• امروز : 26 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم پی‌کی (PK)

author-img

توسط : مهسا خاکپور ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

14961 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 14 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

«پی‌کی» از یک سیاره‌ی دیگر به‌ زمین آمده ‌و به‌دنبال گردنبدش می‌گردد. او با مذهب‌های متفاوتی آشنا می‌شود تا گردنبدش را از خدا بگیرد. پی‌کی ساده‌انگارانه ‌به‌دنبال خدا می‌گردد و در همین حین سوالات بامزه‌ای از مذهب‌های متفاوت می‌پرسد. این فیلم کمدی و موزیکال، سوالات بی‌پرده‌ای درباره‌ی آیین‌های متفاوت مطرح می‌کند و به ‌نقد مذهب‌هایی می‌پردازد که می‌خواهند با استفاده از نام خداوند پول به دست بیاورند.

ژانر : درام کمدی

سال 2014 153 دقیقه جزئیات کامل اثر
47 مناسب خانواده 8 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 12 +
بر اساس 13 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

«پی‌کی» محصول سال 2014 و یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های سینمای هند است. این فیلم در ژانری کمدی، درام و موزیکال با بن‌مایه‌های عاشقانه‌ی خاص سینمای هند، پا در عرصه‌ی چالش‌برانگیزی در هندوستان گذاشته ‌و آن «مذهب» است.

این فیلم مورد استقبال و حمایت تعداد زیادی از هندوستانی‌ها قرار گرفت اما برخی از کاهنان زیان‌های فراوانی دیدند و به ‌سینما‌ها حمله کردند و اعتراض‌هایی از سوی آنان صورت گرفت. اما این فیلم نه‌تنها در هند بلکه در دنیای بیرون از‌ هالیوود هم در لیست 250 فیلم برتر سایت IMDB قرار دارد و فروش بسیاری داشته ‌است.

فیلم دو داستان موازی را بیان می‌کند. یک داستان عاشقانه ‌که جاگو دختری هندی عاشق یک پسر پاکستانی مسلمان می‌شود که خانواده‌اش از طریق پیشوای مذهبی‌شان «تاپاسابی» او را از این علاقه منع می‌کنند. داستان دیگر داستانی مذهبی و تخیّلی از یک آدم‌فضایی است که برای پیداکردن گردنبد دزدیده‌شده‌اش به‌دنبال خدا می‌گردد. پی‌کی در هند، کشور هزار مذهب، با آیین‌های متفاوتی آشنا می‌شود و از طریق همه‌ی آن‌ها از خدا می‌خواهد گردنبدش را پیدا کند، اما جوابی نمی‌گیرد. درنهایت این دو داستان به‌ هم می‌پیوندند و یک پایان جذّاب می‌سازند.

پی‌کی سوالاتی ساده ‌اما جذّاب را از مذاهب مختلف می‌پرسد. به نظر او خداوندِ این مذاهب، کمپانی‌های (مذهب) مختلفی روی زمین دارد و مدیران آن‌ها از طریق ترس و خرافات مردم سرمایه‌های زیادی به دست می‌آورند. این کار را با یک مثال ساده‌ به ‌نمایش می‌گذارد. به‌این‌صورت که با قراردادن یک سنگ خونی در سردر یک دانشگاه‌ که دانشجویان مضطربی دارد، سرمایه و نذورات فراوانی جمع می‌کند.

پی‌کی معتقد است همه‌ی مذاهب درواقع ظاهر اعمال و پوشش انسان‌ها را می‌سازند. اصل ایمان به ‌خداوند یکتاست که در هر مذهبی ممکن است. او می‌گوید همه‌ی انسان‌ها فرزندان خداوند هستند. یک پدر برای شنیدن خواسته‌ها و حرف‌های فرزندانش شرط و شروط نمی‌گذارد که مثلاً تا خانه‌ی من غلت بخور تا حرف‌هایت را بشنوم!

البته اینکه پی‌کی انسان‌ها را فرزندان خدا می‌داند، از نظر دین اسلام درست نیست، اما ایمان پی‌کی به خدای یکتا می‌تواند تا حدودی این مورد را کم‌رنگ جلوه دهد.

