• امروز : 4 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم ورود (Arrival)

author-img

توسط : ریحانه یافتیان ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

4640 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 10 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
فیلم «ورود» محصول ۲۰۱۶ و در ژانر علمی-تخیّلی است که مخاطب آن بزرگسال می‌باشد. در این اثر شاهد همکاریِ ارتش با یک زبان‌شناس (لوییس) و یک فیزیکدان (ایوان) برای ارتباط‌گیری با بیگانگانی که به زمین آمده‌اند هستیم. ترس و همچنین پیام/الگو مثبتِ این فیلم قابل توجه است.

ژانر : علمی تخیلی

سال 2016 ۱۱۶ دقیقه جزئیات کامل اثر
28 مناسب خانواده 6 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 15 +
بر اساس 2 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم «ورود» محصول ۲۰۱۶ و در ژانر علمی-تخیلی می‌باشد که مخاطب آن بزرگسال است. این فیلم موفقیت‌های چشمگیری داشته و برنده و نامزد جوایز مختلف در گلدن‌گلوب و اسکار بوده است.

تمرکز فیلم بر فضایی‌ها و ارتباط میان زمینی‌ها با بیگانگان است. میزان خشونت فیلم در حد کمی بوده و بیشتر شامل سکانس‌های مربوط به تقابل زمینی‌ها و بیگانگان و تلاش انسان‌ها برای آسیب‌زدن و اخراج فضایی‌ها از زمین می‌شود.

همچنین صحنه‌هایی از شلیک‌کردن، انفجار، پرتاب‌شدن و همچنین شورش و غارتگری توسط مردم را شاهد هستیم. والدین محترم می‌توانند در حد لزوم و با زبانی ساده، علل تظاهرات مردم و اعتراض آن‌ها به وضع موجود را برای فرزند خود توضیح داده و روش‌های مسالمت‌آمیزِ بیان دیدگاه و اعتراض را برای او شرح دهند.

میزان ترس فیلم در حد متوسطی بوده و و اصولاً مربوط به نمایش موجودات و اشیای ناشناخته (بیگانگان و سفینه) می‌شود؛ ضمناً نگرانی‌ها و ترس شخصیت اصلی (لوئیس) نسبت به بیماری و مرگ فرزند خود و همچنین حضور بیگانگان در زمین، قابل ذکر می‌باشد.

والدین عزیز توجه داشته باشند که با عنایت به موضوع حساسیت کودکان نسبت به ترس و نگرانی‌ها به ویژه دوری از خانواده و از دست دادن عزیزان (با تمرکز بر بیماری و مرگ هانا در فیلم) لزوم ابراز محبت و همدردی نسبت به فرزند وجود دارد.

همچنین توصیه می‌شود که والدین با زبانی ساده و با بیان استدلال‌های علمی و منطقی، فرزند خود را نسبت به موارد ناشناخته و تخیلیِ بیان شده در فیلم به درستی آگاه ساخته و عدم تطابقِ موردیِ محتوای فیلم با واقعیتِ موجود را برای او شرح دهند.

میزان ناهنجاری دینی فیلم اندک بوده و به مواردی چون نمایش و مصرف مشروبات الکلی، پوشش نامناسب خانم‌ها، روابط محرم و نامحرم بین شخصیت‌های اصلی (لوییس و ایوان) محدود می‌گردد.

ناهنجاری اجتماعی با موارد ناهنجاری دینی هم‌پوشانی داشته و علاوه‌بر آن‌ها شامل مواردی چون آسیب‌زدن زمینی‌ها به بیگانگان و بی‌اعتمادی موجود و همچنین عدم اتحاد کشورها در اشتراک‌گذاری اطلاعات می‌شود.

والدین محترم ضمن تقبیح ناهنجاری‌ها و با ارائه دلایل شرعی و علمی مناسب برای تشریح آن‌ها، رفتارهای مناسبِ جایگزین را برای فرزند خود شرح دهند؛ بیان علل بی‌اعتمادی‌ها و عدم اتحادها و اشاره به نتایج مخرّبِ آن‌ها نیز می‌تواند مفید واقع شود.

نکات آموزشی مطرح‌شده در فیلم بسیار اندک بوده و محدود به نکاتی در حوزه‌های زبان‌شناسی و فیزیک می‌باشد که اکثراً به شکلی غلط و یا تخیل‌گونه مطرح می‌گردند.

توصیه می‌شود که والدین ضمن اشاره به غلط بودنِ برخی نکات و گوشزد کردن این نکته به فرزندان که همه‌ی نکاتِ مطرح شده در فیلم‌ها حتی در حوزه‌ی علوم و تکنولوژی نمی‌توانند صحیح باشند، فرزند خود را نسبت به کشف و فهم مطالب از منابع صحیح تشویق نمایند.

