• امروز : 5 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم هفت‌ونیم

author-img

توسط : فاطمه طهماسبی ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

966 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 17 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

«هفت‌ونیم» به کارگردانی نوید محمودی یک اثر اجتماعی است که با هدف‌قراردادن کلیشه­‌های جنسیتی و احقاق حقوق زنان سعی دارد آسیب‌­های ناشی از این مسائل را در قالب هفت داستان متفاوت به تصویر بکشد.

ژانر : اجتماعی

سال 1397 74 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

محوریت غالب و اصلی این اثر تحت عنوان مسائل و معزلات اجتماعی است که در جامعه‌ی مردسالار با تفکرات جنسیتی و ضدزن بروز پیدا می‌کند. نویسنده با هدف نقد اجتماعی چنین تفکراتی سعی دارد به بازنمایی آسیب‌های فردی و اجتماعی حاصل از این تفکرات بپردازد. همین مسئله می‌تواند فرصت مناسبی باشد تا ضمن آگاهی نسبت به پیامدهای زیان‌بار چنین تفکراتی از جانب خانواده‌ها نسبت به فرزندان و مهم­تر از همه نسبت به زنان، در اصلاح چنین رفتارهای آسیب‌زا برآیند.

لذا خانواده‌ها می­تواند با استفاده‌ی مؤثر از الگوها و پیام‌های مثبت این اثر ضمن گفت‌­وگو با فرزندان خود آن­‌ها را نسبت به رفتارهای صحیح و الگوهای مناسب نسبت به زنان و حقوق زنان و جایگاه زن در خانواده و به‌طورکلّی کرامت انسانی آگاه و درنهایت الگوی رفتاری مناسب را آموزش دهند.

خلاصه: به جهت نمایش ناهنجاری‌ها و تفکرات نامناسب نسبت به زن و جایگاه زن در خانوده، والدین می‌توانند با بهره‌گیری از فضای کلّی داستان و بررسی پیامدهای منفی آن، فرزندان خود را نسبت به چنین تفکرات آسیب‌زایی آگاه کرده و الگوی رفتاری مناسب را برای او تشریح کنید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از نظر شما بزرگ‌ترین مسئله و آسیب اجتماعی که در این اثر به نمایش درآمده کدام موضوع می‌باشد؟ جامعه را نسبت به بازنمایی چنین رفتارهایی در این اثر از جانب افراد جامعه در چه سطحی می‌بینید؟

اگر شما به‌جای شخصیت‌های «قربانی خشونت» در این اثر باشید چه رفتاری از خود بروز می‌دهید؟

به‌نظر شما غیر از مسائل مطرح‌شده در این داستان چه معضلات دیگری درمورد زنان اعمال می‌شود که قابل‌اهمیت و زیان‌­بار است؟

به نظر شما چه الگوهای رفتاری نامناسب دیگری وجود دارد که نیاز به اصلاح دارد؟

خلاصه: بررسی مسائل مطرح‌شده در فیلم، بررسی پیامدهای آن‌ها، همچنین مقایسه‌ی تمام مسائل مطرح‌شده در این اثر با جامعه‌ی فعلی خود و ارائه‌ی الگوهای بهتر می‌­تواند ازجمله گفت‌وگوهای مفید و اثرگذار بین والدین و فرزندان بعد از تماشای این اثر باشد.

داستان اثر

«هفت‌ونیم»، محصولی اجتماعی از نوید محمدی است که قصد دارد آسیب‌های واردشده به زنان و دختران را که تحت فشار و اجبار جامعه مردسالار و کلیشه‌های جنسیتی متحمل می‌شوند را در هفت داستان از دختران افغان و ایرانی که جمعه شب روز عروسی­‌شان است به تصویر می‌کشد.

«شبانه» دختر افغانی است که قصد دارد داستان تلخ کودکی‌اش که در طی مهاجرت مورد تجاوز قرار گرفته، برای نامزدش بازگو کند اما دوست او در خیاطی با پیشنهاد مراجعه به دکتر زنان مانع او می‌شود. اما شبانه با تفکرات خود که زن باید تمام مسائل زندگی‌اش را برای همسرش بازگو کند با او مخالفت می‌کند و البته ترس از بازگونکردن و متوجه‌شدن همسرش او را بیش‌ازپیش مجاب به فاش‌کردن راز کودکی‌اش می‌کند.

«نگار» دختر جوان ایرانی است که چندسالی تنها در تهران، مجردی زندگی می‌کند و حالا که قصد ازدواج دارد تحت فشار و اجبار خانواده‌ی همسرش باید به پزشک معالج زنان مراجعه کند. اما او با مقاومت و مخالفت جدّی، علی‌رغم هیچ مشکلی مقابل آن‌ها می‌ایستد اما مشکل از آنجایی شروع میشود که همسرش تحت تأثیر تفکرات و حرف‌های مادر و خواهرش تمایل دارد همسرش با مراجعه به پزشک آن‌ها را مطمئن کند. البته بیشتر فشارها از جانب خانواده‌ها صورت می‌گیرد که هردوی این دو جوان را تسلیم این تفکرات می‌کند.

فرشته نیز دختر افغان دیگری است که با مشکلاتی از قبیل مشکلاتی مشابه نگار مواجه است

نیلوفر که قصد دارد به‌صورت قانونی جنسیت خود را تغییر دهد حالا با فشار خانواده‌اش مجبور است جمعه شب با پسر موردتأیید آن‌ها ازدواج کند که این اتفاق او را مجبور به فاش‌کردن راز خود می‌کند و باعث درگیری و دعوا بین آن‌ها می‌شود، اما درنهایت او نیز در مقابل تفکرات و اجبار پدرش تسلیم می‌شود.

جزئیات اثر

کارگردان: نوید محمودی

نویسنده: نوید محمودی

تهیه کننده: ­جمشید محمودی

بازیگران: ندا جبرائیلی، هستی مهدوی­فر، آناهیتا افشار، فرشته حسینی، شیدا خلیق، افسانه کمالی، محمدرضا غفاری، علیرضا کمالی، حسین مهری

کشور سازنده: ایران

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد هفت‌ونیم

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!