آنچه لازم است والدین بدانند
عنکبوت، روایتی برگفته از واقعیت است که شخصیت اصلی آن علاوهبر بدبینی شخصی خود، سعی میکند به واکنشی کاملا نامطلوب و خشونتآمیز دست بزند تا بتواند از یکی از معضلات اجتماعی در جامعه جلوگیری کند. بنابراین به دلیل این فضا و طرز تفکر تاریک، در کنار میزان خشونت و ترسی که عمدتا قربانی آن، زنان هستند به مخاطبین زیر 16 سال توصیه نمیگردد.
آسیب اجتماعی به گروهی از نابسامانی و ناهنجاریهای رفتاری اعضای جامعه گفته میشود و شیوه نامناسب در حل معضل اجتماعی میتواند منجر به ایجاد معضلی بزرگتر گردد. این چرخهی آسیبزننده به جامعه نیز همچنان ادامه مییابد. همانطور که شخصیت اصلی داستان؛ سعید علاوهبر ویژگیهای شخصیتی منفی و تصورات اشتباه خود، ادعا میکند که با به قتل رساندن زنانی که مرتکب روابط نامشروع میشوند، میتواند جلوی فساد را در جامعه بگیرد. گویا با ایجاد معضل اجتماعی جدید(رفتار نامناسب) میتواند معضل اجتماعی دیگر را بپوشاند و این؛ یعنی دور باطل و حتی آسیبزا در ابعاد فردی و به ویژه اجتماعی. بنابراین والدین باید به راهکارهایی برای خروج از این چرخه باطل و کاهش این میزان تاثیرات منفی به شیوهای مطلوب در ابعاد گستردهای همچون جامعه با فرزند خود به گفتوگو بنشینند.
مساله دیگر، پیوند این آسیب اجتماعی با ابعاد دینی است. سعید؛ قاتل زنجیرهای، در اظهارات خود، عملکردش را با این گزاره توجیه میکند که امر به معروف و نهی از منکر از انگیزههای درونی او بوده است و به همین دلیل نیز هیچ پشیمانی نسبت به اعمال ناشایستی که مرتکب شده، ندارد. بدین جهت باید به طور کلی دربارهی تعریف صحیح این جمله اشاره شود که این گزاره مغایرتی با قانون ندارد و با اعمال خشونتآمیزی همچون ارتکاب قتل و این دسته از رفتارها متفاوت است. والدین باید این مساله را به عنوان فرصتی درنظر بگیرند و بتوانند به گفتوگو در زمینه تعریف و ابعاد امربه معروف و نهی از منکر اقدام کنند تا قادر باشند به دغدغههایی که به ویژه ذهن نوجوان خود را در این موضوع درگیر کرده است، پاسخی مطلوب ارائه دهند. خانوادهها میتوانند برای آگاهی بیشتر از برخی سوالات و چالشها نوجوانانشان در این مساله، به مطالب نقش نوجوان در امر به معروف و نهی از منکر مراجعه کنند.
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد عنکبوت