• امروز : 29 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم شهرک (The Town)

author-img

توسط : مریم رضایی ارزیاب کدومو

10 ماه پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

16908 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
فیلم سینمایی «شهرک» که اولین‌بار در جشنواره فجر چهلم به نمایش درآمد، برشی از زندگی یک جوان بازیگر است که باید برای اولین تجربه کاری‌اش، مدتی در شهرکی ایزوله و به دور از خانواده‌اش زندگی کنند. او با ورود به شهرک، دچار سردرگمی می‌شود و نمی‌تواند مرز بین واقعیت و نمایش را پیدا کند و با دیگران ارتباط بگیرد. این سردرگمی، در طول فیلم با مخاطب همراه بوده و نوعی بی‌اعتمادی به هر چیز، در روح اثر وجود دارد. در برخی صحنه‌ها، شاهد روابط خارج از چهارچوب یا صحبت درباره روابط جنسی به صورت استعاری هستیم و تماشای آن برای گروه سنی -15 سال توصیه نمی‌شود.

ژانر : اجتماعی

سال 1400 110 دقیقه جزئیات کامل اثر
10 مناسب خانواده 25 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 14 +
بر اساس 2 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

تعلیق محسوسی بر پیکره فیلم سایه افکنده، به صورتی که نوید با ورود به شهرک، دچار سردرگمی می‌شود و نمی‌داند آدم‌هایی که با آن‌ها برخورد می‌کند، بازیگر هستند یا نه! کارکتر او پدر و مادر پیری دارد و پدر در آستانه مرگ است. با مرگ پدر، مادر به شدت آشفته می‌شود و نوید نمی‌تواند تشخیص دهد که او واقعا مرده یا اتفاق دیگری در حال وقوع است.

در این بین، طبق سناریو، فرهاد باید با فرشته ازدواج کند. او به خاطر رفتارهای فرشته، عاشقش می‌شود، اما باز هم نمی‌تواند احساسات خودش را از فرهاد تفکیک کند و ببیند آیا واقعا فرشته را دوست دارد یا به کارکتر او علاقه‌مند است.

این سردرگمی بازیگر، در طول فیلم به بیننده هم منتقل می‌شود و نوعی بی‌اعتمادی به همه شخصیت‌ها را به دنبال دارد.

«شهرک» یک فیلم فلسفی‌ست و می‌خواهد معنای عمیقی از زندگی را به مخاطب منتقل کند ولی در معنایی سطحی، سختی‌های کار بازیگری و درگیرشدن تمام احساسات و عواطف را نشان می‌دهد و برای نوجوانان علاقه‌مند به بازیگری، دیدن این فیلم و هم‌ذات پنداری با شخصیت اصلی، می‌تواند در تصمیم‌گیری، کمک‌کننده باشد.

صحنه‌هایی کنایه‌آمیز درباره روابط جنسی در فیلم وجود دارد که از چشم مخاطب تیزبین دور نمی‌ماند و رده سنی این فیلم را به +15 سال افزایش داده است.

خلاصه: فیلم شهرک، با وجود معنایی فلسفی و عمیق، که در آخر فیلم به آن می‌رسیم، درباره مصائب بازیگری و درگیرشدن احساسات و عواطف مختلف است و می‌تواند راهنمایی برای علاقه‌مندان به حرفه بازیگری باشد.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

اول از همه از او بپرسید که اگر به جای نوید بود، شرایط بازی در فیلم را می‌پذیرفت؟ از او بپرسید که هدف کارگردان از ایزوله‌کردن بازیگران، چه بوده است؟  آیا همه ساکنین شهرک، بازیگر بودند؟ آیا پدر فرهاد مرد یا بازیگر آن نقش؟ هدف کارگردان از ساختن چنین فیلمی چه بود؟ و تو چه برداشتی از این فیلم داری؟

خلاصه: درباره برداشت فرزندتان از فیلم و هدف کارگردان از ساخت آن، با یکدیگر صحبت کنید.

داستان اثر

فرید که برای اولین‌بار، در یک تست بازیگری قبول می‌شود، باید به مدت سه ماه، به دور از خانواده و نامزدش، در شهرکی ایزوله زندگی کند، تا آمادگی لازم برای نقش را به دست بیاورد. در هر روز، نامه‌ای از زیر در خانه،‌ داخل می‌شود و سناریوی آن روز به بازیگران داده می‌شود. فرید باید هویت اصلی خود را کنار گذاشته و هویت نقشش، فرهاد، را زندگی کند.

فرهاد مادر و پدر پیری دارد و عاشق دختری به نام فرشته می‌شود. همه چیز در این تمرین‌ها واقعی جلوه می‌کند تا جایی که حتی پدر فرهاد می‌میرد. نوید که این وضعیت را تحمل نمی‌کند، دچار تناقض و ضدیت‌هایی در وجود خود می‌شود و سعی می‌کند از راز شهرک سر در بیاورد و ببیند آیا همه کسانی که در شهرک هستند بازیگرند یا خیر؟ او مرز بین دنیای واقعی و بازی را گم کرده و عاشق فرشته می‌شود، اما نمی‌داند که علاقه فرشته به او واقعی‌ست یا به خاطر نقشش است. این مشخص‌نبودن مرز بین احساسات واقعی و نمایشی، او را سردرگم کرده است.

در آخر، او به ناچار، تن به نقشش داده و در آن غرق می‌شود و خود را برای فیلم‌برداری آماده می‌کند.

جزئیات اثر

کارگردان: علی حضرتی

نویسنده: علی حضرتی

نام تهیه کننده: علی سرتیپی

نام بازیگران: ساعد سهیلی- مهتاب ثروتی- کاظم سیاحی- رویا جاویدنیا- همایون ارشادی

نام شخصیت ها: نوید: پسری که بعد از چندین سال تمرین تئاتر، بلاخره برای بازی در فیلمی سینمایی پذیرفته شده است. او باید برای شرکت در این پروژه، به مدت سه‌ماه از خانواده و نامزدش سمیرا دور باشد و در شهرک ایزوله‌ای زندگی کند. نام شخصیت او در فیلم، فرهاد است.

میترا: دختر بازیگری که برای ایفای نقش در فیلمی معروف پذیرفته شده و باید مدتی در شهرک ایزوله زندگی کند. او آشنایی قبلی با فرید دارد اما نمی‌خواهد با بروز آشنایی، از بازی در فیلم محروم شود. نام او در فیلم فرشته است.

کشور سازنده: ایران

جوایز و افتخارات: این فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر، نامزد دریافت جوایز؛ بهترین فیلم‌برداری، تدوین و جلوه‌های ویژه میدانی شد.

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : اکرم تعالی مقدم

۲۸ دی ۱۴۰۲

مناسب سن 12 +

فلسفه فیلم و سر درگمی و اینکه بعد تماشا و حتی در حین دیدن خیلی درگیری ذهنی ایجاد میکنه و فکر به چالش میکشه

بزرگسال

توسط : علی قطبی

۱۰ اسفند ۱۴۰۰

مناسب سن 15 +

فیلم ایده ی خوبی دارد اما کارگردان نمیتواند خوب این ایده را بال و پر دهد و 20 تا 15 دقیقه آخر فیلم موضوع فیلم ارتباط جنسی بین شخصیت های اصلی فیلم میشود که اصلا مناسب زیر 15 سال نیست!

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد شهرک

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!