آنچه لازم است والدین بدانند
فیلم خشونت، ترس و یا ناهنجاری اجتماعی ندارد اما مضمون آن درباره مرگ است. فضای فیلم بسیار ناامیدکننده و ناراحتکننده است. پسربچه معصوم 4 ساله به همراه پدری در آستانه مرگ و مادری که ترکش کرده به دنبال خانوادهای برای سرپرستی میگردد. سوالات فلسفی عمیقی در فیلم مطرح میشود و بیجواب میماند. در نتیجه تماشای آن برای افراد زیر 13 سال توصیه نمیشود.
هرچند داستان فیلم ساده و یک خطی به نظر میرسد اما به واقع اینطور نیست و ذهن مخاطب را هر لحظه بیشتر درگیر سوالات متعددی میکند. خانوادههایی که جان با آنها ملاقات میکند هرکدام مانیفست خود را برای تربیت فرزند دارند. یکی چندین فرزند دارد اما دوست دارد باز هم بچه داشته باشد در حالی که بچههای خود را خوب تربیت نکرده است! یکی زنی تنهاست که رابطه ای خارج از عرف داشته و از آن رابطه باردار شده بوده و در نتیجه بچه را از او گرفتهاند و دیگر قادر به بچهدار شدن نیست و اکنون از همسرش جدا شده اما دلش یک بچه میخواهد. یک خانواده در رفاه غرق است اما حاضر نیست یک عروسک ساده را به پسربچه 4 ساله ببخشد! این خانوادهها هرکدام میتوانند نگاه جدیدی را به موضوع فرزندپروری و فرزندآوری در ذهن مخاطب شکل دهند. میتوانیم با فرزند خود درباره دیدگاههای متفاوتی که در فیلم مطرح شدند، گفتگو کنیم.
از طرفی موضوع مرگ به شکلی جدی در فیلم مطرح میشود. مرگ و دنیای پس از آن همیشه برای انسان و به ویژه نوجوانان پر از شگفتی و ابهام و سوالات متعدد بوده است. در دیالوگهای فیلم نیز، دیدگاههایی در این باره بیان میشوند. به طور مثال در دیالوگی که بین جان و خانم همسایه رد و بدل میشود عدالت و حکمت خداوند زیر سوال میرود و سپس خانم همسایه ابراز میدارد که انسانها از خاک آفریده نشدهاند و از هوا هستند!! و پس از مرگ نیز مانند ذرات هوا در این دنیا حضور دارند و میتوانند با ما حرف بزنند. بهتر است درباره دیدگاههای اسلامی در این باره با فرزندان خود صحبت کنید و البته از منابع گوناگونی که در این باره وجود دارند نیز بهره ببرید.
موضوع سوالبرانگیز دیگری که در فیلم مطرح میشود، این پرسش مهم است که آیا باید کودکان زیر 7 سال را با هر موضوع و مسئلهای آشنا کرد؟ آیا اینکه جان، درباره مرگ با او صحبت میکرد، کار درستی بود؟ اگر بچهها سوالاتی در این باره داشتند، چگونه باید پاسخشان را داد؟ کارشناسان حوزه تربیت کودک معتقدند که نباید ذهن کودکان زیر 7 سال را با مسائل فلسفی عمیق درگیر کرد و سوالاتشان را باید به سادهترین شکل ممکن جواب داد چرا که ذهن کودکان قدرت تجزیه و تحلیل ندارد و این توضیحات بیش از حد، باعث سردرگمی بیشترشان خواهد شد. همیشه باید جوابهای کوتاه بدهیم و بیشتر توصیف کنیم تا اینکه توضیح دهیم. در نتیجه به نظر میرسد شیوهای که مشاور به جان پیشنهاد داد که همان مواجهکردن مایکل با حقیقت بود، شیوه صحیحی نبوده است.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد یک جای معمولی