• امروز : 3 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم ملاقات خصوصی

author-img

توسط : مهسا خاکپور ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

41207 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 18 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
«ملاقات خصوصی» فیلمی در ژانر عاشقانه و اجتماعی، برگرفته از یک داستان واقعی است، داستان عشقی که با یک انگیزه‌ی پلید آغاز می‌شود. «فرهاد» که در ابتدا به انگیزه‌ی جلو انداختن آزادی‌اش دل «پروانه» را به‌دست آورده است، حالا باید تلاش کند همسرش را از منجلاب مواد مخدر که خودش برای او ساخته، نجات دهد. محصول حاضر، بیانگر قدرت عشق است. زن و شوهر داستان تنها می‌توانند هفته‌ای یک شب همدیگر را ببینند. این درحالیست که مرد محکوم به حبس چند ده ساله است. تماشای این فیلم به این دلایل به افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود: نمایش مواد مخدر، قاچاق مواد در خانواده، استفاده از زنان برای جابجایی مواد، اشاره به رابطۀ جنسی، استفاده از الفاظ رکیک و خشونت خانگی اثرگذار.

ژانر : جنایی_اجتماعی

سال 1400 120 دقیقه جزئیات کامل اثر
34 مناسب خانواده 121 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 15 +
بر اساس 5 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم «ملاقات خصوصی» به کارگردانی امید شمس، در ژانر جنایی_اجتماعی یکی از فیلم‌های پربیننده در جشنواره‌ی فجر سال 1400 بود. این فیلم برگرفته از یک داستان واقعی است و با هنرنمایی بازیگران محبوبی مانند پریناز ایزدیار و هوتن شکیبا می‌تواند تماشاچیان بسیاری را به سالن‌های سینما بکشاند.

داستان اصلی این فیلم در مورد مواد مخدر است و همین امر می‌تواند حساسیت‌هایی برای تماشای آن برای فرزندان شما ایجاد کند. کدومو، تماشای این محصول را برای افراد زیر 18 سال توصیه نمی‌کند، اما اگر فرزند شما این اثر را تماشا کرده است لازم است که به این نکات توجه فرمایید:

 روابط عاشقانه‌‌ای که با تصمیم‌گیری‌های عجولانه و غیرمنطقی همراه است، باعث می‌شود تا شخصیت‌ها احساسات خود را به شکل‌های ناسالمی مثل فداکاری‌های نابخردانه بروز دهند. ‌این موضوع می‌تواند برای فرزندان شما خصوصا در سنین نوجوانی، الگوی منفی‌ای‌ در ابراز احساسات ایجاد کند.

این فیلم ناهنجاری‌های اجتماعیِ ریشه‌دار و پیچیده‌ای را به نمایش می‌گذارد و دو راهی‌های اخلاقی زیادی را مطرح می‌کند. پروانه بین علاقه‌ی شدید قلبی خود به همسر و درگیری با مواد مخدر قرار می‌گیرد و فرهاد نیز بین عشق به همسر و آزادی از زندان. اگرچه فیلم پیامدهای هر کدام از راه‌هایی که افراد می‌روند را به تصویر می‌کشد، اما «عشقی» که بین شخصیت‌ها وجود دارد، می‌تواند عمل پروانه را برای نوجوان قهرمانانه‌تر جلوه دهد.

از سوی دیگر، این فیلم می‌تواند پیامی برای خانواده‌ها داشته باشد. شرایط خانوادگی شخصیت‌های اصلی در روند زندگی آن‌ها و تصمیم‌هایشان تاثیر مهمی ‌دارد. به عنوان مثال پروانه تصمیم داشت، ازدواجشان را تا آزادی فرهاد به تأخیر بی‌اندازد، اما شرایط خانوادگی و احساسات پدر، مادر و برادرش او را مجبور به عجله در این امر واداشت. شخصیت‌های فیلم راه‌های نادرست بسیاری را برای بروز احساسات خود انتخاب می‌کنند که ازقضا این راهکار‌ها در جامعه بسیار متداول است. به عنوان مثال خشم با پرخاشگری و خشونت ابراز می‌شود و غم شدید با آسیب‌زدن به خود. این مسائل می‌تواند بستر مناسبی را در خانواده برای گفت‌وگو در مورد راه‌های سالم بروز احساسات و تصمیم‌گیری‌های درست ایجاد کند.

خلاصه: این فیلم ناهنجاری‌های اجتماعی ریشه‌دار و پیچیده‌ای را به نمایش می‌گذارد و دو راهی‌های اخلاقی زیادی را مطرح می‌کند. شخصیت‌های اصلی قادر به کنترل احساسات خود نیستند و از همین روی تصمیمات خطرناک و نابخردانه‌ای می‌گیرند. در این اثر مواد مخدر، خشونت کلامی و خانوادگی و اشاره به مسائل جنسی وجود دارد که تماشای آن را برای افراد زیر 18 سال ممنوع می‌کند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از آنجایی که این فیلم بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است و می‌تواند منعکس‌کننده‌ی یک واقعیت باشد، ارزیابی شما از ازدواج پروانه با فرهاد چیست؟ شما چه راه‌کارهای سالمی را می‌توانید در پیش پای پروانه و فرهاد قرار دهید؟

