• امروز : 17 دی 1403
logo

نقد و بررسی فیلم پسرکشی

author-img

توسط : صدیقه کاتب ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

27748 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
«پسرکشی» پرده از راز زندگی زنی برمی‌دارد که به‌خاطر باور غلط ارجحیت فرزند پسر، اقدامات نادرستی انجام می‌دهد که منتج به جنایتی هولناک علیه نوزادی می‌شود و خانواده‌اش متلاشی می‌شود و تمام عمر با ترس، در انتظار تاوان آن است.

ژانر : اجتماعي خانوادگي رازآلود

سال 1398 93 دقیقه جزئیات کامل اثر
21 مناسب خانواده 7 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 10 +
بر اساس 9 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

به دليل نمايش صحنه‌هايی از اقدام به قتل نوزاد، تهديد و ارعاب با سلاح گرم و سرد، القای حس انتقام دختر در جای‌جای فيلم، تماشای این اثر برای نوجوانان به‌خصوص دختران حساس است و بهتر است فقط بزرگسالان این فیلم را تماشا کنند.

در این فیلم، بار روانی اینکه در گذشته چنين ظلمی بر زنان وارد شده است و خانواده با نداشتن پسر مورد تحقير قرار می‌گرفته‌اند و فکر اینکه مادر خانواده از داشتن دختر نفرت دارد،  همگی سبب می‌شود عقده و نفرتی نهان نسبت به پسر و مرد و نیز مادرشان در ذهن و باور دختران شکل بگيرد؛ طوری‌که تنها يک نفرشان به مادر سر می‌زند و از مابقی خبری نيست. هميشه روسری سياه بر سر دارند که مورد عتاب مادر هم قرار می‌گيرد.

فيلم علی‌رغم ظاهرش که قرار است ظلم‌هايی که به زنان شده را نمايش دهد و احقاق حقی براي آنان کند، خود در حق زنان ظلم می‌کند! زنان در این فیلم، در عينِ مظلومیت، خود بانيان ظلم بوده‌اند و ناجی مردی که درنهايت با بخشش و بزرگواری قضيه را فيصله داد.

زنان فيلم عموماً افرادی هستند که برای رسيدن به خواسته‌های خود به حريف ضربه می‌زنند. مادرشوهر بر طبل توخالی پسر می‌کوبد و باعث اختلاف و کدورت در خانه‌ی عروسش می‌شود. زنی تمام حواسش به پسردارشدن است و دخترانش را نمی‌بیند. دايه‌ای اقدام به کشتن فرزند رقيب می‌کند. دختری با انتقام‌گرفتن و تهديد به قتل می‌خواهد آرامش يابد و خواهرانی با حذف برادر ناتنی خود سعی در نديدن او گرفته‌اند تا تاوان گناه نکرده‌ی او را به‌خاطر مردبودنش بگيرند و حتي مسبب دعواي دو مرد که منتج به کشته شدن شده بود، همه و همه اقدامات زنان بود. مادري که مي بايست با دميدن روحيه اميد و شادي در خانواده همه فرزندان را به يک چشم ببيند چيزي جز تيرگي، سياهي بر سر خانواده اش نيفزوده بود. همه ي اين عوامل والدين را بايد آگاه کند تا با نوجوان خود به خوبي صحبت کنند و با يکديگر در مورد ريشه هاي اين ظلم کردن و ظلم پذيري صحبت کنند و اينکه چطور ميتوان با باورهاي غلط جنگيد و آينده خود و فرزندان را از بين نبرد.

