• امروز : 4 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم شب طلایی

author-img

توسط : پریسا نوری پور ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

9053 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 17 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

«شب طلایی» فیلمی در ژانر خانوادگی، ماجرای مردی به‌نام «حامد» است که بدون اطلاع خانواده‌‌ی همسرش، با سرمایه‌‌ی آن‌ها، خود و شریکش سه شمش طلا خریده است. او شمش‌ها را در خانه‌‌ی مادر همسرش پنهان کرده است، اما درست سر بزنگاه متوجه می‌شود که شمش‌ها در آن خانه گم شده‌اند. حامد به همه مظنون است و این ماجرا باعث می‌شود که در بین خانواده درگیری و اختلاف به‌وجود آید. تماشای این فیلم به‌دلیل خشونت‌های کلامی، خانگی و فیزیکی و همچنین استعمال دخانیات برای افراد زیر ۱7سال مناسب نخواهد بود. این فیلم در چهلمین دوره‌ی جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.

ژانر : خانوادگی

سال 1400 103 دقیقه جزئیات کامل اثر
13 مناسب خانواده 6 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 16 +
بر اساس 1 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

این فیلم علی‌رغم داشتن ژانر خانوادگی، گزینه‌ی مناسبی برای تماشای خانوادگی با فرزندان کمتر از 17سال نیست؛ زیرا نمایش خشونت‌های متعدد فیزیکی و کلامی می‌تواند تأثیر مخربی بر روی تربیت و ناخودآگاه فرزندان داشته باشد.

این فیلم با نمایش‌دادن عواقب خشم، حرص، خودخواهی و نادیده‌گرفتن احساسات یکدیگر و همچنین بی‌حرمتی به‌ساحت پدر و مادر می‌تواند زنگ هشدار مهمی را برای ما به‌صدا دربیاورد. شما با تماشای این اثر می‌توانید راجع به مسائلی مانند: ضرورت کنترل خشم، داشتن درک از شرایط روحی و جسمی افراد و همچنین ازخودگذشتگی در موقعیت‌های خاص برای حفظ بنای خانواده با یکدیگر صحبت کنید.

نسرین در برابر همسرش حامد شخصیت منفعلی دارد تا حدی که حامد به‌خود اجازه می‌دهد به پول و سرمایه‌ی نسرین بدون اجازه و اطلاعش دست‌درازی کند. این موضوع و همچنین کتک‌زدن نسرین توسط حامد بر روی روحیات دختر خانواده نیز تأثیر گذاشته است. او انفعال مادرش را برنمی‌تابد و از پدرش نیز متنفر است. از همین روی دنیای دیگری برای خود در عرصه‌ی بازیگری دست‌وپا کرده و خود را از محیط خانه‌شان دور نگه می‌دارد. این مسئله می‌تواند برای والدین محل درنگ باشد. اینکه اختلافات خانوادگی و پایمال‌کردن حقوق و حرمت یکدیگر بر روی آینده و زندگی فرزندان نیز تأثیرگذار است.

خلاصه:

این فیلم به‌دلیل نمایش خشونت فیزیکی و کلامی برای افراد زیر 17سال مناسب نیست. مخاطب در این اثر با عواقب ناشی از کنترل خشم و فقدان درک از شرایط دیگران به‌خوبی آشنا می‌شود.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

به‌نظرت اختلافات بین اعضای این خانواده برطرف‌شدنی است؟ تو چه راه‌کارهایی را پیشنهاد می‌دهی؟ ارزیابی تو از اشتباهات شخصیت‌ها چیست؟ آیا جبران‌پذیراند؟ چگونه؟ آیا شخصیت مادر از نظر تو کامل بود؟ چرا نسرین در برابر حامد منفعل است؟ خودخواهی و تندروی‌های حامد چه بلایی بر سر زندگی آنها آورد؟ به‌نظرت برای کنترل خشم راهی وجود دارد؟ آیا تو تا به‌حال راهی را امتحان کرده‌ای؟   خلاصه: با تماشای این فیلم فکر می‌کنی لازم است که انسان برای حفظ خانواده و آرامش خود چه مهارت‌های رفتاری‌ای را کسب کند؟

