• امروز : 24 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم عامه پسند (Popular)

author-img

توسط : مریم رضایی ارزیاب کدومو

1 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

17849 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

سومین ساخته سهیل بیرقی با نام «عامه پسند» مانند دو ساخته قبلی او، داستانی اجتماعی دارد و شخصیت اصلی آن یک زن و مشکلات زنانه است. فهیمه که در زندگی متاهلیش، شکست خورده و به او خیانت شده، راهی شهر پدریش شهرضا می‌شود تا در آن‌جا زندگی جدیدی را آغاز کند. او شتاب‌زده و احساسی عمل می‌کند و می‌خواهد به خودش و دیگران ثابت کند که می‌تواند در سن میانسالی هم موفق باشد. غافل از اینکه آدم‌های سودجو در کمین او هستند تا منفعتی ببرند.

داستان فیلم، به جز وجود شخصیت هم‌جنسبازی که در لفافه، از گرایش او سخن به میان می‌آید و ارتباط دوستانه بین فهیمه و میلاد، ناهنجاری قابل توجه دیگری ندارد، ولی با توجه به موضوع فیلم و مناسبات جاری در آن، برای گروه سنی کمتر از 15 سال توصیه نمی‌شود.

ژانر : ekran اجتماعی

سال 1398 91 دقیقه جزئیات کامل اثر
21 مناسب خانواده 14 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 15 +
بر اساس 8 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم «عامه پسند» یک درام اجتماعی‌ست و موضوعی کاملا بزرگسالانه دارد. زنی میانسال که همزمان با بحران میانسالی، به خاطر خیانت همسرش، از زندگی مشترکش خارج می‌شود. سعی می‌کند که هرطور شده خود را به خودش و دیگران ثابت کند. او عجولانه دست به تصمیم‌گیری می‌زند و به توصیه‌های افسانه که از محل زندگیش، بیشتر خبر دارد، توجهی نمی‌کند. در پایان نیز مغموم و شکست خورده، سعی می‌کند زندگی خود را بازسازی کند.

فهیمه با پسر جوانی دوست و همکار می‌شود و این ارتباط، نابه‌هنجار به نظر می‌رسد. او تحت تاثیر شور و شوق جوانی پسر، به نوعی روی زندگیش قمار می‌کند. در خلال داستان زندگی فهیمه بعد از طلاق، از قوانین و فرهنگ زن‌ستیزانه غالب بر جامعه نیز انتقاد می‌شود؛ شروع تازه او، شروع حرف و حدیث‌های مردم است و همه به نوعی منتظر زمین خوردنش هستند. علاوه بر این‌ها، از سود بالای بانکی و قوانین سخت‌گیرانه بیمه نیز صحبت به میان می‌آید. در این فیلم میلاد، نسبت به دوست هم‌جنس خود، با احساساتِ برانگیخته، صحبت می‌کند و رفتن او را مانند یک مرثیه می‌بیند؛ به نظر می‌رسد که میلاد یک کاراکتر، هم‌جنس‌گراست.

خلاصه: عامه پسند، داستانی بزرگسالانه دارد و مناسب تماشا در جمع خانوادگی نیست.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

چرا فهیمه راهی شهرضا شد؟ دلیل او از تاسیس کافی‌شاپ چه بود؟ چرا هرچه در توان داشت را برای تاسیس کافی‌شاپ خرج کرد؟ هدف میلاد از همراهی با فهیمه چه بود؟ چرا در موقعیت حساس، میلاد فهیمه را تنها گذاشت؟

خلاصه: هدف فهیمه از تاسیس کافه چه بود؟

داستان اثر

فهیمه که به تازگی از همسرش جداشده‌است. تصمیم می‌گیرد با اجرت المثل و مهریه‌اش، کاری را در شهر آبا و اجدادی، یعنی شهرضا به راه بیاندازد. او در این راه، با میلاد آشنا می‌شود. میلاد پسر جوانی‌ست که مدرس یوگاست. میلاد فهیمه را تشویق می‌کند تا کار خودش را راه بیاندازد و به او قول می‌دهد که در این راه همراهیش کند. فهیمه با سرمایه خودش و وامی کلان، کافی‌شاپی تاسیس می‌کند و یک اتاق آن را به میلاد می‌دهد تا کلاس‌هایش را در آن‌جا برگذار کند.

بعد از گذشت چندماه، پچ‌پچ‌هایی پشت‌سر میلاد و فهیمه به راه می‌افتد و معتمدین محل، استشهادی را برای بسته‌شدن کافه جمع می‌کنند. از طرف دیگر کار کافی‌شاپ کساد می‌شود و فهیمه برای پرداخت اجاره و هزینه پرسنل، مجبور به قرض از افسانه، دختر دوستش، می‌شود. در حین این گرفتاری‌ها، میلاد فهیمه را ترک می‌کند و او را بدهکاری‌هایش تنها می‌گذارد.

با استشهاد محلی، کافه پلمپ می‌شود و آرزوهای فهیمه بر باد می‌رود. او که می‌خواسته جبران زندگی تباه‌شده خود را کند، در کارش شکست خورده و مغموم می‌شود.

