آنچه لازم است والدین بدانند
در سکانسی که اشکان از دوستانش جدا میشود، حس غم و تنهایی بر فضای پرورشگاه حاکم میشود، که میتواند همدردی بچهها را برانگیزد. بهتر است بدانید این سکانس کوتاه است و فیلم فضای طنز و موزیکالی دارد و حتی باعث خندهی بچهها میشود.
شخصیت عروسکی فیلم که نامش مشنگ است، عاشق یک خانم میشود. او به این خانم خیره میشود و میگوید نمیدانم چرا اینطوری شدم! ایلیا و بقیه به او میخندند و میگویند حتما عاشق شدی! مشنگ دلش میخواهد با این خانم ازدواج کند و به خواستگاریاش برود. بچهها مدام به این رفتار او میخندند. مطرح کردن موضوع عشق و ازدواج در فیلمی که برای بچههاست و قهرمانان اصلیاش بچهها هستند، چندان جالب نیست. از طرف دیگر این عشق از طرف یک عروسک اتفاق میافتد که ممکن است تاثیرش بر روی کودکان را دوچندان کند. البته این را باید اضافه کرد که موضوع با خندههای بچهها و شوخی آنها همراه است و چندان جدی گرفته نمیشود.
به نظر میرسد فیلم بیشتر به دنبال تبلیغ گروه موسیقی پازل بند است. سکانسهای بسیاری به آنها اختصاص داده میشود. ترانههای عاشقانه شان با همراهی قهرمانان داستان خوانده میشود، ساز و آواز در فیلم جریان دارد و حتی آنها به عنوان ناجیان بچهها به تصویر کشیده میشوند. اشکان را به سرپرستی میپذیرند و باعث نجات آرش نیز میشوند.
فیروز خان که کودکان بیسرپرست را دور خود جمع کرده و آنها را به کار وا میدارد، در این فیلم شخصیتی مهربان و دلسوز به تصویر کشیده شده است. فردی که قصدش کمک به آنهاست نه سوءاستفاده. بچهها دوستش دارند و به جان و دل به او خدمت میکنند. در پایان که دستگیر میشود نیز با اشک و گریهی او، بیننده بیشتر دلش برای او میسوزد تا اینکه او را مقصر بدانید. بهتر است برای بچهها در این باره صحبت کنید که در حقیقت اینطور نیست و اشخاصی که از کودکان برای کار و رسیدن به پول استفاده میکنند، انسانهای پاک و مظلومی نیستند بلکه برعکس بسیار ظالم و سنگدل هستند و نباید برایشان دل بسوزانیم.
بعد از تماشای فیلم ممکن است سوالاتی در ذهن بچهها ایجاد شود، مانند اینکه چرا این بچهها در پرورشگاه زندگی میکنند؟ چرا پدر و مادرشان رهایشان کردهاند، چرا فیروزخان بچهها را با خود میبرد؟ فیروزخان که خیلی مهربان است و بچهها دوستش دارند! پس چرا پلیس او را دستگیر کرد؟ و سوالاتی از این دست که پاسخ به آنها نیاز به همدلی و همراهی ما والدین دارد.
خلاصه: فیلم فضای شاد و موزیکالی دارد، موضوع عشق و ازدواج برای بچهها مطرح میشود که البته با شوخی و خنده همراه است. فیروزخان، شخصیتی مهربان و دلسوز است که در واقعیت جامعه اینطور نیست. در کنار فرزندانمان به تماشا بنشینیم و ابهامات ذهنیشان را برطرف کنیم.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد گل به خودی