریباً همهی مبارزین کشته میشوند اما قصه با ناامیدی به پایان نمیرسد و «گو اِشین» به هدایت گروه مبارزان جدید ادامه میدهد و در دیالوگ پایانی سریال آرزو میکند که آقای آفتاب را در کشور مستقل جدیدشان ملاقات کند.
این سریال پیام و الگوی مثبت قابل توجهی دارد. هر یک از شخصیتها در طول داستان با چالشهایی مواجه میشوند و در نهایت در مسیر آزادی وطن با یکدیگر همراه میشوند. البته همهی رفتارهای شخصیتها مصداق الگوی مثبت نیست. برای مثال شخصیتی در داستان در ابتدا رفتارهای قلدرمآبانه با مردم کشور خود دارد اما به تدریج تغییر میکند.
باید توجه کرد که این سریال ساخت کشور کره جنوبی است و تاریخ را از نقطه نظر مردم و حکومت این کشور به تصویر کشیدهاست. برای مثال مردم کره جنوبی به دلیل تجربه تاریخی استعمار ژاپن، نسبت به این کشور دیدگاه مثبتی ندارند و در کنار آن در حال حاضر روابط مثبتی با کشور آمریکا دارند و بازنمایی هر کشور در این سریال برگرفته از همین تجربه است. ممکن است این بازنمایی از دیدگاه مردم ایران که تجربهی تاریخی متفاوتی از روابط بینالمللی دارند متفاوت باشد.
با وجود این تفاوتها اما همچنان شباهتهای قابل توجهی در این دوره تاریخی بین دو کشور کره و ایران وجود دارد. ورود تکنولوژی و صنعت به کشور، افزایش سطح سواد و روزنامهنگاری، ورود نیروهای بیگانه، ضعف حکومت مرکزی، استعمار و اشغال و ... مواردی هستند که در تاریخ هر دو کشور وجود دارد و میتوان با توجه به این شباهتها اطلاعات مناسبی نسبت به تاریخ جهان به دست آورد.
با این تعاریف سریال «آقای آفتاب» اثری تاریخی و آموزنده برای تماشای مخاطبان است.
خلاصه آنچه لازم است والدین بدانند:
«آقای آفتاب» سریالی تاریخی است که فضای تاریخ معاصر این کشور را در زمان سقوط امپراتوری چوسان و آغاز استعمار ژاپن به تصویر میکشد. شخصیت زن این سریال دختری وطنپرست است که اطرافیان خود را نسبت به شرایط کشور خود حساس میکند. این دوره تاریخی با دوره مشابه در ایران تفاوتها و شباهتهایی دارد که با توجه به آن میتوان اطلاعات مفیدی کسب کرد.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : احمد خاکسار
۸ مرداد ۱۴۰۱
شرح یک سریال ملی اهمیت امنیت و ملیت و کشور و وطن یه عشق پاک و قشنگ یه رقابت و رفاقت سه نفره برای دل یک نفر جزع سه سریال برتریه که در عمرم دیدم بعد از قسمت بیست سریال اغاز میشه
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد آقای آفتاب