آنچه لازم است والدین بدانند
فیلم سینمایی «گسست» (با نامهای فرعی شکاف و شکافته) محصول سال 2016 و فیلمی روانشناختی در ژانر وحشت محسوب میشود. این فیلم در ادامهی فیلم «آسیبناپذیر» ساخته شده است اما داستان مجزّایی تعریف میکند.
شخصیتهای اصلی فیلم «کوین» و «کیسی» هستند که هردوی آنها گذشته و کودکی سخت و وحشتناکی داشتهاند. کوین بهخاطر سختیهایی که در گذشته تجربه کرده است دچار گسست شخصیتی میشود، درواقع هربار یک هویّت جدید برای تکمیل نقصهای هویّت قبلی خود میسازد. این هویّتها در ضمیر ناخودگاه کوین نشستهاند و لازم است نوری روی آنها باشد تا بتوانند در دنیای واقعی ظهور پیدا کنند و بیدار شوند.
کوین برای فرار و حل مشکلاتش بیستوسه شخصیت متفاوت ساخته است و به نظر میرسد رنج او پایان نمییابد و با ساختن شخصیت بیستوچهارم که دربرابر آسیب مصون است ظهوری قویتر پیدا میکند.
کیسی دختری است که از همه کنارهگیری میکند. حتی در کلاسهای درسی. از همین روی مشخص میشود که او هم برای فرار از رنجهای دشوار کودکیاش به تنهایی پناه آورده است. کیسی در کودکی مورد تجاوز عموی خود قرار گرفته و بعد از مرگ پدرش تحت سرپرستی همین عموی متجاوزش قرار میگیرد. پس درنهایت متوجه میشویم که کیسی رنج بسیاری را تحمل کرده و بارها مورد تجاوز قرار گرفته است.
این فیلم تلاش میکند تا آسیبهای روانی تحمیلشده به هریک از شخصیتها را به نمایش بگذارد. این آسیبها اغلب منبع بیرونی داشتهاند و باعث گسست شخصیتی کاراکترهای اصلی فیلم شده است و نحوهی تلاش آنها برای مقابله با این رنجها به نمایش گذاشته میشود. کوین البته معتقد است که رنجها و سختیهای زندگی انسان به معنای سدی برای متوقفکردن روند رشد و توسعهی آنها نیست؛ بلکه این عوامل میتواند به تکامل انسانها و تبدیلشدن آنها به موجوداتی قویتر کمک کند.
دو نکتهی مهم درمورد فیلمهای روانشناختی وجود دارد:
اول اینکه این فیلمها باعث شناخت بیشتر انسانها از این بیماریها و نشانههای آنها بشوند تا افراد درصورت برخورد با این دست از بیماران بتوانند ارتباط سالمی با آنها داشته باشند. دوم شناخت این آسیبها و آسببشناسی آنهاست تا بتوانیم از دلایل بهوجودآمدن این اختلالات باخبر شویم و اهمیت مقابله و یا مبارزه و حتی کمک به پیشگیری از بهوجودآمدن این اختلالات را بدانیم.
در نکتهی اول این فیلم اهمیت همدلی را نشان میدهد. اگر این شخصیتها کسانی را برای برقراری ارتباط و سخنگفتن از دردهای خود داشتند، شاید از آسیبهای زیادی مصون میماندند.
در نکتهی دوم این فیلم، اهمیت دوران کودکی برای رشد شخصیتی افراد و توسعهی فردی آنها را به نمایش میگذارد. البته که آسیبهایی که این شخصیتها متحمّل شدهاند فراتر از معمول است، اما میتوان به این نکته توجه داشت که کوچترین آسیبهای دوران کودکی هم میتواند در بزرگسالی مشکلساز بشوند.
این فیلم خشونت شدیدی به تصویر کشیده است و برای هیجانانگیزترکردن خشونت، در این فیلم درمورد بیماری فرد سیاهنمایی شده است. ارتکاب قتل و آدمربایی شخصیت اصلی به سبب بروز بیماری روانی است، اما باید توجه داشت که تمام بیماران روانی یا چندشخصیتی، دچار اختلالات روانی خطرناک نیستند.
خلاصه: این فیلم تلاش میکند تا آسیبهای روانی تحمیلشده به هرکدام از شخصیتها را به نمایش بگذارد. این آسیبها اغلب منبع بیرونی داشتهاند و باعث گسست شخصیتی کاراکترهای اصلی فیلم شده است.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد گسست (شکاف یا شکافته)