پیام و الگوی مثبتِ مطرح‌شده در فیلم قابل‌توجه بوده و ذکر مواردی چون پشتکارداشتن شخصیت اصلی (لوییس) برای انجام امور و رسیدن به اهداف خود، لزوم اعتمادکردن و اتحادداشتن (اتحاد کشورها، اعتماد میان زمینی‌ها و بیگانگان)، ابراز علاقه و حمایت و تشویق نسبت به اطرافیان (لوییس نسبت به هانا، ایوان نسبت به لوییس) ازجمله مصادیقِ آن می‌باشد.

والدین عزیز ضمن تشویق فرزند خود نسبت به الگوگیری از این پیام‌های مثبت، با ابراز محبت و حمایت نسبت به فرزند خود و همچنین بیان نتایج مثبت اعتمادکردن و اتحادداشتن، حس همدلی و آرامش‌خاطرِ لازم را به فرزند خود القا کرد و همچنین الگوی مناسبی را برای فرزند خود ارائه کنند.

خلاصه: ابراز علاقه و حمایت نسبت به فرزند به دلیل وجود ترس و نگرانیِ قابل‌توجه در فیلم و همچنین تمرکز بر پیام‌/الگو مثبت ارائه‌شده به‌ویژه پشتکارداشتن و اعتمادکردن.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از مهم‌ترین نکاتی که باید مورد توجه والدین قرار گیرد می‌توان به «خشونت» و «ترس» موجود در فیلم با توجه به حساسیت کودکان نسبت به این موارد اشاره کرد.

کودکان در سنین ۱۰ الی ۱۲ سال دارای تفکر انتزاعی‌تر بوده و درعینِ‌حال که می‌توانند با مواردِ تخیّلی و ترسناکِ بیان‌شده در فیلم کنار بیایند، همچنان از برخی صحنه‌ها ترسیده و ممکن است منجر به کابوس دیدن آن‌ها شود.

والدین با توجه به شناختی که از روحیه‌ی فرزند خود دارند و همچنین با نظارت مستقیم بر تماشای فیلم، از این مواردِ مخرّب جلوگیری نمایند. نظارت بر ناهنجاری‌های موجود در فیلم نیز توصیه شده و والدین با بیان دلایل شرعی و علمی کافی و با زبانی ساده، ناهنجاری‌های موجود را تقبیح نموده و نتایج مخرب آن‌ها را گوشزد کنند.

ضمناً والدین می‌توانند با بیان نمونه‌های ساده، موارد علمیِ تشریح شده در فیلم را برای فرزند خود مقایسه کرده و تحریفی یا اغراق‌آمیز بودنِ آن‌ها را برای او متذکر شوند.

ازجمله سوالاتی که برای چالشی‌ترکردنِ بحث با فرزندتان می‌توانید داشته باشید، به موارد زیر اشاره می‌کنیم:

- به نظرت دلیل بی‌اعتمادی زمینی‌ها به بیگانگان چه بود؟

- کدام ویژگیِ لوییس را خیلی دوست داشتی؟

- به نظرت چرا کشورها با یکدیگر متحد نشدند و اطلاعاتِ مربوط به بیگانگان را اشتراک‌گذاری نکردند؟

- اگر یکی از عزیزانت مانند «هانا» دچار بیماریِ سختی شود، واکنش تو چه خواهد بود؟

- به کدام بخش از علوم بیشتر علاقه داری؟ دوست داری در آینده در چه رشته و شغلی فعالیت داشته باشی؟

خلاصه: نظارت بر ترسِ موجود در فیلم به دلیل حساسیت کودکان نسبت به صحنه‌های ترسناک و موجودات ناشناخته و همچنین مقایسه و شرح دلایل علمی و اشاره به عدم تطابق محتوای فیلم با واقعیت.

داستان اثر

لوییس که متخصص زبان‌شناسی بوده و در دانشگاه مشغول تدریس است، با خبری ناگهانی متوجه می‌شود که در سراسر جهان اتفاقاتی درحال رخ‌دادن است و اشیائی ناشناخته وارد کره‌ی زمین شده‌اند.

با بررسی‌های انجام‌شده نتیجه‌گیری می‌شود که بیگانگان فضایی در قالب ۱۲ سفینه و در کشورهای مختلف فرود آمده‌اند. ارتش آمریکا با جمع‌کردنِ نیروهای مختلف ازجمله لوییس که دانش زبان‌شناسی داشته و ایوان که یک فیزیکدان است، سعی بر ارتباط‌گیری با بیگانگان و فهم قصد آن‌ها از ورود به زمین دارند.

