• امروز : 7 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم بنفشه‌ی آفریقایی

author-img

توسط : فاطمه طهماسبی ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

552 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 13 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
فیلم سینمایی «بنفشه‌ی آفریقایی»، برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن با بازی «فاطمه معتمد­آریا»، در سی‌­وهفتمین جشنواره‌ی فیلم فجر در سال 1397 می‌باشد. این اثر داستان زن میانسالِ مستقل و فداکاری را روایت می‌کند که چالش‌­های بسیاری بین نگهداری از همسر سابقش و حفظ زندگی خود با همسر فعلی‌اش دارد.

ژانر : خانوادگی

سال 1396 93 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

 «بنفشه‌ی آفریقایی» داستان زندگی زن میانسالی را روایت می‌­کند که بعد از سال‌­ها جدایی از همسر سابقش نمی‌­تواند تنهایی او و طردشدنش از جانب فرزندانشان را ببیند. درنتیجه تصمیم می‌گیرد او را از خانه‌ی سالمندان ترخیص کند و به خانه‌ی خود بیاورد.

این اثر چالش‌های متعددی از زندگی شخصیت‌هایی روایت می‌کند که این چالش‌ها حاصل مشکلات زندگی شخصی خود آن‌ها نیست، بلکه ناشی از فداکاری و محبت‌هایی است که نسبت به دیگران اعمال می‌کنند. حس انسانیت و روحیه‌ی فداکاری از اصلی‌ترین موارد قابل‌توجه در این اثر می‌باشد.

این نکته بهانه‌ی خوبی برای گفت‌وگو بین والدین و فرزندان ایجاد می‌کند؛ بنابراین توصیه می‌شود نسبت به الگوهای رفتاری مثبت در این داستان، فداکاری‌های رضا برای حفظ و تدوام زندگی‌اش و احترام به خواسته‌ی همسرش، کمک به زوج جوان برای شروع زندگی، کمک‌های شکوه به فریدون و... صحبت­ کنید و به درونی‌کردن الگوها بپردازید.

همچنین با توجه و تأکید بر الگوهای رفتاری منفی در این داستان سعی کنید پیامدهای منفی و نتایج زیان­‌بار حاصل از چنین رفتارهایی را بررسی کنید؛ مثل بی‌­توجهی فرزندان فریدون نسبت به پدراشان و تنها رهاکردن او در خانه‌ی سالمندان.

خلاصه: با تفکیک الگوهای رفتاری منفی و مثبت در داستان، می‌توانید درباره‌ی هرکدام با فرزندانتان به گفت‌وگو درباره‌ی پیامدها و نتایج حاصل از هرکدام بپردازید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

می‌توانید درباره‌ی شخصیت شکوه و رضا به گفت‌وگو بپردازید.

اصلی‌ترین رفتار مثبت از جانب شخصیت‌های اصلی داستان چه بود؟

به چند مورد از کمک و فداکارهایی که به اطرافیان خود کرذه‌اید فکر کنید.

چرا فرزندان فریدون او را راهی خانه‌ی سالمندان کردند؟

از فززندتان بخواهید خودش را در شرایط مشابه زندگی فرزندان فریدون تصور کنند و درباره‌ی رفتار احتمالی خود صحبت کند.

خلاصه: درباره‌ی رفتارهای مثبت و منفی داستان به گفت‌وگو بپردازید و از فرزندان بخواهید با درنظرگرفتن خود در شرایط مشابه، الگوی رفتاری درست و غلط را بیان کنند.

داستان اثر

«بنفشه‌ی افریقایی»، روایتی مختصر از سرانجام و عاقبتِ زندگیِ شکوه و فریدون است. آن‌ها که سال‌ها پیش از یکدیگر جدا شده‌اند حالا بعد از چندسال جدایی به‌واسطه‌ی اتفاقات متعدد، مجدّداً درکنار یکدیگر زندگی می‌کنند. شکوه بعد از جدایی از فریدون بعد از یکسال با رفیق سابق فریدون ازدواج می‌کند. اما فریدون همچنان مجرّد می‌ماند و از فرزندانش مراقبت می‌کند.

اما داستان از آن­جایی شروع می‌شود که فریدون پا به سن گذاشته و برای ادامه‌ی زندگی به کمک نیاز دارد. فرزندانش نیز به‌واسطه‌ی مشکلات و مشغله‌هایی که دارند او را به یک خانه‌ی سالمندان خصوصی منتقل می‌کنند. شکوه با شنیدن این اتفاق بسیار ناراحت می‌شود و برای بیرون‌آوردن پدر فرزندانش از خانه‌ی سالمندان مجبور ­می‌شود او را به خانه‌ی خودش ببرد.

حضور رضا در خانه، هم برای فریدون سخت است هم زندگی مشترک شکوه و رضا را دچار چالش‌های مختصری می‌کند. رضا علی‌رغم اینکه تمایل دارد به فریدون کمک کند اما بعضاً با تصور عشق و علاقه‌ای که ممکن است بین شکوه و فریدون باشد بسیار اذیت می‌شود و سعی می‌کند این ناراحتی خود را به شکوه ابراز کند.

فریدون نیز با ناراحتی و دلخوری‌اش از فرزندانش حاضر نیست با آن‌ها هم‌صحبت شود، اما زمانی‌که پسرش متوجه ترخیص پدرش از آسایشگاه می‌شود با خشم و عصبانیت پدرش را راهی خانه‌ی خود می‌کند اما در طی همین تصمیم، فریدون از دنیا می‌رود و دیگر فرصتی برای جبران بی‌مهری فرزندان نسبت به پدرشان باقی نمی‌ماند.

جزئیات اثر

کارگردان: مونا زندی­ حقیقی

نویسنده: حمیدرضا بابا­بیگی

تهیه کننده: علیرضا شجاع­

بازیگران: فاطمه معتمد­آریا، سعید آقاخانی، رضا بابک، مبین کبیری، ندا جبرائیلی

نام شخصیت ها:

شکوه: زن میانسالِ مستقلی است که بعد از جدایی از همسر سابقش و تشکیل زندگی جدید، به‌واسطه‌ی شرایط نامطلوبی که برای همسر سابقش به وجود می‌آید تصمیم می‌گیرد از او در خانه‌ی خود نگهداری کند.

 رضا: همسر دوم شکوه و البته رفیق سابق فریدون است که علی‌رغم حس نارضایتیِ قلبی که دارد اما در تمام مدّتی که فریدون درکنار آ­ن‌ها زندگی می‌کند، به بهترین شکل ممکن از او مراقبت می‌کند.

فریدون: همسر سابق شکوه که بعد از جدایی از شکوه، حالا در میانسالی به‌واسطه‌ی مشغله و مشکلات فرزندانش مجبور به ادامه‌ی زندگی در خانه‌ی سالمندان می‌شود. تااینکه شکوه تصمیم می‌گیرد او را به خانه‌ی خود بیاورد.

 

کشور سازنده: ایران

جوایز و افتخارات: نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن و بهترین موسیقی متن در سی‌وهفتمین جشنواره‌ی فیلم فجر

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد بنفشه‌ی آفریقایی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!