• امروز : 14 دی 1403
logo

نقد و بررسی فیلم رویا (Dream )

author-img

توسط : مریم رحیمی پور ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

4675 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 12 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

«رویا» فیلمی سینمایی است که اولین حضور نمایندۀ کره جنوبی در جام‌جهانی فوتبال بی‌خانمان‌ها را روایت می‌کند. در این داستان چند بی‌خانمان با تشکیل یک تیم فوتبال و مربی‌گری یک بازیکن فوتبالِ تقریباً شکست‌خورده، تلاش می‌کنند که به نتیجۀ مطلوبی برسند. در نهایت اثر این تلاش، نه در زمین فوتبال که با افزایش امید و انگیزه‌شان در زندگی واقعی نمودار می‌شود. این اثر ناهنجاری اجتماعی مختصر و پیام و الگوی مثبت قابل‌توجهی دارد.

سال 2023 125 دقیقه جزئیات کامل اثر
16 مناسب خانواده 8 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 8 +
بر اساس 2 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

«رویا» فیلمی سینمایی است که اولین حضور کرۀ جنوبی در جام‌جهانی فوتبال بی‌خانمان‌ها را روایت می‌کند. یک بازیکن فوتبال که مشکلات زیادی دارد به عنوان مربی، بناست چند بی‌خانمان را برای برای این رویداد ورزشی-اجتماعی آماده کند.کلیت این داستان واقعیت دارد اما خط داستانی آن بنا به مقتضیات سینمایی تغییر کرده‌است.

در ابتدای داستان شخصیت‌ها تقریباً ارتباطی با یکدیگر ندارند و به نظر می‌رسد به ناچار در کنار هم قرار گرفتند اما به تدریج نسبت به یکدیگر احساس مثبتی پیدا می‌کنند و به عنوان یک تیم از هم حمایت می‌کنند. برای مثال زمانی که یونگ‌ده به دردسر می‌افتد، همۀ اعضای گروه برای نجات او تلاش می‌کنند، از طرفی یونگ‌ده هم به آن‌ها کمک می‌کند، مثلاً خانه‌اش را در اختیار یکی از اعضای بی‌خانمان تیم قرار می‌دهد. به همین ترتیب می‌توان در مورد تغییر رفتار شخصیت‌ها در طول داستان و کارگروهی و همکاری آن‌ها گفت‌وگو کرد.

صحنه‌های پایانی فیلم مربوط به حضور تیم بی‌خانمان‌ها در رقابت‌های جام‌جهانی است. در این قسمت تیم تلاش می‌کند که تمام توان خود را برای بازی بگذارد. همین نمایش مقاومت، سبب می‌شود که تماشاچیان و حتی گزارشگر بازی نیز از تیم کره حمایت کنند. در همین قسمت گزارشگر در دیالوگی می‌گوید:«نتیجۀ بازی عوض نمی‌شه ولی دلیل مقاومت تیم کره مشخصه، چون بازی هنوز تموم نشده.» گرچه تیم برنده نمی‌شود اما همۀ اعضا احساس خوبی دارند. تیم کره در این رقابت آخر می‌شود اما عنوان محبوب‌ترین تیم و بهترین تیم تازه‌وارد کسب می‌کند. همین مقاومت موجب می‌شود که بازیکنان تیم پس از جام‌جهانی نیز احساس خوبی نسبت به خودشان داشته‌باشند. گرچه زندگی آن‌ها از نظر اقتصادی تغییر جدی نمی‌کند اما آن‌ها شیوۀ متفاوتی را برای گذران ایام خود پیش می‌گیرند. با توجه به این بخش از داستان می‌توان در مورد اهمیت تلاش و مقاومت گفت‌وگو کرد، اینکه فارغ از رسیدن به موفقیت، تلاش و مقاومت به خودی خود ارزش ویژه‌ای دارد.

فضای این فیلم سینمایی تقریباً مشابه یک رمان ایرانی با نام «جام جهانی در جوادیه» است. در این داستان هم شخصیت‌های یک محله فقیرنشین در یک رقابت یا تیم کشورهای دیگر روبه‌رو می‌شوند و برای موفقیت تلاش می‌کنند. می‌توان این کتاب را به نوجوانانی که به این فیلم علاقه دارند پیشنهاد کرد.

با توجه به نکات گفته شده، فیلم سینمایی رویا اثر مناسبی برای مشاهده همراه خانواده است و نکات مثبتی را به بینندگان منتقل می‌کند. با توجه به میزان مختصر ناهنجاری اجتماعی، پیشنهاد کدومو تماشای نسخۀ پالایش‌شده اثر است.

خلاصه آنچه لازم است والدین بدانند:

رویا داستان اولین حضور نمایندۀ کرۀ جنوبی در جام جهانی بی‌خانمان‌هاست در این داستان، تیم تشکیل شده از بی‌خانمان‌ها تلاش می‌کند که در رقابت‌ها به نتیجۀ مطلوبی برسد و در نهایت اهمیت تلاش و مقاومت را به نمایش در می‌آورد.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

در مورد شخصیت‌های داستان گفت‌وگو کنید. چرا یونگ‌ده در ابتدای داستان نسبت به تیم حس خوبی نداشت اما در ادامه رفتار او تغییر کرد؟ چه چیز باعث شد که اعضای تیم از یونگ‌ده حمایت کنند.

