آنچه لازم است والدین بدانند
پسرانگی یک فیلم ساده و جذاب است که فیلم برداری آن 12 سال طول کشیده و جوایز زیادی برده است. می توانید با همسر و فرزندان نوجوان خود به تماشای آن بپردازید و سپس ساعت ها درباره ی آن گفتگو کنید. می توانید درباره ی کنش ها و واکنش ها و اتفاقی که در هر موقعیت افتاد یا می توانست بیافتد گفتگو کنید. می توانید خود را به جای هر کدام از نقش ها بگذارید و بگویید اگر من بودم چنین می کردم و دلیل بیاورید. می توانید فرهنگ ها را با هم مقایسه کنید. اینکه فرهنگ ها با وجود تفاوت های زیاد، اشتراکات زیادی هم دارند که از انسان بودن ما سرچشمه میگیرد، میتواند موضوع جالبی برای گفتگو باشد. میتوانید موارد تعارض نوجوانان با بزرگترها را بررسی کنید، اینکه هر گرفتاری هرچقدر هم بغرنج باشد می گذرد و با هر سختی آسانی هست، اینکه شکست ها پایان راه نیست بلکه دریچهی دیگری رو به آینده میگشاید، اینکه این دوران چه زود میگذرد و چه باید کرد که به بهترین شکل از آن استفاده کنیم و آینده را پیدا کنیم.
در این فیلم سیر تحولات هر کدام از شخصیت ها نیز می تواند برای گفتگو جالب باشد. برای مثال پدر میسون مردی است که آزاد و رها از مسئولیت های خانواده است، بصورت تفریحی به موسیقی میپردازد، سیگاری و تا حدی نامرتب است، کمی بددهن است و چون با بچه ها زندگی نمی کند پس با آن ها درگیر هم نمی شود و برای همین از نظر بچه ها نایس و کول و باحال است! اما همین پدر طی 12 سال عوض می شود، سیگار را ترک می کند، شغل خوبی پیدا می کند، دوباره ازدواج میکند و بچه دار می شود و مسئولیت پذیر میشود.
همچنین ایدئولوژی و فلسفه ی زندگی موضوع مهم و جالبی است که در فیلم به آن پرداخته می شود. صحبت های فلسفی میسون درباره ی زندگی واقعی و زندگی مجازی، و احساس بیهودگی و بی ارزشی عمر، که مادر میسون دچارش می شود از این موارد است.
لازم است والدین بدانند که فیلم یک درام آمریکایی است با همه ی الزامات فرهنگی آمریکا؛ به طور مثال:
دوست جنس مخالف داشتن یک هنجار است*،
پدر، تقریبا بی پرده، فرزندان را در مورد مسائل جنسی راهنمایی می کند و به دخترش هشدار می دهد که مراقب باشد در جوانی و ناخواسته باردار نشود*،
پدر، میسون را درباره ی نحوه ی برخورد با دوست دخترش راهنمایی می کند و به او می گوید این عشق های دبیرستانی چندان مهم نیستند،
بچه ها در عین اینکه تحت مراقبت والدین هستند، آزادی هایی هم دارند که ممکن است برای بعضی خانواده های ایرانی خط قرمز باشد،
بچه ها باید با ورود به هجده سالگی مستقل شده باشند و خانه را ترک کنند،
فرزندان بعد از هجده سالگی دیگر لازم نیست از والدین اطاعت کنند به خصوص اگر دیگر از طرف آن ها پشتیبانی مالی نشوند،
و موارد دیگر.
*این موارد در ترجمه و زیر نویس با کلمات: نامزد، ازدواج و خواستگاری جایگزین شده است اما به احتمال زیاد نوجوانان متوجه آن می شوند.
با توجه به سانسورهایی که انجام شده است، رده ی سنی 12+ در نظر گرفته شده. اما زمان و موضوع فیلم به خصوص بعد از دوران کودکی میسون، از حوصله ی کودک 12 ساله خارج است و عملاً برای 15+ می تواند مفید باشد و جذابیت داشته باشد.
پیشنهاد می کنم اگر حجب و حیا در خانواده مانع آن می شود که والدین و فرزندان با هم به تماشای فیلم بپردازند، بصورت جداگانه فیلم را تماشا کنید و سپس درباره ی آن گفتگو کنید.
خلاصه:
همه ی اتفاقات و موقعیت های فیلم، ویژگی ها و تغییر و تحول ها در شخصیت های داستان، تفاوت های فرهنگی، فلسفه ی زندگی و دیدگاهی که فیلم درباره ی آیندهی چالش ها مطرح می کند، موضوعات جذابی برای گفتگو هستند.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد پسرانگی