• امروز : 27 دی 1403
logo

نقد و بررسی فیلم خانه ی دیگری

author-img

توسط : مرضیه یوسفی ارزیاب کدومو

1 روز پیش

مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه

478 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +

سینمایی خانه‌ی دیگری داستان دختری است که باید طی ده روز مبلغی را برای پدرش تأمین کند. او در سیر این ماجرا با موانعی روبه‌رو می‌شود که بر روی زندگی زناشویی‌اش اثر می‌گذارد. انسانیت، بدبینی به محبت بقیه و اثرگذاری نقش پدر مؤلفه‌های ‌اصلی داستان هستند. منتهی به خاطر ضعف داستانی، قصه بیشتر از اینکه به این مباحث بپردازد، به طبقه‌ی اجتماعی فقیر اهانت کرده و ارزش‌های خانوادگی را زیر سوال می‌برد. تماشای اثر برای مخاطب بالای ۱5 سال مناسب است.

ژانر : درام اجتماعی

سال 1394 89 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

سینمایی"خانه‌ی دیگری" روایت خانواده‌ای نیازمند است که برای آزادی فرزندشان از حبس به پول نیاز دارند. دایی خانواده که قرار است این هزینه را تقبل کند، روز تحویل پول‌ها فوت می‌کند.

داستان فیلم که تازه می‌تواند در ده دقیقه‌ی پایانی با فوت دایی و گرفتاری خانواده‌ی مذکور برای تأمین هزینه‌ی دیه شروع شود، تمام می‌شود. لذا، با قصه‌ای خام مواجهیم که تلاش دارد به عاطفه‌ی بدون چشم‌ داشت و نقش پدر بپردازد.

عاطفه‌ی پدری در تنها شخصیت پدر داستان نسبت به همه‌ی اطرافیان وی مشهود است. او برای خوشبختی فرزندانش حاضر است دوری هجرت آنها را تحمل کرده، نیازهای مادی آنها را تأمین و زحمت پرستاری کردن از خود را به جای فرزندان، به دیگران بدهد.

پرستاران پدر، افرادی‌اند که با وی نسبت خونی دارند‌. این افراد، به اصطلاح خواهرزاده‌های وی، افرادی از طبقه اجتماعی فقیر هستند. این افراد و هم‌محله‌ای‌های آن‌ها به گونه‌ای بازنمایی شده‌اند که گویی، اشخاصی که در محلات فقیرنشین و پایین‌شهر ساکن‌اند، افرادی هستند که خرده شیشه داشته و هر لحظه می‌خواهند با دوز و کلک از دیگران باج بگیرند. در واقع، مهربانی آن‌ها نسبت به دایی در قبال دریافت پول و خانه‌ی مجانی است. تأمین زندگی بدین شیوه به خودی خود بد نیست منتهی مولفه‌هایی مذهبی در این خانواده‌ وجود دارد که با رفتارهای غیراخلاقی آن‌ها ناسازگار است.

مادر خانواده‌ی یاد شده تنها فرد چادری داستان است‌. بُعد مذهبی او صرفا هنگام فوت دایی که مشغول تلاوت قرآن است بروز دارد. لیکن، قرائت وی نیز برای توجیه و تطهیر رفتار اشتباهی است که در قبال دایی انجام می‌دهد.‌ خانواده‌‌های محله فقر نشین در مقایسه با داماد دایی که فردی ثروتمند است، راحت‌طلب بوده، رفتار نمایش داشته و می‌خواهند با حیله صاحب پول شوند.

دختر و داماد دایی در کنار نقشی که در روایت‌ اصلی داستان دارند، در روایت فرعی خودشان به مسئله هم‌سطح شدن، اعتماد و همدلی یک زوج برای ساخت زندگی مشترک می‌پردازند‌. این خرده روایت همانند روایت اصلی اثر، چندان شکل نمی‌گیرد. زیرا اساسا برای ارزش‌های خانواده اهیمتی نمی‌دهند. رفتارهای ناپسند آن‌ها همچون دعوای لفظی، قهر و دوری از خانه، استعمال سیگار و نهایتا، لمس کردن محدود بازیگر زن توسط بازیگر مرد در زندگی ایشان بیشتر جلوه دارد. لذا، خانواده‌هایی که به این قبیل نکات حساس‌اند، به این مسئله دقت کنند.

به طور خلاصه؛ سینمایی خانه‌ی دیگری اثری اجتماعی است که سعی می‌کند انسانیت و نقش و تاثیر پدر در زندگی اطرافیان را نشان دهد. منتهی داستان اثر شکل نمی‌گیرد و به نوعی به طبقه اجتماعی نیازمند اهانت می‌شود. تماشای این فیلم برای افراد بالای ۱5 سال مناسب است. موضوع داستان‌ که حول عاطفه‌ی بدون چشم‌داشت و بدبینی نسبت به محبت دیگران است، مسئله‌ای اخلاقی و قابل درک برای نوجوان است منتهی به خاطر نحوه‌ی بازنمایی طبقه اجتماعی فقیر و احتمال جهت دادن به نگاه مخاطب نوجوان، برای بالای ۱5 سال مناسب است.

داستان اثر

شخصیت‌ها

دایی حبیب: مرد ثروتمندی که از خارج برگشته و در محله‌ی قدیمی‌شان زندگی می‌کند. او نسبت به همه، عاطفه‌ای بی‌ قید و شرط دارد. مرجان: دختر دایی حبیب که در زندگی شخصی‌اش مشکلاتی دارد. وی به خواست دایی باید مبلغ دیه‌ خواهرزاده‌ی دایی را تأمین کند. سهیل: همسر مرجان که فرد ثروتمند خسیسی است. او نسبت به محبت دیگران، بدبین است و سر تأمین دیه، مرجان را اذیت می‌کند. اکرم: خواهرزاده‌ی دایی حبیب که به همراه خانواده‌اش از دایی، پرستاری می‌کند. آنها به خاطر پول دیه به مرجان، دختر دایی نارو می‌زنند.

داستان 

دایی حبیب برای آزادی تیمور، خواهرزاده خود، که به خاطر تصادف و شکایت مضروب در زندان است، از دختر خود مرجان می‌خواهد طی ده روز مبلغ دیه را تأمین کند. مرجان که با همسرش، سهیل، به خاطر بدبینی و خساست وی مشکل دارد برای تهیه مبلغ دیه با موانعی روبه‌رو می‌شود. طی روند تأمین هزینه‌ی دیه، مشکلات زناشویی مرجان و سهیل به مرور حل می‌شود.

       

جزئیات اثر

کارگردان: بهنوش صادقی

تهیه کننده: عباس اکبری

بازیگران: ناصر هاشمی/ لیلا زارع/ پژمان بازغی/ گوهر خیراندیش/ علیرضا جعفری

کشور سازنده: ایران

مخاطب اثر: نوجوان_بزرگسال

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد خانه ی دیگری

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!