جزئیات اثر

کارگردان: سهیل بیرقی

نویسنده: سهیل بیرقی

نام تهیه کننده: سهیل بیرقی

نام بازیگران: فاطمه معتمد آریا-هوتن شکیبا-باران کوثری

نام شخصیت ها:

فهیمه: زنی میانسال که به تازگی از همسرش جداشده، تصمیم می‌گیرد برای ادامه زندگی به شهر محل تولدش، شهرضا برگردد.

افسانه: دختر دوست دوران کودکی فهیمه که در شهرضا زندگی می‌کند. او کاسب است و سعی می‌کند در زندگی جدید فهیمه کمک او باشد.

میلاد: مدرس و برگزارکننده کلاس‌های مدیتیشن و یوگا. او با فهیمه آشنا می‌شود و دردسرهایی برایش به وجود می‌آورد.

کشور سازنده:ایران

جوایز و افتخارات: «عامه پسند» برای اولین بار در سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : مجید عبادی

۳ شهریور ۱۴۰۳

مناسب سن 5 +

بعد از سعید روستایی و رضا درمیشیان، سهیل بیرقی رو هم باید به جمع فیلمسازانی اضافه کرد که غیر از سیاهی در جامعه ایران چیزی نمی بینند. حالم واقعا بد شد از این فیلم و محتوای ناامید کننده و سیاه اون. جالبه از سکانس های اول که در دفتر وکیل هست تا سکانس های آخر که فهیمه برای مصاحبه شغلی می رود، چهره هیچ یک از طرف های مقابل فهیمه نشان داده نمی شود که خودش یک نماد و مفهوم است. 57 سال بودن فهیمه هم نمادی از انقلاب 57 ایران است و خانم معتمد آریا که در فیلم مجبوریم نقش اصلی نبود، در این فیلم حس ناامیدی و سیاه نمایی را مستقیما در نقش اصلی به مخاطبان منتقل کرد.

بزرگسال

توسط : فاطمه دهقانی

۵ خرداد ۱۴۰۳

مناسب سن 16 +

بنده فکر میکنم فیلم در سکانس آخر پیام خودش داد .فهیمه خودش رو پیدا کرد.فکر کرد همون جوری که هست خوبه وبرای دیده شدن نیازی به ساختن وضع ظاهر نیست بهتر هست که عامه پسند رفتار نکند ..نه فقط زن بلکه هر انسانی وقتی از درون خالی میشه به وضع ظاهر بیشتر توجه میکنه ...

بزرگسال

توسط : فاطمه دهقانی

۵ خرداد ۱۴۰۳

مناسب سن 16 +

بنده فکر میکنم فیلم در سکانس آخر پیام خودش داد .فهیمه خودش رو پیدا کرد.فکر کرد همون جوری که هست خوبه وبرای دیده شدن نیازی به ساختن وضع ظاهر نیست بهتر هست که عامه پسند رفتار نکند ..نه فقط زن بلکه هر انسانی وقتی از درون خالی میشه به وضع ظاهر بیشتر توجه میکنه ...

بزرگسال

توسط : سعید سبز

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

مناسب سن 15 +

ینی چی که میان یه شهری رو انقدر توی سرش میزنن و چرا بازیگرای اون شهر پشتشون فقط به دوربینه و اینکه به شدت لهجه ی اون شهر میخره و بد بازی شده

بزرگسال

توسط : معصومه مهربانی

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

مناسب سن 15 +

فیلم قشنگی نبود، طبق معمول مشکلات زن‌ها بعد از طلاق در سن بالا و اینکه نزدیکترین فرد حتی فرزند هم بعد چند سری کمک پشت فرد را خالی می کند. جهان سوم هم همیشه پر حرف و حدیثه و خیلی باید با احتیاط رفتار کنی. در کل از اول فیلم مشخص بود تهش چی میشه. کاملا قابل پیش بینی. به نظر من که ارزش دیدن نداشت.

بزرگسال

توسط : معصومه مهربانی

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

مناسب سن 15 +

فیلم قشنگی نبود، طبق معمول مشکلات زن‌ها بعد از طلاق در سن بالا و اینکه نزدیکترین فرد حتی فرزند هم بعد چند سری کمک پشت فرد را خالی می کند. جهان سوم هم همیشه پر حرف و حدیثه و خیلی باید با احتیاط رفتار کنی. در کل از اول فیلم مشخص بود تهش چی میشه. کاملا قابل پیش بینی

بزرگسال

توسط : مینا حداد

۵ دی ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

خیلی قشنگ ولذت بود صحنه های فیلم و اتفاقات، تا دقیقه ی آخر که یهو بی معنی شد همه چی!سوالات جواب داده نشده! پایان افتضاح ، خب که چی؟ چرا!داستان خوب بود و پایان جمع نشد!!!!!!!به همه گفتم که عالی بود فیلم ولی رو هوا موند !

بزرگسال

توسط : مینا حداد

۵ دی ۱۴۰۲

مناسب سن 18 +

خیلی قشنگ ولذت بود صحنه های فیلم و اتفاقات، تا دقیقه ی آخر که یهو بی معنی شد همه چی!سوالات جواب داده نشده! پایان افتضاح ، خب که چی؟ چرا!داستان خوب پایان جمع نشده!!!!!!!

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد عامه پسند

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!