اهمیت بازی پایانی تیم کره چه بود؟ چرا با وجود باخت همۀ تماشاگران از این تیم حمایت می‌‌کردند؟

در مورد اهمیت تلاش و مقاومت و ارتباط آن با موفقیت گفت‌وگو کنید.

در مورد فقر و بی‌خانمانی گفت‌وگو کنید. آیا رویدادهایی مانند این جام‌جهانی به نابودی فقر کمک خواهد کرد؟

خلاصه با فرزندان خود صحبت کنید:

در مورد تغییر رفتار شخصیت‌ها و همین‌طور اهمیت تلاش و مقاومت گفت‌وگو کنید.

داستان اثر

«رویا» فیلمی سینمایی در مورد یک دوره از حضور نمایندۀ کرۀ جنوبی در جام جهانی فوتبال بی‌خانمان‌هاست. این رویداد ورزشی با تمرکز بر حمایت از افراد بی‌خانمان از سال 1999 آغاز به کار کرده‌است. در این اثر «یون هونگ‌ده» بازیکن لیگ برتر کرۀ جنوبی است که به خاطر کلاهبرداری‌های مادرش، همواره مجبور است شایعاتی را علیه خود تحمل کند. به همین ترتیب از طرف باشگاه به او پیشنهاد می‌شود که مدتی عنوانِ مربی تیم جام‌جهانی فوتبال بی‌خانمان‌ها را بپذیرد. یونگ‌ده این مسئولیت را قبول می‌کند اما نسبت به آن بی‌انگیزه است. از طرفی «لی سومین» تهیه‌کننده‌ای‌ است که قصد دارد از ماجرای این تیم فوتبال یک برنامۀ واقع‌گرای تلویزیونی بسازد. سومین به یونگ‌ده می‌گوید که هیچ چیز در این مسابقه مهم نیست جز اینکه بتوانند داستانی را روایت کنند که در مستند جذاب باشد و میزان تماشای بالایی به دست بیاورد. به همین ترتیب آن‌ها مشغول به کار می‌شوند در ابتدا اعضای تیم نسبت به یکدیگر و مربی خود احساس خوبی ندارند اما به تدریج با یکدیگر دوست می‌شوند؛ به اندازه‌ای که وقتی یونگ‌ده مجدداً به دردسر می‌افتد، همۀ اعضای تیم برای نجات او تلاش می‌کنند. در نهایت تیم در جام‌جهانی بی‌خانمان‌ها شرکت می‌کند و در بازی اول با نتیجه بد می‌بازد. در ادامه یونگ‌ده و اعضای تیم تلاش می‌کنند که حتی اگر برنده نشدند هم تمام تلاش خودشان را بکنند. در بازی مقابل آلمان، آن‌ها باز هم می‌‌بازند اما مقاومتشان موجب می‌شود که همۀ تماشاچی‌ها تشویقشان کنند. تیم کره در این رقابت‌ها آخر می‌شود اما به عنوان محبوب‌ترین تیم و بهترین تیم تازه‌وارد انتخاب می‌شود. در نهایت حضور در این مسابقات کمک می‌کند که چند فرد بی‌خانمان به خودشان باور پیدا کنند و امید و انگیزۀ بیشتری برای زندگی داشته‌باشند. آشنایی با همین افراد هم موجب می‌شود که یونگ‌ده در زندگی حرفه‌ای خود پیشرفت کند.

جزئیات اثر

کارگردان: Lee Byeong-heon

نویسنده: Lee Byeong-heon

نام تهیه کننده: Oktober Cinema Co. Ltd.

نام بازیگران: Park Seo-joon, IU

نام شخصیت ها:

یون هونگ‌ده: بازیکن فوتبالی اهل کرۀ جنوبی است که می‌پذیرد مربی تیم ملیِ جام‌ جهانی بی‌خانمان‌ها باشد.

لی سومین: تهیه‌کننده‌ای است که قصد دارد از جام جهانی بی‌خانمان‌ها یک برنامۀ تلویزیونی بسازد.

کشور سازنده: کره جنوبی

کمپانی سازنده: Oktober Cinema Co. Ltd.

مخاطب اثر: نوجوان، بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : نسترن شالچی

۱۸ مهر ۱۴۰۲

مناسب سن 10 +

بخاطر پارک سوجون و آیو دیدم،برای یکبار دیدن قشنگه،ضمنا انتظار فیلم رمانتیک نداشته باشین

بزرگسال

توسط : حافظ ایرانی

۱۸ شهریور ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

فیلم سینمایی خیلی خوبی بود منم اول به خاطر بازی پارک سو جون نگاه کردم ولی وقتی با خانواده به تماشاش نشستیم دیدم واقعا فیلم خوبی بود و کلی نکات مثبت داشت

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد رویا

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!