• امروز : 19 مهر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم کفرناحوم (Capernaum)

author-img

توسط : سحر صادق ارزیاب کدومو

2 روز پیش

مدت زمان مطالعه: دقیقه

612 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 17 +

اثر سینمایی "کفرناحوم" برنده جایزه هیئت داوران جشنواره فیلم کن بوده که در زمان انتشار سر‌و‌‌صدای زیادی به پا کرده است. داستان کفرناحوم روایتی از زین پسری 12 ساله است که زندگی فقیرانه‌ای با خانواده پرجمعیت خود دارد. زین تلاش می‌کند مانع ازدواج اجباری خواهرش با مردی که با او فاصله سنی زیادی دارد، شود ولی موفق نمی‌گردد و بعد از آن، آنجا را ترک می‌کند. او درحالی‌که بعد از مدتی به خانه برمی‌گردد تا مدرکی برای مهاجرت به سوئد بردارد، متوجه نداشتن هویتی برای مهاجرت و مرگ خواهرش می‌شود. حال زین تصمیم می‌گیرد که از پدر و مادرش بابت به دنیا آوردن او، خواهر و برادرانش به دادگاه شکایت کند. کفرناحوم، داستانی از فقر و دردی است که بهانه‌ای موجه برای بی‌‌مسئولیتی و ناآگاهی والدین شخصیت اصلی، می‌شود. بنابراین به دلیل میزان پیچیدگی و ناهنجاری های آن، به مخاطبین زیر 17 سال توصیه نمی‌گردد.

ژانر : درام

سال 2018 126 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فقر، شالوده اصلی کفرناحوم است. اثر به کودکانی اشاره می‌کند که قربانی سوء‌ استفاده جنسی و محیط‌‌‌‌های آلوده در خانواده هستند و این مساله ناشی از نابرابری در جامعه است. به دلیل نگاه منفعلانه‌ای که کارگردان فیلم نسبت به خانواده دارد و اشاره به موضوعات پیچیده از جمله به چالش کشیدن باور به خدا و معناداری زندگی، برای افراد زیر 17 سال مناسب نمی‌باشد و می‌توان گفت مخاطبین این اثر، کودکان و تا حدی نوجوانان هم نیستند بلکه محصولی برای تلنگر به مسئولین جامعه و والدینی است که نسبت به معضلات اجتماعی، منفعلانه عمل می‌کنند.

کفرناحوم روستایی باستانی است که حضرت عیسی در آن می‌زیستند و معجزاتی در آنجا رخ داده است. کارگردان سعی می‌کند روستایی را به نمایش بکشد که همچون کفرناحوم معروف است اما منجی شفا دهنده‌ای در آنجا حضور ندارد!

رفتار انسان محصول شرایط است. این دیدگاه نادرست از طریق باورهای بازگو شده از سوی خانواده زین، به مخاطب منتقل می‌شود. آنها با پذیرش فقر به این مرحله می‌رسند که دیگر، تلاش برای تغییر معنایی ندارد و با این بهانه از مسئولیت‌های خود نسبت به زندگی و فرزندانشان شانه خالی می‌کنند. هیچ کس منکر تاثیر عوامل بیرونی زندگی نمی‌شود اما آیا فقر بهانه‌ای برای هر عملی ناشایستی، به ویژه به خطر انداختن زندگی فرزند یا فرزندان است؟

یکی دیگر از تلنگرهای اثر که ناشی از فقر، نا‌آگاهی والدین نسبت به فرزندپروری است. آنها علی‌رغم منفعلانه زندگی کردن، تنها بر روی نیازهای مادی، که نمی‌توانند برای فرزندانشان تامین کنند، متمرکز می‌شوند و از محبت ورزی و رابطه عاطفی صحیح با فرزندان خود غلفت می‌ورزند. در نظر داشته باشید که فرزندآوری آگاهانه و تعریف صحیح از ازدواج در کفرناحوم وجود ندارد اما می‌تواند به عنوان هشداری تلقی شود که این ناآگاهی به بار می‌آورد.

فیلم، در حال اشاره به پایمال شدن حقوق کودکانی همچون سحر و زین است که تعبیر آنها از زندگی، با عنوان جهنم یاد می‌شود. در دیالوگی زین، خدا را موجودی خودخواه تلقی می‌کند که مانع خوشحالی او می‌شود. برای تبیین این باور نادرست نیازمند گفت و گویی اساسی و محتاطانه با فرزند خود هستید.

