• امروز : 1 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم قندون جهیزیه

author-img

توسط : فاطمه نوری پور ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

4581 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
 

«قندون جهیزیه» فیلمی در ژانر درام اجتماعی با ته‌مایه‌ای از طنز است. داستان زوج جوانی که در سخت‌ترین روزهای عمر خود به‌سر می‌برند. «عطا» و «معصومه» باید تلاش کنند. یا با جور کردن پول، مبلغ اجاره را تأمین کرده و مهلت ماندن را تمدید کنند، و یا زندگی در زیرزمین و سرایداری را بپذیرند. ناهنجاری کلامی در محصول بالاست. حرف اصلی داستان این است که در اوج مشکلات، می‌توان امیدوار بود. آدم‌های خوب هنوز نفس می‌کشند. این پیام، در یک نمای عریان از زندگی برخی از خانواده‌ها به نمایش درآمده است. بنابراین مخاطب آن، کودکان و نوجوانان زیر 15 سال نیستند.

 

ژانر : اجتماعی کمدی

سال 1394 92 دقیقه جزئیات کامل اثر
1 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 11 +
بر اساس 4 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فرزند نوجوان شما از طرفی در اوج خیال‌پردازی برای زندگی خود است و ازسویی دیگر، در اوج قضاوت‌های صفرویکی است؛ یعنی از عالم و آدم بیزار است. می‌توانید از ظرفیت این فیلم، برای تعدیل خیال‌پردازی و قضاوت‌ها استفاده کنید:«دنیا، هم می‌تواند با مشکلاتی چون فقر، چهره خشنش را به تو نشان دهد و هم در اوج سختی‌ها، آدم‌هایی چون صاحب‌خانه را برایت رو کند. می‌توان از ویرانه‌های زندگی، زیبایی‌های را مانند قندون‌ یادگاری جهیزیه گلچین کرد.» به جهت ناهنجاری‌ها و خشونت‌های کلامی و رفتاری، تماشای این اثر برای کودکان توصیه نمی‌شود. از طرفی، مخاطب پیام اثر، کودک یا نوجوان زیر 15 سال نمی‌تواند باشد. طنز داستان، اثر بغرنج بودن زندگی عطا و معصومه را خنثی نمی‌کند. درنتیجه مخاطب کم‌سن و حساس را درگیر می‌کند. مخاطب کم‌سن، با چنین مضمونی، مواجهه‌ای کاملا احساسی دارد؛ نه عقلانی و آینده‌نگرانه. داستان مجموعاً ساده است. خط اصلی داستان، دست و پنجه نرم کردن عطا و معصومه با مسئله افزایش اجاره‌خانه است. در این میان، حواشی آقای باژنگ و خانم بلوری چندان تأثیری در منطق داستان ندارد. جز اینکه ممکن است این پیام را داشته باشد که در یک ساختمان، هرکدام از ساکنین، مسائل خاص خود را دارند. چه خانم بلوری که باوجود وضع مالی خوب، تنها و شکست‌خورده است و چه عطا و معصومه که با وجود شرایط سخت مالی، به یکدیگر عشق می‌ورزند. درسویی دیگر، ایرج را می‌بینیم که وضعیت بغرنجی دارد. او در آتش نیاز عاطفی می‌سوزد و اضطرارش(ولو طنز)، مخاطب را درگیر می‌کند؛ به‌ویژه در سکانسی که نیمه شب با عطا بحث می‌کند و از خانه بیرون می‌زند. سن ایرج بالاست اما مسئله‌اش می‌تواند مسئله نوجوانانی باشد که با این نیاز درگیر هستند. درپایان داستان، عطا نه خانه‌دار می‌شود و نه مشکل بیمه‌اش حل می‌شود، اما با آمدن فرزندش، سربه راه شدن برادرش و حل مسئله افزایش اجاره، زندگی را با امید بیشتری پی می‌برد. او با گرفتن حقش از تیم کارگردانی، می‌تواند مرحمی برای مشکلاتش داشته باشد.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