ایمان می‌تواند امید به ‌زندگی برای مردم باشد و امکان ندارد که خداوند برای فرزندن پولدارش بیشتر وقت داشته ‌باشد و فرزندان فقیرش را در صف‌های طولانی نگه‌ دارد. آیین‌های نوظهوری که راهبان آن‌ها ادعا می‌کنند که می‌توانند کارهای خارق‌العاده‌ای انجام دهند یا با خداوند در ارتباط هستند و پیروان زیادی را هم جذب می‌کنند تنها قصد تجارت کلان و سوءاستفاده‌های شخصی دارند. می‌توان با پرسشگری درست و نقّادانه‌ و ذهنی باز و حقیقت‌طلب، درمقابل این دست از شیادی‌ها ایستاد.

این فیلم می‌تواند به‌ شما اساس تفکّر نقادانه ‌را بیاموزد. بخش اعظمی ‌از هویّت نوجوانان را دین و مذهب آن‌ها می‌سازد. همچنین تمایل پیوستن به گروه ‌و عضوی از یک کل بودن در دوران نوجوانی تشدید می‌شود. در دنیای امروز نوجوانان بسیاری تحت تأثیر این آیین‌های نوظهور قرار می‌گیرند. این فیلم می‌تواند بستر مناسبی برای گفت‌وگو و طرح سوالات اساسی اما ساده‌ و روشنگر فراهم کند.

در جامعه‌ی ما آیین‌های نوظهور اجازه‌ی تبلیغات رسمی‌ ندارند، اما شاهد رواج خرافات به ‌نحو دیگری هستیم. طلسم‌ها، دعا‌ها و دعانویسان که این روز‌ها بازاراشان بسیار گرم است می‌توانند سوژه‌ی ‌همین سوالات ساده ‌باشند. در این زمینه‌ می‌توانید درمورد خطاهای شناختی مانند اثر ‌هاله‌ای، اثر پلاسیبو و سوگیری تأییدی در اینترنت جست‌وجو کرده ‌و در خانواده‌ درمورد آن‌ها صحبت کنید.

همچنین مطالعه‌ی انواع مغلطه‌ می‌تواند در شناخت این شیادان به ‌شما کمک بسیاری کند. شما می‌توانید انواع مغلطه ‌را مطالعه کنید و از هریک از اعضای خانواده ‌بخواهید مثالی برای آن پیدا کنند.

خلاصه: پی‌کی معتقد است همه‌ی مذاهب درواقع ظاهر اعمال و پوشش انسان‌ها را می‌سازند. اصل ایمان به خداوند یکتاست که در هر مذهبی ممکن است. او می‌گوید همه‌ی انسان‌ها فرزندان خداوند هستند یک پدر برای شنیدن خواسته‌ها و حرف‌های فرزندانش شرط و شروط نمی‌گذارد که مثلاً تا خانه‌ی من غلت بخور تا حرف‌هایت را بشنوم!

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

می‌توانید درباره‌ی مذهب‌های مختلف و آیین‌های آن‌ها همراه با فرزند خود مطالعه کنید.

از فرزند خود بپرسید به ‌نظر او برای شنیدن حرف‌هایش از سمت خداوند چه کارهایی باید انجام دهد.

درمورد تفکّر نقادانه‌ مطالعه کنید و با فرزند خود صحبت کنید.

درمورد خرافه‌های مختلف و تجربیات خود در برخود با آن‌ها با فرزند خود صحبت کنید.

از فرزند خود بپرسید چه چیزی باعث گرایش میلیون‌ها انسان به یک آیین نوظهور می‌شود؟

خلاصه: از فرزند خود بپرسید چه چیزی پی‌کی را نسبت به مردمان دیگر اینقدر متفاوت می‌کند؟ چرا او نمی‌تواند مانند بقیه‌ی ‌انسان‌ها حرف‌‌های راهبان را باور کند؟

داستان اثر

پی‌کی یک آدم فضایی است که ‌از یک سیاره‌ی دیگری به ‌زمین آمده ‌اما در همان بدو ورود گردنبدش که درواقع کنترل سفینه‌ی اوست را از او می‌دزدند. در دهلی به ‌او می‌گویند: «خدا می‌دونه‌ گردنبدت کجاست.» او که ‌مناسبات فرهنگی را نمی‌شناسد، در هند، کشور هزار مذهب، به‌دنبال خدا می‌گردد تا بتواند گردنبدش را از او بگیرد.