به‌نظر شما در این فیلم محیط زندان چه کمبودهایی برای اصلاح مجرمان دارد؟

شما اگر به جای پروانه بودید در برابر موقعیت فرهاد چه تصمیمی می‌گرفتید؟

اگر به جای فرهاد بودید برای آزادی پروانه برمی‌گشتید؟

خلاصه:

به‌نظر شما فرهاد راه دیگری برای درآوردن خود از مخمصه‌ی قاچاقچیان مواد در زندان داشت؟

داستان اثر

پروانه دختری است که یک عطاری دارد و مشغول زندگی ساده‌ی خود است. پدرش در زندان با پسری به نام فرهاد هم‌بند می‌شود و با استفاده از موبایل فرهاد گاهی با پروانه تماس می‌گیرد. این تماس‌ها رفته‌رفته باعث می‌شود فرهاد عاشق پروانه شود و از او بخواهد که با شناسنامه‌ی خواهر مرحومش به ملاقاتش برود. پروانه قبول می‌کند و فرهاد خانواده‌اش را به خانه‌ی پروانه می‌فرستد تا از او خواستگاری کنند. پروانه به عقد فرهاد درمی‌آید و آن‌ها در اتاق‌های ملاقات خصوصیِ زندان با یکدیگر ملاقات می‌کنند.

 فرهاد با گروهی از مافیای زندان در ارتباط است و آن‌ها او را مجبور کرده‌اند تا با کسی ازدواج کند که به وسیله‌ی او مواد به زندان قاچاق کنند. اما فرهاد که عاشق پروانه است، قبول این درخواست برایش سخت می‌شود. زندانیان فرهاد را تهدید می‌کنند و پروانه از ماجرا باخبر می‌شود. او قبول می‌کند که خودش مسئولیت این کار را برعهده بگیرد و برای نجات جان فرهاد درون معده‌ی خود مواد جاساز می‌کند و به زندان می‌آورد. مدتی به همین منوال می‌گذرد تا پلیس و نگهبانان متوجه این موضوع می‌شوند. آن‌ها پروانه و فرهاد را در اتاق ملاقات خصوصی دستگیر می‌کنند. فرهاد مسئولیت مواد‌ها را قبول نمی‌کند و پروانه به جای او به زندان می‌افتد. فرهاد بعد از یکسال آزاد می‌شود و در آزادی نمی‌تواند بار عذاب وجدان را تحمل کند. او به زندان برمی‌گردد و اعتراف می‌کند. فرهاد در کنار پروانه به سال‌ها حبس محکوم می‌شود. او و پروانه این‌بار اتاق ملاقات خصوصی را خانه‌ی خود می‌دانند.

جزئیات اثر

کارگردان: امید شمس

نویسنده: امید شمس، بهمن ارک، علی سرآهنگ

نام تهیه کننده: امیر بنان

نام بازیگران: پریناز ایزدیار، هوتن شکیبا، ریما رامین‌فر، رویا تیموریان

نام شخصیت‌ها:

 پروانه : دختر جوانی که یک مغازه‌ی عطاری دارد. پدر او در زندان و برادرش تحت تعقیب است.

فرهاد : پسر جوانی که هم‌بند پدر پروانه در زندان است. او عاشق پروانه می‌شود.

کشور سازنده: ایران

مخاطب اثر: بزرگسالان

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : پروین نژادپشم فروش

۱۵ دی ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

خیلی فیلم رو دوست داشتم چشم و گوش خیلی ها باز میشه که ندانسته و بخاطر دلشون ارزش هاشون رو زیرپا نذارن. پروانه ابتدا حتی دوست نداشت دست به مواد بزنه ولی بخاطر عشقش دست به کار بدِ بزرگ زد و ارزش هاشو فراموش کرد. باید قبل از عقد از مدت زمان دقیق محکومیت فرهاد باخبر میشد. تحقیق میکرد که تو منجلاب گرفتار نشه. ولی خب من خودم چون آدم احساساتی هستم ،احتمال میدم شاید اگه در شرایط پروانه بودم همون کاری رو میکردم که پروانه کرد ولی الان که عاقبت این کار رو دیدم حتما در آینده بهتر عمل میکنم . خدا خیرتون بده که با ساختن فیلمهای واقعی چشم و گوش مردم رو با واقعیات جامعه و عاقبت خلاف روبرو میکنید. موفق باشید.

بزرگسال

توسط : متینا مجلل

۲۲ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

فیلم به ما نشون میدادکه خلاف و مواد عاقبت خوبی نداره ... عجولانه تصمیم نگیریم و لعنت به محیط بد ...

بزرگسال

توسط : مهرنوش درخشان

۷ آبان ۱۴۰۲

مناسب سن 16 +

فیلم خوبی بود داستانش جالب بود یه عاشقانه تلخ...

بزرگسال

توسط : مریم علی اکبری

۱۲ مرداد ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

این فیلم به خوبی تونسته ناهنجاری‌های اجتماعی رو به تصویر بکشه. تصویر ارائه شده از جنوب شهر اون چیز کلیشهٔ سایر فیلم‌ها نیست. به این اشاره می‌کنه که فقر موجب ارتکاب جرم میشه اما تصاویر دلهره‌آور و ترسناک نیستن. برعکس شبیه اثر هنرین. تماشای این فیلم رو توصیه می‌کنم.

بزرگسال

توسط : علی تالع

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

خاکبر سر بیشرفتون با این فیلم کثیفتون

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد ملاقات خصوصی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!