نقش خانم بلوری و آقای باژنگ در داستان دقیقا چه بود؟

می‌توانی مشکل ایرج را درک کنی؟

به نظرت موضوع داستان، مجوز هرجور بددهانی و خشونت رفتاری را صادر می‌کند؟

بهتر نبود عطا از همان ابتدا با صاحب‌خانه روبه‌رو می‌شد؟

نظرت درباره معصومه چیست؟

اگر جای معصومه و عطا بودی از داشتن بچه خوشحال می‌شدی یا ناراحت؟

خلاصه: چرا نام  فیلم «قندون جهیزیه» بود؟ «قندون جهیزیه» در زندگی عطا و معصومه نماد چیست؟

داستان اثر

«عطا» و «معصومه» زندگی نابسامانی دارند. مسافرکشی و تعمیر لوازم برقی کفاف زندگی را نمی‌دهد. زندگی سخت یک زن و شوهر، با سربار شدن فردی بیکار و آس و پاس سخت‌تر هم می‌شود. «ایرج»، برادر کوچکتر عطا، با مشکلات عاطفی‌اش، زندگی را بر عطا تنگ‌تر کرده است. در این میان، به گوش عطا می‌رسد که صاحب‌خانه، بنا دارد کرایه را افزایش دهد. صاحب‌خانه‌ای که عطا هیچوقت او را ندیده است. او خارج از ایران زندگی می‌کند و یکی از نزدیکانش را مأمور به رسیدگی به اموالش کرده است. عطا که به شدت تحت فشار است، یا باید خیلی زود اجاره را جور کند و یا اینکه خانه را تخلیه کند. او قطعا نمی‌تواند وضع زندگی‌اش را از این بهتر کند. درگیرودار یافتن خانه، به او خبر می‌رسد که یک تیم کارگردانی دنبال خانه‌ای مشابه خانه او می‌گردند. برای کسی که نیاز حیاتی دارد، اجاره خانه برای یک پروژه تصویربرداری می‌تواند بهترین اتفاق ممکن باشد. عطا و معصومه باید هرطورکه شده، تیم کارگردانی را در خانه نگه‌دارند تا در آخر چیزی نصیبشان شود. اما آنها خبر ندارند که افزایش اجاره‌خانه صحت ندارد....  

جزئیات اثر

کارگردان: علی ملاقلی‌پور

نویسنده: علی ملاقلی‌پور

نام تهیه کننده: سعید سعیدی

نام بازیگران: صابر ابر، نگار جواهریان، اکبر عبدی، افسانه چهره آزاد، کریم اکبری مبارکه، مصطفی ساسانی، وحید نفر

نام شخصیت ها:

عطا: مرد خانواده است و زیر بار زندگی درحال کم خم کردن است.

معصومه: همسر عطا است که با صبوری و امیدواری خود، همسرش را در حل مشکلات یاری می‌کند.

ایرج: برادر کوچکتر عطا که سربار زندگی آنها شده و درگیری عاطفی بدی دارد. او در انتها به صرافت کار و زندگی می‌افتد.

صاحب‌خانه: صاحب‌خانه عطا و معصومه که برخلاف تصور عطا، مرد منصفی است.

کشور سازنده: ایران

کمپانی سازنده: شرکت سینمایی فدک فیلم

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : سجاد سامانی

۲۵ آذر ۱۴۰۰

مناسب سن 15 +

خوب بود

بزرگسال

توسط : حسین حق پناه

۲۵ آذر ۱۴۰۰

مناسب سن 12 +

به نظر من می‌شد این اثر را با نوجوان دید. مخصوصاً نوجوان پسری که باید با واقعیت های تلخ و شیرین زندگی روبه‌رو شود

بزرگسال

توسط : ابراهیم شوریابی

۲۵ آذر ۱۴۰۰

مناسب سن 5 +

عالی

بزرگسال

توسط : احمدرضا سرحدی

۲۵ آذر ۱۴۰۰

مناسب سن 12 +

خوب بود

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد قندون جهیزیه

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!