او اشتباهات طنز زیادی انجام می‌دهد تا متوجه ‌می‌شود که ‌مذهب‌های متفاوت چگونه ‌کار می‌کنند. در همین حین، جاگوی خبرنگار می‌خواهد داستان او را روایت کند. پی‌کی گردنبند خودش را نزد تاپاسابی پیدا می‌کند اما تاپاسابی معتقد است که خدا قسمتی از طبل شیوا (خدای هندو) را به ‌او داده ‌تا برایش معبد بسازند.

پی‌کی متوجه ‌می‌شود که او دروغگو است و با سوالاتی ساده ‌اما جذّاب، مذهب او را زیر سوال می‌برد او معتقد است که مذهب‌ها کمپانی‌هایی هستند که از ترس مردم برای پولدارشدن استفاده‌ می‌کنند. وگرنه ‌همه‌ی ‌انسان‌ها فرزندان خداوند هستند و خدا برای اینکه خواسته‌ی ‌فرزندانش را بشنود شرط و شروط تعیین نمی‌کند. درنهایت در طی یک برنامه‌ی تلوزیونی مردم متوجه ‌دروغ‌های تاپاسابی می‌شوند و پی‌کی گردنبدش را به دست می‌آورد.

جزئیات اثر

کارگردان: راجکومار هیرانی/ Rajkumar Hirani

نویسنده: راجکومار هیرانی،آبیجات جوشی/ Rajkumar Hirani، Abhijat Joshi

تهیه‌کننده: ویدهو وینود چوپرا، راجکومار هیرانی/ Rajkumar Hirani، Vidhu Vinod Chopra

بازیگران: عامر خان، انوشکا شارما، بومان ایرانی/Aamir Khan. Anushka SharmaBoman Irani.

شخصیت‌ها:

پی‌کی: یک آدم‌فضایی که از ‌سیاره‌ی ‌دیگری به ‌زمین آمده ‌اما کنترلی که ‌با آن می‌توانست به‌ سیاره‌اش برگردد را گم کرده‌ است.

جاگو: خبرنگار یک شبکه‌ی ‌خبری است که  داستان پی‌کی را می‌شنود و می‌خواهد به‌ او کمک کند.

تاپاسابی: راهب یک فرقه‌ی هندو است که ‌ادعا می‌کند با خداوند در ارتباط است.

سرفراز: پسری اهل پاکستان است که  عاشق جاگو می‌شود.  

 

کشور سازنده: هند

کمپانی سازنده:Rajkumar Hirani Films-Vinod Chopra Productions

جوایز و افتخارات: این فیلم یکی از محبوب‌ترین کمدی‌های بالیوودی در خارج از هند محسوب می‌شود و با رتبه‌ ۲۴۸ جزو ۲۵۰ فیلم برتر تاریخ سینماست. جایزه‌ی استارگیلد برای بهترین فیلم2015

مخاطب اثر: نوجوان

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : مهدی رستمی

۹ فروردین ۱۴۰۳

مناسب سن 5 +

هدف این فیلم از بین بردن قداست خدای یکتا و اعتقاد به امامان است دست یهود در این فیلم کاملا مشهود است لطفاً هوشیار باشید.

بزرگسال

توسط : متین خان

۲۳ اسفند ۱۴۰۲

مناسب سن 15 +

بهترین فیلم جهان

بزرگسال

توسط : زینب داستان

۱۲ آذر ۱۴۰۲

مناسب سن 11 +

این فیلم هیچگونه توهین نکرد فقط میگه همه دین ها خوب و انسان ها در کنار هم باید خدا رو بپرستند ع

بزرگسال

توسط : رضا رضایی

۲۶ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

این فیلم مخصوص توهین به ادیان بود به خصوص دین مقدس اسلام و این فیلم هدفمند ساخته شده برای بد نام کردن اسلام

