• امروز : 29 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم لاتاری

author-img

توسط : فرشته حجتی ارزیاب کدومو

1 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

4216 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 17 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

فیلم لاتاری به موضوع قاچاق دختران ایرانی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، در بستر داستانی عاشقانه، پرداخته است. رویای امیرعلی و نوشین، بردن لاتاری و مهاجرت به آمریکا، برای یک زندگی آرام است؛ اما سرنوشت، آن روی زندگیِ مرفهِ خارج‌نشین را به صورت عریان و بی‌رحمانه‌ای، پیش چشمشان قرار می‌دهد. این فیلم دارای میزان بالایی از خشونت و ناهنجاری اجتماعی است و تماشای آن برای رده سنی زیر 17 سال توصیه نمی‌شود.

ژانر : اجتماعی

سال 1396 107 دقیقه جزئیات کامل اثر
13 مناسب خانواده 15 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

این فیلم عاشقانه، اکشن، سیاسی و اجتماعی است! ترکیبی است از بیان معضلات اجتماعی در قالب عاشقانه و وجود صحنه‌های اکشن و خشونت‌بار و طرح مسائل سیاسی! در نتیجه با یک داستان پیچیده و چندوجهی مواجه هستیم. نمی‌دانیم دقیقا این فیلم به دنبال بیان چه چیزی است! بیشتر شبیه فیلم‌های هالیوودی است که می‌خواهند از شخصیت اول، قهرمان بسازند اما نکته اینجاست که شخصیت‌ها با معیارهای قهرمانان، فاصله بسیاری دارند. با این تفاسیر، پس از تماشای فیلم، ابهامات بسیاری در ذهن نوجوانان شکل می‌گیرد. ابهاماتی که برای رفع آن به گفتگو نیاز است. والدین عزیز که با نوجوان خود، همیشه دوست و همراه و همدل هستند، در اینجا نیز سعی کنند با همدلی و گفتگو، سوالاتشان را پاسخ دهند.

ممکن است این سوال مهم در ذهن فرزندانمان شکل بگیرد که آیا موسی، نماینده همه‌ی اقشار مذهبی و معتقد است؟ برای نوجوان امروزی که شناختی از رزمنده‌های دوران جنگ ندارد، موسی می‌تواند معرف آن‌ها باشد در حالی که اینطور نیست. ما باید با نقد این شخصیت و معرفی قهرمانان دوران جنگ به نوجوانان با روش‌های گوناگون، نشان دهیم که اینطور نیست و موسی صرفا ساخته تخیلات نویسنده است. هرچند بعضی مواضع او و برخی دیالوگ‌هایش، به حق است اما رفتار خشونت‌آمیزش صحیح نبوده و مورد تایید هیچکس نیست.

                                                                                                                   

خلاصه: با فیلمی پیچیده و چندوجهی مواجه هستیم که می‌تواند ابهامات بسیاری را در ذهن فرزندانمان ایجاد کند. با گفتگو سعی کنیم گره از ابهامات ذهنی‌شان، باز کنیم.

 

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

درباره شخصیت‌ها و موضوع فیلم با فرزندان خود صحبت کرده و از آن‌ها بپرسیم:

به نظر تو رفتار امیرعلی و تصمیماتش درست بود؟ نقد تو به رفتار و تصمیمات او چیست؟

آیا شخصیت موسی از نظر تو، وجود خارجی دارد؟ مشکل رفتاری او چه بود؟ تفکرات او صحیح بود یا غلط؟ کجا صحیح بود و کجا غلط؟

آیا نوشین تصمیم درستی گرفت؟

تعریف تو از غیرت و مردانگی چیست؟

                                                                                                                   

خلاصه: درباره شخصیت‌ها و رفتار و تصمیماتشان با فرزندان خود گفتگو کنید.

داستان اثر

امیرعلی و نوشین عاشقانه یکدیگر را دوست دارند اما خانواده‌هایشان با این ازدواج مخالف هستند. خانواده نوشین به یک گرفتاری مالی بزرگ، دچار شده‌اند. سامی که در یک میهمانی، نوشین را دیده، به پدرش پیشنهاد می‌دهد که او را برای شغل مدلینگ به دوبی ببرد و از این راه، در کمتر از یک سال، بدهی مالی‌شان را جبران کرده و نیما را نیز از زندان نجات دهد. نوشین، با این وعده سامی، به دوبی رفته و طولی نمی‌کشد که خبر خودکشی‌اش به ایران می‌رسد. با شنیدن این خبر، امیرعلی که به شدت غمگین و در عین حال عصبانی است به دنبال یافتن علت خودکشی نوشین، به همراه موسی راهی دوبی می‌شود. در آنجا متوجه می‌شود که سامی، قصد فروش نوشین به یک شاهزاده عرب را داشته و قاتل او، در واقع خودِ سامی و آن شاهزاده عرب است. او و موسی، علیرغم مخالفت شدید مرتضی، در یک روز به سراغ سامی و هلال بن حمد (شاهزاده عرب) می‌روند تا انتقام بگیرند. امیرعلی با سامی درگیر می‌شود اما سامی به روی او اسلحه می‌کشد، در همین لحظه، مرتضی از راه می‌رسد و کارش را تمام می‌کند. موسی اما، نه تنها هلال را می‌کشد بلکه عکسی از نوشین را در مقابل دوربین‌های مداربسته گرفته و فریاد می‌زند: خوب نگاه کنید! این عاقبت کسی است که بخواهد دختران ما را بازیچه خودش بکند.

