• امروز : 5 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم نبودنت (When You Were Not Here)

author-img

توسط : مریم رضایی ارزیاب کدومو

13 ساعت پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

328 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 16 +
فیلم «نبودنت» که برای اولین‌بار در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر به اکران درآمده، یک اثر اجتماعی درباره مهاجرت غیرقانونی و پیامدهای آن است. فرهاد و سیاوش که سال‌ها پیش ایران را به مقصد کشور دیگری ترک کرده‌اند، با نبودشان، مشکلاتی را برای خانواده‌هایشان به وجود آورده‌اند و این فیلم، گوشه‌ای از این مشکلات را به تصویر کشیده است. پیام اصلی فیلم که به مهاجرت غیرقانونی می‌پردازد، در کنار پیام‌‌های جانبی آن مانند مسئولیت‌پذیری، وفاداری و ... می‌تواند برای نوجوانان +16 سال، تحت نظارت والدین، مفید باشد.

ژانر : اجتماعی

سال 1402 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم اجتماعی نبودنت، درباره مهاجرت و پیامدهای آن است. در این اثر، علاوه بر پیام اصلی، که در بخش پیام‌ها به آن پرداخته شده، پیام‌های فرعی و جانبی وجود دارد که با همراهی الگوی مثبت، به خوبی توانسته آن را در ذهن مخاطب تثبیت کند. یکی از پیام‌های جانبی اثر، مسئولیت‌پذیری و پذیرفتن پیامد انتخاب‌هاست. مهاجرت یا هر تصمیم بزرگ دیگری در زندگی، پیامدهایی دارد که متوجه خود فرد و اطرافیان او می‌گردد و اگر فرد، مسئولیت عملی که انجام داده و تغییرات ناشی از آن را بپذیرد، هزینه این انتخاب، به دوش خانواده نخواهد ماند. همانطور که در نبودنت می‌بینیم، اگر فرهاد، مسئولیت انتخاب خود را می‌پذیرفت، مشکلات بعدی برای مرضیه پیش نمی‌آمد و زندگی دو خانواده دست‌خوش تغییر نمی‌شد. پیام فرعی دیگری که در ضمن مضمون اصلی، در فیلم جریان دارد، اعتماد نکردن به هرکس و لزوم مرزبندی با دیگران است. همانطور که در اثر می‌بینیم، «پروانه» که سعی می‌کرد به خانواده مرضیه نزدیک شود، سر منشا همه شایعات و مشکلات او بود و از اعتماد مرضیه سواستفاده کرده و به خاطر حسادت، زندگی او را بهم زده بود.

با توجه به اینکه پیام اصلی فیلم، درباره مهاجرت غیرقانونی و مذمت آن است، این پیام می‌تواند برای نوجوانان +16 سال، کاربردی باشد. وجود خشونت و ناهنجاری‌هایی مثل سقط‌جنین و ... دلیل ممنوعیت تماشا برای گروه سنی کمتر از 16 سال است.

داستان اثر

شخصیت‌ها:

فرهاد: مردی که چندین سال پیش، به قصد مهاجرت غیرقانونی، همراه با پسر همسایه ایران را ترک کرده و خانواده‌اش را بی‌خبر گذاشته است. مرضیه: همسر فرهاد که به جست‌وجوی او می‌پردازد. مرضیه در موضع اتهام اهالی محل قرار دارد. احسان: دوست قدیمی فرهاد که به مرضیه برای پیدا کردن او کمک می‌کند. شایعاتی درباره رابطه مرضیه و احسان در محل وجود دارد.

داستان اثر:

«فرهاد» که سال‌ها پیش به قصد مهاجرت غیرقانونی از ایران فرار کرده و خانواده خود را بی‌خبر گذاشته است، پس از مدت‌ها به نزد همسرش «مرضیه» برمی‌گردد. او که بنا بوده با پسر نوجوان همسایه، «سیاوش» مهاجرت کند، به مرضیه می‌گوید که سیاوش را کشته و دیگر روی بازگشتن به خانواده خود را ندارد. فرهاد بعد از یک ملاقات کوتاه با مرضیه، دوباره مفقود می‌شود. مرضیه که باردار شده، بیشتر از پیش، به دنبال فرهاد می‌گردد تا بتواند آبروی خودش را حفظ کند. «احسان»، دوست فرهاد، در این مسیر به او کمک می‌کند، اما حضور او در کنار مرضیه، به شایعات رابطه این دو دامن زده و اوضاع را بدتر می‌کند. در نهایت مرضیه، برای حفظ آبروی خود، مجبور می‌شود تا حقیقت مرگ سیاوش را به پدر و مادرش اعتراف کند و به آن‌ها بگوید که فرهاد زنده است و روی برگشتن به خانه را ندارد.

جزئیات اثر

کارگردان: کاوه سجادی حسینی نویسنده:کاوه سجادی حسینی تهیه کننده: کاوه سجادی حسینی بازیگران: سحر دولت‌شاهی- امیر آقایی- آزاده صمدی- رضا بهبودی کشور سازنده: ایران مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد نبودنت

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!