آنچه لازم است والدین بدانند
فیلم «چهار روز خوب» محصول ۲۰۲۰ آمریکا و با مخاطب بزرگسال میباشد که ژانری درام دارد و داستان آن در رابطه با درگیری زن جوانی با اعتیاد و تلاش برای ترک آن است. این فیلم فاقد نکتهی آموزشی خاصی میباشد. اما پیام/الگو مثبت قابلتوجهی دارد.
در این اثر شاهد هستیم که ویژگیهای مثبتی چون «امیدواری»، «پشتکار»، «اعتماد»، «حمایت و تشویق» و «عذرخواهی» از سوی دب که از شخصیتهای اصلی است ارائه میگردد که با توجه به وجود رابطهی مادر-فرزندی در مرکز داستان، تأثیر این پیامها بیشتر و عمیقتر نیز میباشد.
والدین محترم با تمرکز و تأکید بر این پیامهای مثبت، الگوی ارائهشده توسط دب را به فرزند خود معرفی کرده و او را به تأثیرپذیری از این دست رفتارها ترغیب نمایند. با توجه به حساسیت نوجوانان و جوانان بر کنترل والدین و نظارت آنها و سختگیریهایشان، ارائهی توضیحاتی مبنی بر دلایل وجود سختگیری از سوی دب نسبت به مالی و ارائهی دلایل منطقی برای آن (ضمن وجود دلسوزی) توصیه میگردد.
معیار ترس در این فیلم بیشتر بر احساساتی چون «نگرانی» و «دلسوزی» و «بیاعتمادی/خیانت» استوار است و در سراسر فیلم شاهد بروز نگرانی و دلسوزی از سوی دب نسبت به وضعیت دخترش مالی و همچنین بیاعتمادیهای گاهوبیگاهِ او که بیدلیل نیز نیستند و در مواردی شاهد خیانت مالی به اعتماد مادرش هستیم.
والدین عزیز ضمن حمایت و دادن آرامش خاطر نسبت به فرزند خود به دلیل وجود نگرانیهای موجود در فیلم، به نوجوان/جوان القا کنند که به او اعتماد کافی را دارند و از فرزند خود بخواهند که آنها نیز متقابلاً به تصمیمات و توصیههای والدینشان اعتماد کنند و توصیه گردد که با انجام اعمال نامناسب، موجب خدشهدارشدنِ اعتماد میان یکدیگر نشوند.
ضمناً با توجه به طرح مبحث جدایی والدین و ترک فرزند که درمورد مالی (شخصیت اصلی) اتفاق افتاده، ارائهی توضیحاتی کلی و یا جزیی (با توجه به وضعیت خانوادگی مخاطب فیلم) در این رابطه و ابراز همدلی و حمایت نسبت به فرزند، میتواند مفید واقع گردد.
قابل ذکر است که خشونتِ فیلم نیز در میزان کمی قرار دارد و در مشاجرات مابین شخصیتها (بهخصوص مابین مالی و مادرش) و بددهانیها و بیاحترامیها خلاصه میگردد که نظارت والدین بر خلق و خوی فرزند را میطلبد.
ناهنجاری دینی فیلم در حد متوسطی است و پوشش نامناسب خانمها و مصرف مشروبات الکلی از پرتکرارترینِ آنهاست. اما ذکر این نکته ضروری است که به دلیل وجود موارد جنسی همچون رابطهی جنسی بیپرده مابین دو معتاد، بوسه و آغوش دب و همسرش، اشاره به رابطهی دوستانهی شان (همسر سابق مالی) با یک دختر و برخی موارد جزئی و مشابه، نظارت جدّی والدین و همچنین ترجیح بر تماشای نسخهی پالایششده توصیه میگردد.
در میان معیارهای مختلف در این فیلم، ناهنجاریهای اجتماعی شدّت بیشتری دارد که بیشترین سهم آن مرتبط با موضوع «مواد مخدر» است. در این فیلم به شکلی گسترده و جدّی شاهد نمایش و مصرف مواد مخدر هستیم که با توجه به داستانِ فیلم و درگیریِ شخصیت اصلی (مالی) با اعتیاد، این مسئله به اوج خود میرسد.
لزوم ارائهی توضیحات و رفع شبهاتی نسبت به مسئلهی مصرف مواد مخدر و اعتیاد و نتایج بسیار مخرّب آنها برای فرد و جامعه برای والدین وجود دارد که نیاز به مطالعه و جستوجوی بیشتر در رابطه با موضوع اعتیاد و ارائهی توضیحاتی دقیق، منطقی و علمی دارد. سیگارکشیدن و مصرف مشروبات الکلی نیز به توصیههای مشابهی نیاز دارند.
خلاصه: تمرکز بر الگوی مثبتِ ارائهشده توسط شخصیت اصلی (دب) و لزوم ارائهی توضیحات علمی و منطقی درخصوص نتایج ناهنجاریهای موجود در فیلم (اعتیاد به مواد مخدر، مصرف مشروبات الکلی، سیگارکشیدن)
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد چهار روز خوب