جزئیات اثر

کارگردان/ مولف: محمدحسین مهدویان

نویسنده/ مترجم: ابراهیم امینی

نام تهیه کننده: سید محمود رضوی

نام بازیگران: ساعد سهیلی، هادی حجازی‌فر، حمید فرخ‌نژاد، جواد عزتی، علیرضا استادی، نادر سلیمانی، مهدی زمین‌پرداز، بهزاد فروتن، مهسا باقری، زیبا کرمعلی، امیر حسین هاشمی

نام شخصیت ها:

امیرعلی: پسر جوانی که به تنهایی زندگی می‌کند. مادرش از دنیا رفته و پدرش ازدواج مجدد داشته است. او در مغازه پدر که به فردی اجاره داده و خشکه‌پزی دارد، کار می‌کند. وضع مالی امیرعلی متوسط است. امیرعلی عاشق نوشین است و قصد دارد با او ازدواج کند اما خانواده‌هایشان موافق نیستند. او پسری است که مردی و مردانگی را در حفاظت از ناموسش نیز می‌بیند و از دیالوگ‌هایش با نوشین مشخص است که رگه‌هایی از حساسیت‌های غیرت روی ناموس که ویژگی بارز مردان ایرانی است، دارد؛ از همین رو برای پیدا کردن قاتل نوشین و انتقام از او، تا پای جان می‌رود.

نوشین: دختری که در یک آژانس هواپیمایی کار می‌کند. مادرش از دنیا رفته و پدرش نیز ورشکسته است. یکی از برادرانش به علت بدهی در زندان است و یکی دیگر که کوچکتر است از نظر روحی حال و روز خوشی ندارد و حتی از مدرسه‌رفتن در محله‌ی پایین شهر، امتناع می‌کند؛ چرا که قبل از ورشکستگی پدر، آن‌ها در یوسف‌آباد سکونت داشته‌اند. نوشین، ساده و مهربان است و خود را موظف می‌بیند که برای نجات خانواده از این اوضاع، هر کاری از دستش برمی‌آید انجام دهد. او به زبان انگلیسی مسلط است و رابطه‌ای عاشقانه با امیرعلی دارد.

موسی: مردی میانسال که در دوران جنگ رزمنده بوده، جانباز موجی و در حال حاضر مربی فوتبال است. موسی به شدت غیرتی و به اصطلاح تندرو است. در عین حال قلبی بسیار رقیق و مهربان دارد. او خود را در برابر جوانان مسئول می‌داند و تا جایی که بتواند سعی می‌کند گره از کارشان بگشاید. موسی دوستان زیادی دارد که در دم و دستگاه دولتی بوده و یا از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی هستند. مرتضی و نعیم، تنها دو نفر از دوستان او هستند که در ماجرای نوشین، به او کمک می‌کنند.

سامی: پسر جوانی که کارش اغفال دختران زیبارو و بردنشان به دوبی است تا آن‌ها را به کالای مصرفی اعراب تبدیل کرده و از این راه پول زیادی به جیب بزند.

نعیم: از دوستان موسی که اهل جنوب کشور است و در دبی زندگی می‌کند. او در دوران جنگ با موسی، همرزم بوده و دوستان صمیمی هستند. نعیم شوخ‌طبع و میانه‌رو است.

مرتضی: از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و از دوستان موسی و نعیم که با هم در جبهه بوده‌اند. مرتضی به دلیل شغلش، به اصطلاح مصلحت‌اندیش است و بی‌گدار به آب نمی‌زند.

آقا رضا: پدر نوشین است. آقا رضا مستاصل و درمانده از ورشستگی است و مرد ساده‌ای است که حتی نمی‌تواند یک تصمیم درست برای خانواده‌اش بگیرد. او بددهان است و چندین بار با امیرعلی دعوا کرده و او را به علت فقر، تحقیر می‌کند.

نیما: برادر جوان نوشین که به علت بدهی در زندان است. نیما نیز زود از کوره در می‌رود، عصبانی می‌شود و داد و بیداد راه می‌اندازد. او به علت مرگ نوشین، عذاب وجدان دارد.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: موسسه سینمایی سیمای مهراندیشان

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد لاتاری

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!