• امروز : 1 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم شماره ۱۰

author-img

توسط : فاطمه سادات میرشریفی ارزیاب کدومو

1 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

16071 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 13 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

 «شماره ۱۰» که در چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده، درباره‌ی تلاش‌های بازیگر اصلی داستان برای فرار از اسارت است. او که در فیلم نامش آشکار نمی‌شود و به «شماره۱۰» شناخته شده، تلاش می‌کند تا از کارخانه متروکه‌ای که به «اردوگاه قفس امن» مشهور است، فرار کند. شماره ۱۰ و احمد می‌خواهند نام اسیران ایرانی که در آنجا مخفیانه اسیر هستند را به گوش ایران و صلیب سرخ برسانند. این ماجرا در اواخر جنگ ایران و عراق و زمان پذیرش قطعنامه اتفاق میفتد و رد پای گروهک جنایتکار منافقین و عملیات مرصاد نیز در این ماجرا مشهود است. در این فیلم رفتار خشونت‌آمیز بعثی‌ها علیه اسیران، نمایش داده می‌شود که خشونت اثر را قابل‌ملاحظه می‌کند.

ژانر : دفاع مقدس

سال 1401 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
31 مناسب خانواده 9 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 13 +
بر اساس 2 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

فیلم سینمایی «شماره 10» خشونت بسیار بالایی دارد و خشونت‌های پرتکرار و بی‌پرده‌اش می‌تواند مخاطب را تحت‌تاثیر قرار دهد. توصیه می‌شود اگر فرزندتان روحیۀ حساسی دارد، این فیلم را تماشا نکند. این فیلم با وجود موضوعات مختلفی که دارد، می‌تواند فرصت و بهانۀ خوبی برای گفتگو با فرزندتان ایجاد کند. شما می‌توانید دربارۀ گروهک منافقین (مجاهدین خلق) و همکاری‌هایش با بعثی‌ها علیه مردم ایران، با فرزند خود گفتگو کنید. در جایی از فیلم که شماره 10 در قرارگاه منافقین است، آن‌ها دارند برای عملیات مرصاد آماده می‌شوند که بعد از پذیرش قطعنامه و آتش‌بس اتفاق افتاد. این موضوع می‌تواند گفتگوی خوبی را میان شما و فرزندتان شکل دهد. نوجوانان در این دورۀ سنی، درگیر شناخت هویت خود هستند و این گفتگوها می‌تواند تاثیر مثبت و به‌سزایی در جهت شکل‌گیری آگاهانه‌ترِ هویت ملی‌اش ایجاد کند. موضوع دیگری که ممکن است برای فرزندتان سوال ایجاد کند این است که چرا بعضی از اسیران نام‌شان از صلیب سرخ مخفی مانده بود. گفتگو و آگاهی‌بخشی به فرزندتان در این باره بسیار لازم است. آن‌ها با تماشای این فیلم و گفتگویی که بعد از آن با شما دارند، متوجه می‌شوند که در حقوق بین‌المللی، در مواقع بروز جنگ‌ها نیز، قواعدی برای دو طرف جنگ وجود دارد. موضوع قطعنامه و آتش‌بس میان ایران و عراق نیز بستر مناسبی برای گفتگو در این زمینه خواهد بود. آگاهی‌دادن به نوجوان و سوق‌دادن او به سوی منابع معتبر و قابل‌اعتماد، به او برای آگاه‌شدن، شناخت‌پیداکردن، تحلیل‌کردن و استدلال‌کردن کمک به سزایی می‌کند. جنایات متعدد و نفاقی که گروهک مجاهدین خلق دارند، می‌تواند موضوع خوبی برای گفتگو با فرزندتان باشد. شما می‌توانید سابقۀ این گروهک افراطی و آسیب‌هایی که به مردم ایران زده‌اند را برای فرزندتان شفاف کنید تا واقعیت این گروه را آنطور که هستند بشناسد، نه آنگونه که رسانه‌ها در بازی‌های رسانه‌ایشان آنها را می‌شناسانند. خلاصه: با نوجوان خود دربارۀ سوالاتی که برایش پیش آمده صحبت کنید و سعی کنید احساسات، استدلال‌ها و موضوعات ذهنش را به خوبی و با آرامش بشنوید و در گفتگویی منطقی به او پاسخ دهید. 

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از فرزند خود بپرسید آیا هدف اسیران از اردوگاه را متوجه شده است؟ اگر شماره 10 به اردوگاه برنمی‌گشت چه اتفاقاتی برای دیگران می‌افتاد؟ تو اگر جای شماره ده بودی چه کار می‌کردی؟ آیا تو هم به اردوگاه بازمی‌گشتی؟ چرا؟

داستان اثر

یکی از رزمندگان ایرانی اواخر جنگ تحمیلی به اسارت درمی‌آید و می‌خواهد از اردوگاه فرار کند. او خودش را جوشکار زیرآب معرفی می‌کند و همین باعث می‌شود دونفر از اسیران ایرانی به او نزدیک شوند تا او را فراری دهند. فرارکردن از این اردوگاه، تقریبا محال است و اگر کسی موفق به فرار شود، به ازای هر یک نفر، سه نفر از اسیران ایرانی اعدام می‌شوند. شماره 10 به خاطر مهارتی که دارد، می‌تواند راه را برای فرار باز کند. احمد که یکی از اسیران قبلی اردوگاه است می‌خواهد به شماره 10 کمک کند تا با فرار، نام اسیرانی که نامشان از صلیب سرخ پنهان مانده را به گوش ایران و جهان برسانند. آنها موفق به فرار از اردوگاه می‌شوند و نام اسیران را به گوش همه می‌رسانند. در نهایت احمد توسط منافقین کشته می‌شود و انجام ماموریت، شماره 10 به اردوگاه برمی‌گردد که اسیران دیگر اعدام نشوند.  

جزئیات اثر

کارگردان: حمید زرگرنژاد نویسنده: حمید زرگرنژاد نام تهیه کننده: ابراهیم اصغری نام بازیگران: مجید صالحی، حسام منظور، سیامک صفری، بهرنگ علوی، صحرا اسداللهی، احمد کاوری نام شخصیت ها: شماره 10: یکی از اسیران ایرانی که تمام تلاشش را می‌کند که بتواند از اردوگاه فرار کند. او می‌خواهد نام اسیرانی که نامشان از صلیب سرخ مخفی شده را به اطلاع همه برساند. احمد: یکی از اسیران اردوگاه که به فکر فرار و رساندن نام اسیرانی است که نامشان از صلیب سرخ مخفی مانده و کسی از آن‌ها اطلاعی ندارد. محمود: پیرمرد نسبتا کم‌توانی که با شماره 10 و احمد همکاری می‌کند تا بتوانند از اردوگاه فرار کنند اما به علت مشکل تنفسی و کهولت سن او، او را به خودشان نمی‌برند. کشور سازنده: ایران  

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : امیر روح بخش

۱۴ فروردین ۱۴۰۲

مناسب سن 15 +

یه بازی متفاوت و عالی از مجید صالحی. داستان فیلم اگرچه تکراریه اما ارزش دیدن داره.

بزرگسال

توسط : سید مجتبی امین جواهری

۶ اسفند ۱۴۰۱

مناسب سن 11 +

مهمترین شاخصه این اثر قهرمان سازی بود که از واقعیت های انقلاب اسلامی ایران است

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد شماره ۱۰

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!