• امروز : 6 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم بیست و یک روز بعد

author-img

توسط : فرشته حجتی ارزیاب کدومو

1 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

2917 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 12 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
این فیلم ملودرامی اجتماعی با بیم و امیدهای فراوان است و داستان زندگی پسر نوجوانِ عاشق فیلم‌سازی را روایت می‌کند که حتی وجود مشکلات بسیار در زندگی، نمی‌تواند او را از حرکت باز ‌دارد. مرتضی، قهرمان داستان، هرچند اشتباهات بسیاری مرتکب می‌شود تا داروی بیماری سرطان مادر را تهیه کند اما تلاش او، ستودنی است و با سکانس پایانی فیلم، آینده روشن او برای مخاطب، آشکار می‌شود.

ژانر : اجتماعی درام

سال 1395 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

این فیلم، تلاش‌های یک نوجوان برای رسیدن به آرزوهایش را به تصویر می‌کشد. آرزوهایی که مشکلات فراوانی بر سرِ راه آن، سد می‌شوند. از فقر و بی‌پولی تا بیماری سرطان مادر؛ اما قهرمان داستان، هر بار سعی می‌کند از راهی، این مشکلات را حل کند. مرتضی اما نوجوانی است که هنوز تجربه چندانی از زندگی ندارد بنابراین اشتباهات زیادی مرتکب می‌شود تا جایی که مادرش گاهی از دست او گله و شکایت می‌کند. داستان پر از بیم و امید است. دیالوگ‌های امیدوارکننده به ادامه مسیر و جنگیدن برای زندگی و از طرفی واقعیتی که مرتضی را خسته و ناامید می‌کند. او حتی برادر کوچکترش را برای تامین هزینه درمان مادر، تک و تنها به داخل قطار می‌فرستد اما ماجرا ختم به خیر می‌شود. در این سکانس‌ها غم، نگرانی و ترس زیادی از به خطر افتادن جان مرتضی و محسن به مخاطب منتقل می‌شود و باعث تاثر او خواهد شد. بهتر است پس از تماشا، درباره داستان فیلم و اثری که بر ذهن نوجوانتان داشته با او گفتگو کنید.

این فیلم دارای صحنه‌هایی از دعوا و درگیری و فرار مرتضی و ناهنجاری‌های اجتماعی مانند شرط‌بندی در کلوپ بازی‌های رایانه‌ای است و البته غم عمیقی است که ممکن است بیننده را آزار دهد، از این رو برای رده سنی زیر 15 سال مناسب نیست.

                                                                                                                   

خلاصه: داستان این فیلم ترکیبی از غم، ناامیدی و تلاش و امیدواری است. سکانس‌هایی از دعوا، درگیری و به خطر افتادن جان قهرمانان کودک و نوجوان در این فیلم وجود دارد.

 

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

موضوعات متعددی در این فیلم وجود دارد که می‌توانید پس از تماشا، درباره آن با فرزندان خود صحبت کنید و از آن‌ها بپرسید:

به نظر تو مرتضی چه اشتباهاتی مرتکب شد؟

چه راه‌های دیگری برای او وجود داشت؟ از نظر تو آیا اساسا در شرایط زندگی او، راه بهتری را می‌توانست در پیش گیرد؟

چه لحظه‌هایی از امیدواری در فیلم وجود داشت؟

آیا مرتضی باید به قولی که به مادرش داده بود، پایبند می‌بود؟ عاقبت کار اشتباه او چه بود؟

اگر تو دوستی در شرایط مرتضی داشته باشی، مانند مهران رفتار می‌کنی؟ آیا اساسا رفتار مهران صحیح بود یا غلط؟ کدام رفتارش صحیح و کدام غلط بود؟

آیا بهتر نبود مرتضی جریان فروش طرح فیلمش را با مادر در میان می‌گذاشت تا او را راهنمایی کند؟                                                                                                              

خلاصه: درباره مرتضی، مهران و تصمیمات درست و غلطشان با فرزندان خود گفتگو کنید.