در انتها نیز دقت کنید، علی‌رغم داستان تلخی که اثر سینمایی کفرناحوم نمایش می‌دهد، می‌توانید به وضوح زنجیره‌ای از معضلات اجتماعی گره‌خورده به هم را که سهم عظیمی در ناآگاهی و نابودی یک خانواده دارد، مشاهده کنید. حال شما قضاوت کنید: لبخندی که زین در سکانس آخر بر لبانش جاری می‌شود را چگونه تعبیر می‌کنید؟

داستان اثر

شخصیت ها:

زین الحاج : پسری 12 ساله که در یکی از محله‌های فقیر نشین بیروت با خانواده‌اش زندگی می‌کند. او سعی می‌کند مانع ازدواج خواهرش با مردی که با او فاصله سنی زیادی دارد، شود.

سحر : خواهر 12 ساله زین است که بالاجبار با مردی که از لحاظ سنی فاصله زیادی با او دارند، ازدواج می‌کند و در نهایت مدتی بعد از حامله شدنش، از خونریزی زیاد فوت می‌کند.

راحیل شیفادا : زنی از کشور اتیوپی است که به طور غیر‌قانونی در لبنان زندگی و خود را با نام جعلی تیگست آیلو به بقیه معرفی می‌کند. او در تلاش است برای تمدید هویت جعلی‌اش پول جمع کند.

یوناس : پسر راحیل است که شناسنامه و هویتی قانونی برای او وجود ندارد. به همین دلیل نیز راحیل مجبور می‌شود او را مخفی نگه دارد.

 

داستان اثر:

زین بعد از اینکه نتوانست مانع ازدواج اجباری سحر شود، خانه را ترک می‌کند. او در تلاش است تا در شهربازی برای خود کار پیدا کند و در آنجا نیز با راحیل و پسرش آشنا می‌شود. راحیل تصمیم می‌گیرد در خانه فقیرانه خود، جایی برای زین باز کند و زین نیز در زمان‌هایی که او مشغول به کار است، از یوناس مراقبت کند.

کمی بعد از این ماجرا، راحیل به عنوان مهاجری غیرقانونی توسط پلیس دستگیر می‌شود و نمی‌تواند از وضعیت خود خبری به زین بدهد. در این مدت، زین به سختی از یوناس مراقبت می‌کند و زمانی‌که درباره سوئد به عنوان کشوری رویایی می‌شنود، تصمیم می‌گیرد تا از طریق فروش مواد مخدر، پولی برای رفتن جور کند. او مجبور می‌شود یوناس را به قاچاقچی که می‌شناسد، تحویل دهد.

درحالی‌که او برای برداشتن مدارک هویتی به خانه بازمی‌گردد، متوجه مرگ سحر می‌شود. زین که نمی‌تواند خشم خود را کنترل کند، با برداشتن چاقویی به شوهر خواهرش حمله‌ور می‌شود. پس از دستگیری‌اش، تماسی با یک برنامه تلویزیونی می‌گیرد. او با توضیح وضعیت خود و توصیه به والدین درمورد به دنیا نیاوردن فرزندی که توانایی پرورش آن را ندارد، مرکز توجه رسانه قرار می‌گیرد.

حال دادگاهی برای او تشکیل می‌شود و در آن، زین شکایت خود را با این جمله عنوان می‌کند که از والدینم به دلیل به دنیا آوردنم شکایت دارم. او بعد از پایان این ماجرا، درحالی‌که برای مهاجرت اقدام می‌کند، با لبخندی به دوربین برای تصویر گذرنامه‌اش عکس می‌گیرد. یوناس نیز توسط پلیس‌ها پیدا می‌شود و به آغوش راحیل بازمی‌گردد.

جزئیات اثر

کارگردان: Nadine Labaki / نادین لبکی

نویسنده: Nadine Labaki / نادین لبکی

تهیه کننده: Khaled Mouzanar/ خالد مزنر       Michel Merkt/ مایکل مرکت

بازیگران: Zain Al Rafeea / زین الرافعی         Yordanos Shiferaw / یوردانوس شیفراو         Boluwatife Bankole  /بولواتیف بانکول         kawthar Al Haddad/کوثر الحداد

کشور سازنده: لبنان / Lebanon

شرکت سازنده:  Mooz Films

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد کفرناحوم

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!