خلاصه:  با تاکيد بر ظلم نکردن و نپذيرفتن ظلم به فرزندمان (چه دختر و چه پسر) بياموزيم زير بار تفکرات خرافي و غلط نروند و با اميد و تلاش زندگي خود را بسازند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

به نظر شما باورهای غلط و خرافی تا چه ميزان می‌تواند در زندگی‌های امروزی اثرگذار باشد؟

چطور می‌توان با باورهاي غلط جنگيد؟ آيا بايد جنگيد يا بايد با آن‌ها سوخت و ساخت؟

چه تفاوت‌هايی بين فرزند دختر و پسر وجود دارد؟

چرا مادر با همسر دوم ارتباط مثبت نگرفت و آنچه در دلش بود را به‌راحتی بر زبان نياورد؟

چرا پدر خانواده محکم و استوار جلوی باورهای خرافی غلط نايستاد تا زندگی‌اش از بين نرود؟

چرا زن دوم به دروغ گفت فرزندش دختر است؟

چرا خواهرها نه‌تنها با برادر ناتنی خود بلکه با يکديگر هم ارتباط خوبی نداشتند؟

آيا کف‌بينی و رمالی و دعانويسی تأثيری در بهبود زندگی زن داشت؟

به نظر شما کار درستی بود که استاد پيشنهاد داد برای عدم ترويج خشونت در جامعه، به دروغ همان شايعه‌ای که بين مردم پخش شده بود را اعلام کنند؟

خلاصه: با طرح سوالات و ارائه‌ی پاسخ‌های غيرمستقيم، ذهن نوجوان خود را ياری کنید تا به دور از احساسات بتواند پاسخ سوالات خود را بيابد.

داستان اثر

مادري صاحب 4 دختر است ولي به دليل اصرار همسر و خانواده اش هرچه مي کند صاحب فرزند پسر نمي شود دکتر، کف بين و دعانويس همه را تجربه مي کند ولي کارساز نيست. نهايت رضايت به ازدواج مجدد همسرش مي دهد اما بعد از آوردن زن دوم در خانه، حساسيت ها شروع می‌شود و زمانی‌که فرزند زن دوم به دنيا می‌آيد به دروغ گفته می‌شود پسر است درحالی‌که نوزاد دختر بوده است. دايه‌ای که با زن اول زندگی می‌کرد جسم نوک‌تيزی در سر نوزاد فرومی‌کند تا او را از بين ببرد، ولی نوزاد زنده می‌ماند. اين اتفاقات منجر به طلاق‌دادن زن اول می‌شود و او با مرد ديگری ازدواج می‌کند و از او صاحب پسر می‌شود. ولی بعدها همسر جديدش با همسر سابقش درگير می‌شوند و هردو کشته می‌شوند.

حال دختری وارد زندگي پسر که مسئول مرمت و بازسازی خانه‌های قديمی است، می‌شود و قرار بر ازدواج است که مادر به دليل کارهای خاصي که دختر انجام می‌داد دلش راضی نمی‌شود. دختر که همان نوزاد دختری است که دچار آسيب شده و همواره سردرد دارد به نيت انتقام چندباری مادر را تهديد کرده بود که نهايتاً منجر به دستگيری‌اش می‌شود.

پسر که تازه ماجرا را فهميده از شکايتش عليه دختر مي گذرد. در حين بازسازي خانه قديمي، استخوان هاي دو جسد پيدا مي شود که بعد از کارشناسي معلوم مي شود دو مرد در حال نزاع بوده اند در حالي که در رسانه ها و مردم شايع شده بود که استخوان ها زن و مردي است که عاشقانه با يکديگر زندگي مي کردند. استاد پيشنهاد مي دهد براي عدم ترويج خشونت، همان شايعه را اعلام رسمي کنند.

جزئیات اثر

کارگردان/ مولف: محمدهادي کريمي

نویسنده/ مترجم: محمدهادي کريمي

نام تهیه کننده: صادق ياري

نام بازیگران:ژاله صامتی، آرمان درويش، بهاره کيان افشار، ليلا زارع، ليلا اوتادي، نسيم ادبي، فرخ نعمتي، شهناز نصرتي

نام شخصیت ها:

در فيلم شخصيت ها هيچ اسمي ندارند!!

مادر(ژاله صامتي): صاحب 4 دختر است و به دليل فشارهاي خانواده همسر براي پسردار شدن، راضي به ازدواج مجدد شوهرش مي شود. اما بعد از اتفاقات هولناکي طلاق مي گيرد و مجدد ازدواج مي کند و صاحب پسر مي شود ولي همسرش با همسر سابقش درگير مي شود و مي ميرد.