بزرگسال

توسط : نگار هراتی

۲۹ شهریور ۱۴۰۲

مناسب سن 16 +

سطح این فیلم خیلی از بالیوود بالاتر بود محتوایی که نه خدا رو زیر سوال برد نه دینی رو ، فقط به خرافات و نژاد پرستی و دعاوی بین قومی انتقاد کرد تنها مفهومی که میخاست بهش برسه این بود: قبل از این که در آینی، به باور عمل کنی ،راجبش فکر کن،شاید یه سوئ برداشت وحشتناک باشه! حتی به کشته شدن هزاران مسلمان توسط هندو ها و قمه زنی شیعیان هم اشاره و انتقاد کرد به گروه های تروریستی که از باور و دین مردم برای توجیه قتل و غارت اون ها استفاده میکنن اشاره شد به دعاوی بین قبیله ای انتقادات زیادی وارد کرد کار سختیه که بتونی بدون بی احترامی به خدا و ادیان ، اون ها رو نقد کنی کاری که فیلم به خوبی از پسش بر اومد وخداقوت به کارگردان مطرحش که تمام فیلم هایی که میسازه همیقدر جون دار و عالی و فرا تر از سینمای هنده

بزرگسال

توسط : حلما رضایی

۲۶ شهریور ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

به نظرم از پی کی میشه چیزای زیادی یاد گرفت.

بزرگسال

توسط : نازلی مظلومی

۱ تیر ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

اشاره به حقیقت. و اینکه خدا یکیه و تنها یک راه برای رسیدن بهش وجود داره و ادیان تنها باعث میشن مردم دنیا مشغول خرافه بشن و به حقیقت فک نکنن و به جون هم بیافتن

بزرگسال

توسط : Iman Fazeli

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲

مناسب سن 12 +

این فیلم به مذاهب مختلف تفاوت ها و... اشاره شده که با زیر سوال بردن این مسائل آدم رو تو فکر فرو میبره. خیلی‌ از ما آدما پیرو یه دین میشیم ولی نمیدونیم چرا چون خوانواده یا اطرافیانمون هستن. ولی بیاید یبار بشینید خودتون فکر کنید که چرا ؟ بریم دنبالش تا بتونیم خدارو بشناسیم از نظر من خدا خدای تمام بندگانشه. حالا هر دینی که میخواد باشه دین یه الگوی اجتماعی یه دفترچه راهنما که به ما میگه چجوری زندگی کنیم و ما باید ببینیم کدوم دفترچه راهنما درست و کدوم یک اشتباهه یه پیام مثبت این فیلم این بود که نباید گذاشت تفاوت ها باعث دعواها و اختلاف ها بشه مثل دو شخصیت فیلم که در ابتدا میخواستن باهم ازدواج کنن

بزرگسال

توسط : محمدرضا احمدی

۲ دی ۱۴۰۱

مناسب سن 4 +

این فیلم فوق‌العاده است از نظر من دین یعنی اسارت عقل تمام ادیان توسط رهبرانی اداره میشه که باعث میشن با قوانینی که وضع میکنند قسمتی از عقل پیروانشان جهت کسب درآمد و حکومت بر آنها اشغال میکنند

بزرگسال

توسط : محمدرضا احمدی

۲ دی ۱۴۰۱

مناسب سن 4 +

این فیلم فوق‌العاده است از نظر من دین یعنی اسارت عقل تمام ادیان توسط رهبرانی اداره میشه که باعث میشن با قوانینی که وضع میکنند قسمتی از عقل پیروانشان جهت کسب درآمد و حکومت بر آنها اشغال میکنند

بزرگسال

توسط : Milad Kd

۱۶ شهریور ۱۴۰۱

مناسب سن 16 +

به نظر من فوق العاده بود . به چالش کشیدن ادیان و جهل و خرافه پرستی مردم و زیر سوال بردن مذهب های دروغین و ضد و نقیض های آنها و رفتارهای عجیب مردم روی زمین و خلاصه چالش برانگیز بودن فیلم . من از ۱۰ به اینن فیلم ۱۰ میدم . در ضمن توصیه می کنم حتما فیلم رو ببینید

بزرگسال

توسط : سمانه زارعیان

۹ اسفند ۱۴۰۰

مناسب سن 15 +

یکی از فوقالعاده ترین فیلمهایی ک من دیدم ن تنها در سطح بالیوود بلکه در سطح حهانی

بزرگسال

توسط : سارا محبوبی

۱۷ مهر ۱۴۰۰

مناسب سن 14 +

نسبت به فیلم‌های هندی خیییلی خوب است بیشتر از همه راجع به تحلیل ادیان و تفکر درباره‌ی فلسفه‌ی دین بود به نظرم فیلم قشنگی بود و تحلیل جالبی داشت. باعث می‌شود که از تعصبات دینی دور شویم

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد پی‌کی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!