داستان اثر

در زمان اوج کرونا، اعضای خانواده تصمیم می‌گیرند که برای مادر (مادربزرگ) جشن تولد بگیرند. پسرها، دخترها، نوه‌ها، عروس‌ها و دامادها (به‌جز حامد) همگی خود را به‌مهمانی می‌رسانند. در همان ابتدای مهمانی حامد (یکی از دامادها) سراسیمه وارد خانه می‌شود. نسرین (همسرش) و همگی از وضعیت او آشفته می‌شوند و البته گویا کسی در خانواده از حامد دل خوشی هم ندارد.

حامد که با سرمایه‌ی اعضای خانواده و یکی از شرکایش (بدون اطلاع آنها) سه قطعه شمش طلا خریده، آنها را در داخل خانه‌ی مادر همسرش پنهان کرده است و حالا برای برداشتن آنها به‌خانه‌ی او آمده است. اما یک اتفاق غیرمنتظره همه‌چیز را خراب می‌کند. شمش‌ها سر جای خودشان نیستند!

مادر، نسرین و حامد تمام تلاش خود را می‌کنند تا هیچ‌کس از این ماجرا بویی نبرد، اما خشم حامد مانع از این اتفاق می‌شود. اعضای خانواده متوجه بالاکشیدن سرمایه‌شان توسط حامد می‌شوند و در بین آنها دعوا و درگیری به‌وجود می‌آید. حامد به همه شک دارد و اجازه نمی‌دهد کسی پایش را از خانه بیرون بگذارد.

بی‌حرمتی‌های زیادی در مقابل چشم مادر اتفاق می‌افتد و این باعث می‌شود که او از نظر روحی و جسمی دچار ناراحتی شود. به‌همین خاطر دختر حامد که شخصیتی رها و سرکش دارد به پدرش می‌گوید که او شمش‌ها را پیدا و در سیفون سرویس بهداشتی پنهان کرده است. اما شمش‌ها در آنجا هم نبودند! زن و شوهری که از دوستان خانوادگی آنها بودند، به‌طور تصادفی شمش‌ها را در پشت یکی از شوفاژها پیدا می‌کنند. مرد حریص می‌شود و علی‌رغم میل باطنی همسرش شمش‌ها را در کیف او پنهان می‌کند. ماجرا لو می‌رود و آن دو پشیمان و بدنام می‌شوند. درنهایت روابط بین اعضای خانواده خراب و غائله با آمدن پلیس ختم می‌شود، اما مادربزرگ قصه خسته و تنها و دلگیر در خانه‌ی خود باقی می‌ماند.

جزئیات اثر

کارگردان: یوسف حاتمی‌کیا

نویسنده: یوسف حاتمی‌کیا

نام تهیه کننده: ابراهیم حاتمی‌کیا

نام بازیگران: مریم سعادت، حسن معجونی، یکتا ناصر، مسعود کرامتی، بهناز جعفری، سوگل خلیق، علی باقری، سینا رازانی

نام شخصیت ها:

مادر (مادربزرگ): او زنی مسن و بزرگ خانواده است. اعضای خانواده هیچ درکی از شرایط جسمی و روحی او ندارند. مادربزرگ سعی می‌کند از وقوع هرگونه تنش در خانواده جلوگیری کند، اما درنهایت تلاش او بی‌نتیجه می‌ماند.

حامد: او داماد خانواده و همسر نسرین است. مردی بداخلاق، عصبی، دروغگو و بددهن.

نسرین: او همسر حامد است. زنی که به‌دلیل زندگی آشفته و خلق‌وخوی بد همسرش به زنی افسرده و تسلیم تبدیل شده است.

کشور سازنده: ایران

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : سعید مولوی

۱۳ بهمن ۱۴۰۰

مناسب سن 16 +

فیلم خوبی از لحاظ کارگردانی بود اما از لحاظ محتوا نه

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد شب طلایی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!