آنچه لازم است والدین بدانند
فقر، شالوده اصلی کفرناحوم است. اثر به کودکانی اشاره میکند که قربانی سوء استفاده جنسی و محیطهای آلوده در خانواده هستند و این مساله ناشی از نابرابری در جامعه است. به دلیل نگاه منفعلانهای که کارگردان فیلم نسبت به خانواده دارد و اشاره به موضوعات پیچیده از جمله به چالش کشیدن باور به خدا و معناداری زندگی، برای افراد زیر 17 سال مناسب نمیباشد و میتوان گفت مخاطبین این اثر، کودکان و تا حدی نوجوانان هم نیستند بلکه محصولی برای تلنگر به مسئولین جامعه و والدینی است که نسبت به معضلات اجتماعی، منفعلانه عمل میکنند.
کفرناحوم روستایی باستانی است که حضرت عیسی در آن میزیستند و معجزاتی در آنجا رخ داده است. کارگردان سعی میکند روستایی را به نمایش بکشد که همچون کفرناحوم معروف است اما منجی شفا دهندهای در آنجا حضور ندارد!
رفتار انسان محصول شرایط است. این دیدگاه نادرست از طریق باورهای بازگو شده از سوی خانواده زین، به مخاطب منتقل میشود. آنها با پذیرش فقر به این مرحله میرسند که دیگر، تلاش برای تغییر معنایی ندارد و با این بهانه از مسئولیتهای خود نسبت به زندگی و فرزندانشان شانه خالی میکنند. هیچ کس منکر تاثیر عوامل بیرونی زندگی نمیشود اما آیا فقر بهانهای برای هر عملی ناشایستی، به ویژه به خطر انداختن زندگی فرزند یا فرزندان است؟
یکی دیگر از تلنگرهای اثر که ناشی از فقر، ناآگاهی والدین نسبت به فرزندپروری است. آنها علیرغم منفعلانه زندگی کردن، تنها بر روی نیازهای مادی، که نمیتوانند برای فرزندانشان تامین کنند، متمرکز میشوند و از محبت ورزی و رابطه عاطفی صحیح با فرزندان خود غلفت میورزند. در نظر داشته باشید که فرزندآوری آگاهانه و تعریف صحیح از ازدواج در کفرناحوم وجود ندارد اما میتواند به عنوان هشداری تلقی شود که این ناآگاهی به بار میآورد.
فیلم، در حال اشاره به پایمال شدن حقوق کودکانی همچون سحر و زین است که تعبیر آنها از زندگی، با عنوان جهنم یاد میشود. در دیالوگی زین، خدا را موجودی خودخواه تلقی میکند که مانع خوشحالی او میشود. برای تبیین این باور نادرست نیازمند گفت و گویی اساسی و محتاطانه با فرزند خود هستید.
در انتها نیز دقت کنید، علیرغم داستان تلخی که اثر سینمایی کفرناحوم نمایش میدهد، میتوانید به وضوح زنجیرهای از معضلات اجتماعی گرهخورده به هم را که سهم عظیمی در ناآگاهی و نابودی یک خانواده دارد، مشاهده کنید. حال شما قضاوت کنید: لبخندی که زین در سکانس آخر بر لبانش جاری میشود را چگونه تعبیر میکنید؟
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد کفرناحوم