• امروز : 1 دی 1403
logo

نقد و بررسی فیلم سرهنگ ثریا

author-img

توسط : مریم رضایی ارزیاب کدومو

1 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

12614 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 12 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا» که با نمایش در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر توانست جایزه گوهرشاد را نصیب کارگردان فیلم اولی خود کند، روایت تازه‌ای از گروهک مجاهدین خلق و خانواده‌هایشان است. ثریا و دیگر خانواده‌هایی که عزیزانشان به این گروه پیوسته‌اند، خواهان ملاقات با آن‌ها و ترغیبشان برای بازگشت به وطن هستند، اما این‌کار آن‌طور که به نظر می‌رسد ساده نیست و مصائب و مشکلاتی را به دنبال دارد.

امیدواری و انتقال آن به دیگران، ویژگی مثبت سرهنگ ثریاست و همین باعث شده تا پیام و الگوی مثبت در فیلم، بیشتر از خشونت یا ناهنجاری‌های اجتماعی به چشم مخاطب بیاید و در بخش رده بندی سنی، +12 را به خود اختصاص دهد.

ژانر : حماسی درام

سال 1401 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
11 مناسب خانواده 4 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 11 +
بر اساس 3 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم «سرهنگ ثریا» با نگاهی تازه به داستان قدیمی مجاهدین خلق و جنایات آن‌ها ساخته شده‌است. روایتی که بیشتر از خشونت فیزیکی، خشونت عاطفی به همراه دارد.

گروهک مجاهدین خلق، علاوه بر خشونت‌های وحشتناک و عملیات‌هایی رعب‌آور، از جهت احساسی نیز، مغز اعضای خود را شست‌وشو داده و روابط خانوادگی آن‌ها را زیر سوال می‌برند. آن‌ها هیچ‌گونه وابستگی به بیرون از سازمان را برنمی‌تابند و آن را اشتباه می‌دانند. همانطور که در ابتدای فیلم دیدیم، به راحتی مادر و کودک خردسال را از هم جدا می‌کنند تا هر دو بدون وابستگی زندگی کرده و فقط به اهداف و آرمان‌های سازمان پای‌بند باشند.

تماشای این فیلم، فرصت مناسبی را برای صحبت درباره دشمنان ایران و اهدافشان را فراهم می‌کند که گفت‌وگو درباره آن می‌تواند به افزایش بصیرت فرزندتان کمک کند. همچنین با صحبت درباره پیام و الگوی سرهنگ ثریا، یعنی امیدواری و ناامیدنشدن حتی در شرایط سخت، به درونی‌کردن این صفت در فرزندتان کمک کنید.

خلاصه: درباره موضوع فیلم و پیام آن با یکدیگر گفت‌وگو کنید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از فرزندتان درباره سازمان مجاهدین خلق بپرسید و اطلاعات او در این‌باره را بررسی کنید. اگر فرزندتان درباره این سازمان اطلاعی ندارد و کنجکاو به دانستن است، با زبانی ساده، اهداف و فعالیت‌های ضد بشری این سازمان را شرح دهید. از او بپرسید که چرا ثریا با اینکه فرزندش کار اشتباهی انجام داده بود، می‌خواست او را ببیند؟ هدف اصلی ثریا از دیدار با امیرعلی چه بود؟ چرا افرادی که در سازمان مجاهدین بودند، تمایلی به دیدن خانواده‌هایشان نداشتند؟ هدف هانیه از خرابکاری‌هایی که انجام داد چه بود؟ او در نهایت چه تصمیمی گرفت؟ آیا تصمیمش درست بود؟