داستان اثر

مرتضی که عاشق فیلمسازی است برای ساختن فیلمش، به یک دوربین نیاز دارد. اما شرایط مالی خانواده‌اش این اجازه را به او نمی‌دهد. صمد دوربین برادرش را به او قرض می‌دهد اما متاسفانه در حین کار، دوربین آسیب می‌بیند. پس از مدت‌ها، بالاخره از دفتر فیلمسازی با مرتضی تماس می‌گیرند و طرح دو، سه خطی فیلمش را از او می‌خرند. مرتضی که خوشحال و مشتاقانه به همراه چک پول در جیب، به سمت خانه می‌رود، صمد و برادرش را نزدیک درِ خانه‌شان می‌بیند. صمد، به زور، چک را به بهانه شکسته شدن دوربین، از او می‌گیرد و مرتضی، بار دیگر برای تامین هزینه داروی مادرش به درِ بسته می‌خورد. او تصمیم می‌گیرد که موتورِ یادگاری پدرش را، بدون اجازه مادر، به صمد بفروشد و چک را پس بگیرد. صمد چک را پس می‌دهد و مرتضی برای خرید داروی مادر، راهی داروخانه می‌شود که در آنجا متوجه می‌شود که فقط همین یک بار نیست و او باید هر 21 روز، یک بار، یک میلیون تومان بابت خرید داروی مادرش پرداخت کند. مرتضی، خود را خسته و ناامید می‌بیند و این بار نه در کابوس که در واقعیت، روی ریل‌های قطار می‌ایستد و آن را مجبور به توقف می‌کند، تو گویی توانسته بر انبوه مشکلات زندگی‌اش فائق بیاید...

جزئیات اثر

کارگردان: سید محمدرضا خردمندان

نویسنده: سید محمدرضا خردمندان

تهیه کننده: محمدرضا شفاه

بازیگران: ساره بیات، حمیدرضا آذرنگ، مهدی قربانی، جلال فاطمی، سینا رازانی، امیرحسین صدیق، حسین شریفی، علیرضا استادی

شخصیت ها:

مرتضی: پسر نوجوان و شخصیت اول فیلم که دست از تلاش برای تهیه داروی مادرش برنمی‌دارد. او مغرور، خوش‌قلب و مهربان است. مرتضی هم درس می‌خواند و هم در یک کارواش کار می‌کند. آن‌ها وضع مالی مناسبی ندارد و پدرش نیز از دنیا رفته است.

مهران: دوست صمیمی مرتضی که با لهجه جنوبی حرف می‌زند. مهران همراه و همدل مرتضی است و یک رفیق بامعرفت برای اوست.

محسن: برادر کوچکتر مرتضی که 8 سال دارد و سعی می‌کند به کمک مرتضی، داروی مادر را تهیه کند.

سینا: یکی از هم‌کلاسی‌های مرتضی که برعکس او، وضع مالی خوبی دارد و به شدت عاشق پلی‌استیشن است و همیشه در رقابت با مرتضی است.

مادر مرتضی: زنی که همسرش را از دست داده و اکنون گرفتار بیماری سرطان است. او برای گذران زندگی در منزل خود، لباس‌های مردم را می‌شوید و اتو می‌زند. همچنین او صبور، آرام، قوی و مهربان است و همه حقایق بیماری‌اش را به بچه‌هایش، نمی‌گوید.

داریوش: صاحب یک کافه بازی‌های رایانه‌ای است. داریوش برای کسب درآمد، به جوانان اجازه می‌دهد شرط‌بندی کنند و از این رو همیشه در ترس و اضطراب حضور ماموران به سر می‌برد.

پدر سینا: مرد پولدار داستان که یک گاوداری دارد. او که به طور پنهانی با زنی دیگر در ارتباط است و می‌داند که مرتضی این موضوع را فهمیده، در انتهای داستان یک دوربین فیلمبرداری برای مرتضی می‌خرد.

صمد: مرد جوانی که همکار مرتضی در کارواش است که دوربین برادرش را به او قرض می‌دهد.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: سازمان توسعه سینمایی سوره

جوایز و افتخارات: دریافت 7 پروانه زرین از سی‌امین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری از سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین تیزر و آنونس از سی و ششمین جشنواره فیلم فجر، برنده تندیس سیمین بهرتین فیلم در چهل و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد و جوایز دیگر از جشنواره‌های مختلف ایرانی و اروپایی

مخاطب اثر: نوجوان و بزرگسال

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد بیست و یک روز بعد

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!