آنچه لازم است والدین بدانند
چرا 15 سال؟
خشونت اثر همانطور که در شرح این معیار گفته شد بیشتر خشونت روانی است. ایزا همواره توسط افکار خود آزار میبیند و مجبور است به خود آسیب برساند تا اندکی آرام بگیرد. اضطراب و آزاری که ایزا تجربه میکند ممکن است تا حدی به مخاطب نیز سرایت کند. ناهنجاری این اثر نیز علاوه بر سکانسهایی از بوسه شخصیتها بیشتر حول محور صحبتهای پراکنده دیزی و ایزا در خصوص معاشقه میچرخد. با توجه به این نکات به نظر میرسد که تماشای این فیلم برای افراد زیر 15 سال مناسب نیست . توصیه میکنیم نسخه پالایش شده این اثر را مشاهده کنید.
نقش ما چیست؟
این فیلم به توصیف نسبتا دقیقی از بیماری وسواس فکری عملی (OCD) و مشکلات واقعی که افراد مبتلا با آن دست و پنجه نرم میکنند میپردازد. با توجه به این که جدیدا پرداختهای زرد و نا معتبر به اختلالات روانی، به وفور در دسترس است این فیلم میتواند نمونه مناسبی برای تماشای چیزی نزدیکتر به واقعیت باشد. ایزا دچار اختلال وسواس فکری عملی است و حوزه اختلال او وسواسش نسبت به بیماری و عفونت است. اگرچه انواع مختفی از این بیماری وجود دارد اما فیلم با نشان دادن صدای افکار تکرار شوند یا اعمالی که برای آرام شدن این افکار فرد بیمار مجبور است انجام دهد و سبک زندگی خاص او نگاه جامعتری از این بیماری به مخاطب میدهد. در پایان فیلم ایزا از دیزی میپرسد به نظرت من هم میتوانم روزی یک زندگی معمولی داشته باشم. دیزی در جواب او یک زندگی واقعی با تمام فراز و نشیبها را تصویر میکند و به او اطمینان میدهد به عنوان دوستش همیشه همراه او میماند. این اثر به طور کلی یک روایت نزدیک به واقعیت از زندگی فردی است که دچار اخلال روانی است و این بشارت را میدهد که بیماری او پایان زندگی یا زندانی شدن همیشگی او در خانه نیست بلکه با تلاش برای درمان و امید همه چیز ممکن است. برای آشنایی بیشتر با اختلال وسواس و همچنین دیدن یک داستان امیدوار کننده میتوانید با فرزندانتان به تماشای این فیلم بنشینید اما بهتر است به نکاتی که در شرح معیارها گفته شد توجه داشته باشید.
بیشتر بدانید.... OCD با وجود وسواسهای فکری و/ یا وسواسهای عملی مشخص می شود. وسواس های فکری افکار، امیال، یا تصورات مکرر و مداوم هستند که به صورت مزاحم و ناخواسته تجربه می شوند، در حالی که وسواسهای عملی رفتارها یا اعمال ذهنی مکرر هستند که فرد احساس می کند در پاسخ به وسواس فکری یا بر طبق مقرراتی که باید با قاطعیت اجرا شوند، وادار به انجام دادن آنها می شود. برخی دیگر از وسواسهای فکری - عملی و اختلالات مربوط نیز با اشتغالهای ذهنی و رفتارها یا اعمال ذهنی مکرر در پاسخ به این اشتغالهای ذهنی مشخص می شوند. وسواس فکری - عملی و اختلالات مربوط دیگر عمدتاً با رفتارهای مکرر عود کننده متمرکز بر بدن (مثل موکنی، پوست کنی) و تلاشهای مکرر برای کاهش دادن یا متوقف کردن این رفتارها مشخص می شوند. (راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی،ویراست پنجم، انجمن روانپزشکی امریکا)
نظرات کاربران
هیچ نظری وجود ندارد
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد عقبگرد ناتمام