خلاصه: هدف اصلی ثریا از دیدار با امیرعلی چه بود؟

داستان اثر

در دوران اوایل انقلاب و بعد از آن در جنگ تحمیلی، جوانان زیادی به اشتباه، عضو گروهک مجاهدین خلق شدند و حالا خانواده‌های آن‌ها در سال 1389، بیرون از پادگان اشرف در کشور عراق جمع شده‌ تا بتوانند با برانگیختن احساسات فرزندشان، آن‌ها را ملاقات کنند. سردسته این گروه، ثریا عبداللهی‌ست که فرزندش امیرعلی را چندین سال ندیده‌است. آن‌ها با حربه‌های مختلفی از جمله شعار دادن، پارچه نویسی، سرود خواندن یا پخش‌کردن لحظات افتخارآفرین ملی، سعی دارند تا فرزندانشان را به این دیدار مجاب کنند، اما تنها پاسخی که دریافت می‌کنند سنگ پراکنی و اعلائم برائت فرزندان از آن‌هاست. ثریا و سایر افراد با وجود ناملایمات بچه‌هایشان در اشرف و خرابکاری‌هایی که پنهانی توسط هانیه و دایی‌اش، که عضو مجاهدین خلق هستند، ناامید نمی‌شوند و به کارشان ادامه می‌دهند. سرانجام مجاهدین خلق از اردوگاه اشرف نقل مکان کرده و خانواده‌ها سرخورده به وطن بازمی‌گردند، اما باز هم از تلاش برای دیدن فرزندشان دست نمی‌کشند.

جزئیات اثر

کارگردان/ مولف: لیلی عاج

نویسنده/ مترجم: لیلی عاج

نام تهیه کننده: جلیل شعبانی

نام بازیگران: ژاله صامتی- وحید آقاپور- حمیدرضا محمدی- دیبا زاهدی-مجید پتکی

نام شخصیت ها: ثریا: مادر امیرعلی‌ست و پسرش سال‌ها پیش به گروه مجاهدین خلق پیوسته است. او با لیدری یک گروه از خانواده‌هایی که عزیزانشان به مجاهدین پیوسته‌اند، قصد دارد تا فرزند خود را ببیند.

ماجد: پسری عرب که به کمک ثریا آمده و به‌خاطر اینکه خانواده‌اش را توسط مجاهدین خلق از دست داده، قصد انتقام‌جویی دارد.

هانیه: دختری که همراه با دایی‌اش، ظاهرا برای دیدن مادرش به عراق آمده‌اند، خرابکاری و سنگ‌اندازی‌های بسیاری بر مسیر خانواده‌ها انجام داده و در نهایت به گروه منافقین می‌پیوندند.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: سازمان هنری رسانه‌ای اوج

جوایز و افتخارات: «سرهنگ ثریا» که در بخش‌های بهترین جلوه‌های ویژه بصری، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین موسیقی متن و بهترین فیلم اول، نامزد دریافت جایزه شده بود، موفق شد تا جایزه گوهرشاد و دیپلم افتخار فیلم اول و جلوه‌های ویژه بصری را از جشنواره چهل‌ویکم، دریافت کند.

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : حمی حمیی

۲۰ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

با توجه به اینکه در جشنواره فجر فیلم را دیده بودم با نسخه پخش در سینما تفاوتهای فاحشی داشت بعضی از بازیها که بسیار هم از نظر من زیبا بود در نسخه سینمایی حذف شده بود مثل صحنه های بازی اون خانم اصفهانی ...دیالوگ‌های اصفهانی زیبا و تاثیر گذار ایشون چرا و به چه دلیلی حذف شده بود.... الله اعلم !!!

بزرگسال

توسط : فتانه عبدی

۱۷ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 14 +

سوژه جدید بود. بازی نقش های فرعی خوب نبود بازی خانم صامتی عالی بود. کارگردانی و موسیقی قوی بود،.

بزرگسال

توسط : Nour Fa

۱۹ بهمن ۱۴۰۱

مناسب سن 13 +

فیلم زیبایی بود. بازی ژاله صامتی محشر بود. البته بنظرم درگیری‌ها جزئی هستند، میشه که امتیاز خشونت یک بشه.

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد سرهنگ ثریا

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!