هر یک از کشورها به شیوه‌ی خود به ارتباط‌گیری با بیگانگان پرداخته و آمریکا نیز با استفاده از زبان‌شناسیِ بیگانگان و تفسیر مفاهیمِ بیان‌شده، به پیشرفتی نسبی می‌رسند. با ترس و کارشکنیِ تعدادی از سربازانِ ارتش، سفینه‌ی بیگانگان دچار انفجار شده و موجب بی‌اعتمادیِ بیگانگان و فاصله گرفتنِ آن‌ها از زمینی‌ها می‌شود.

با تلاشِ کشورهای دیگر به رهبریِ چین نسبت به مقابله با بیگانگان و اخراج آن‌ها از زمین، لوییس دچار نگرانی شده و به دنبال چاره می‌گردد. لوییس که به عدمِ تخاصمِ بیگانگان معتقد است، سعی بر رفع کدورت و ارتباط‌گیری مجدد با بیگانگان دارد و در ملاقاتِ تکیِ خود با آن‌ها، متوجه مفاهیم عمیقی درمورد زبان و ارتباط‌گیری و «زمان» می‌شود.

همچنین او متوجه می‌شود که دارای تواناییِ دیدنِ آینده‌ی خود است و همسر و فرزند و بیماری/مرگ فرزندِ خود را مشاهده می‌کند. لوییس با یادآوریِ آینده راه‌حلی یافته و در تماس با رییس‌جمهور چین و بیان نکاتی از گفت‌وگوی شخصیِ وی با همسرش، نظر او را تغییر داده و از تقابلِ چین و به دنبالِ آن دیگر کشورها با بیگانگان جلوگیری می‌کند. در انتها و هرچند لوییس از وضعیتِ آینده‌ی خود (ترک‌شدن توسط همسرش و مرگ فرزند) آگاه است، با ایوان ارتباط گرفته و درکنارِهم به تعامل با بیگانگان و همچنین تشکیل خانواده می‌پردازند.

جزئیات اثر

کارگردان: دنی ویلنوو / Denis Villeneuve

نویسنده: اریک هیزرر / Eric Heisserer

برپایه: داستان زندگی تو اثر تد چیانگ / Ted Chiang

تهیه کننده: دن لوین، شاون لوی، دیوید لیند، آرون رایدر / Dan Levine, Shawn Levy, David Linde, Aaron Ryder

بازیگران: ایمی آدامز، جرمی رنر / Amy Adams, Jeremy Renner

شخصیت‌ها:

لوییس: زنی که استاد دانشگاه و متخصص زبان‌شناسی است و به ارتش برای ارتباط‌گیری با بیگانگان فضایی کمک می‌کند.

ایوان: مردی فیزیکدان که با کمک و همراهیِ لوییس سعی در ارتباط‌گیری با بیگانگان دارد.

کشور سازنده: آمریکا، کانادا

کمپانی سازنده: FilmNation Entertainment, Lava Bear Films, 21 Laps Entertainment

جوایز و افتخارات:

هفتاد و چهارمین مراسم گلدن گلوب: نامزد جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر زن فیلم درام برای ایمی آدامز و نامزد جایزه گلدن گلوب بهترین موسیقی برای یوهان یوهانسون؛

هشتاد و نهمین دوره جوایز اسکار: برنده جایزه اسکار بهترین تدوین صدا برای سیلوین بلمار، نامزد جایزه اسکار بهترین میکس صدا برای برنارد گریپی استروبل و کلاود لا هایه، نامزد جایزه اسکار بهترین طراحی صحنه برای پاتریس ورمت و پل هوت، نامزد جایزه اسکار بهترین تدوین برای جو واکر، نامزد جایزه اسکار بهترین فیلمبرداری برای برادفورد یانگ، نامزد جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی برای اریک هیزرر بر اساس داستان زندگی تو اثر تد چیانگ، نامزد جایزه اسکار بهترین کارگردانی برای دنی ویلنو، نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم برای شاون لوی، دن لوین، آرون رایدر و دیوید لیند

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : فرشید محمدی

۱۹ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

سلام فیلم متفاوت وخوبی بود شاید از اون دسته از پیام های مخفی و هشدار گنجانده شده . برای مخاطب و آمادگی برای آینده ولی در کل بیشتر به موضوع ارتباط که اهمیت بسیار دارد . که متاسفانه قدرت‌ها بزرگ و تصمیم گیران این دنیا را برای ما آشکار می‌سازد که یه مشت گاو هستن و اصلا اون چیزی که ما از اونها تو ذهنمون داریم نیست .ممنون

بزرگسال

توسط : وحید عطایی پور

۱۷ آذر ۱۴۰۱

مناسب سن 12 +

یه فیلم متوسط و در عین حال کمی هیجان انگیز ولی حوصله سر بر

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد ورود

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!