پسر(آرمان درويش): پسر با اينکه 4 خواهر ناتني دارد اما در حسرت بودن با آنهاست چرا که آنها او را نمي پذيرند و مي گويند که با هم پدرکشتگي داريم.

دختري(بهاره کيان افشار) که در نقش همسر آينده پسر وارد فيلم مي شود در حالي که او همان دختري است که از زن دوم پدر به دنيا آمده است و به دليل اينکه ابتدا فکر مي کردند او پسر است و قصد جانش را داشتند با وسيله تيزي در قسمت نرمي سر نوزاد فرو مي کنند ولي در نهايت نوزاد زنده مي ماند ولي همواره سردرد دارد و در جستجوي انتقام است.

دايه(شهناز نصرتي): زني که در کارهاي خانه به مادر کمک مي کرد و همراه او بود و جنايت فرو کردن وسيله توک تيز در سر نوزاد را او مرتکب شد.

کشور سازنده: ايران

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : محمد زارعی

۱۰ دی ۱۴۰۳

مناسب سن 5 +

فیلمنامه خام و موضوع تکراری و کلی مبهم ، کارگردان به زور موسیقی اقرار امیز متن ،می خواست ، کاستی فیلنامه رو پوشش بده

بزرگسال

توسط : Shadi goli جعفری

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

مناسب سن 5 +

بازی بازیگران عالی بود اما متن فیلمنامه جای کار داشت

بزرگسال

توسط : پویا اندیشه

۹ آذر ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

کدومو عزیز نمیشود گفت بانیان ظلم در این فیلم فقط زنان هستند... اگر دقت کنیم زن اول و زن دوم مرد تمایل داشتند با هم دوست باشند و کاری کنند از دشمنی و کدورت جلوگیری کنند و اتفاقا هردو آنها این مطلب را با شوهرشان در میان گذاشتند ولی مرد با گفتن دیالوگش، بدون اهمیت ب عاقبت آن دشمنی زنانش را ترجیح میدهد.

بزرگسال

توسط : غزال کیاست

۳۰ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

وحشتناک بود و چقدر ادمها بدهستند

بزرگسال

توسط : احمد مصطفوی

۲۷ مهر ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

من الان که این مطلب این سایت رو خوندم فهمیده اصل موضوع فیلمی که نیم ساعت پیش دیدم چی بود. بهتر بود بعضی جاها در خود فیلم بیشتر توضیح داده می شد تا مبهم بودن آن از بین می رفت. یه کم شیر تو شیر بود. موضوعش هم از بعضی موضوعات مزخرف جنسی و تاریک‌بینی‌های فیلمهای امروزه جامعه خیلی بهتر بود.

بزرگسال

توسط : فاطمه احمدی

۲۳ خرداد ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

عالی بود..فقط کاش توفیلم. واضح تر صحبت میکردند راجع ب اینکه...جنسیت بچه درصد بیشترش از مرد هست

بزرگسال

توسط : عسل کریمی

۱۹ آذر ۱۴۰۱

مناسب سن 15 +

خشوند بار

بزرگسال

توسط : مرضیه اکبرزاده

۳ آبان ۱۴۰۱

مناسب سن 18 +

به نظرم مشکلات اجتماعی عالی به تصویر کشیده شده بود

بزرگسال

توسط : فاطمه سادات وزیری

۴ اسفند ۱۴۰۰

مناسب سن 18 +

بازی فوق العاده ژاله صامتی یک تنه فیلم رو جلو می‌برد اما نقص در فیلم نامه نه شخصیت های دیگر را درست به ما می‌شناساند و نه روایتی داستان گونه ارائه می‌دهد حس میکنید در حال ديدن صحنه هایی نامنسجم از مستندهای متفاوتی هستی که فقط با بازی هنرمندانه خانم صامتی به هم متصل شده اند از لحظه ی آغاز فیلم موسیقی دلهره آور و رمز آلود است و تماشاگر تماما شاهد و شریک غم و ترس و درد و رنج بازیگر نقش اول زن می‌شود نه بیشتر

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد پسرکشی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!