آنچه لازم است والدین بدانند
«سه احمق» محصول سال 2009 در ژانر کمدی و درام داستان سه دانشجوست که در دوران پرفشار دانشجویی، یکی از آنها از یادگیری لذّت میبرد و با عشق بهدنبال علم است و همیشه ایدههای خلاقانهای دارد. این فیلم یکی از محبوبترین فیلمهای کمدی بالیوود در خارج از هند محسوب میشود. این فیلم یک فیلم سرگرمکننده و ساده است که درعینِحال پیامهای اجتماعی مثبت زیادی را داراست.
درحالیکه همهی دانشجویان ترس و وحشت دارند و برای موفقیت در امتحانات و نمرهآوردن تلاش زیادی میکنند، رانچو با عشق و آرامش این مسیر را طی میکند و دیگران را هم تشویق میکند که دست از یادگیری طوطیوار بردارند. چاتو نقطهی مقابل رانچوست. او یک دانشجوی زرنگ اما بیسواد است. درس را نه برای یادگیری که برای موفقیت میخواند و فیلم به ما نشان میدهد که تمام عمر بهدنبال موفقیت میدود.
خانوادهها نقش مهمی در این فیلم دارند. آنها از ابزارهای متفاوتی برای تحت فشار قراردادن فرزندانشان برای مهندسشدن استفاده میکنند. اوضاع اقتصادی نابسامان خانوادهی راچو، او را یک ترسو بار آورده است که اگر موفق نشود، پدرِ فلجش خواهد مرد و مادرش نمیتواند از پس هزینههای خانواده بربیاید. خانوادهی فرهان نیز با تلاشهای بیدریغ پدرش ازخودگذشتگیهای فراوانی برای موفقیت او در مهندسی به خرج میدهند، درحالیکه فرهان علاقهی زیادی به عکاسی دارد. پدر فرهان درمقابل کارهایی که برای او کرده است، انتظار دارد او مهندس شود؛ موفق شود و پولدار شود!
راجو تحت این فشارها وقتی تهدید به اخراج میشود اقدام به خودکشی میکند. خانوادهاش متوجه میشوند که سلامتی فرزندشان در درجهی اول اهمیت دارد و این سلامتی در گروی آزادی ذهن اوست. فرهان هم در یک صحنهی تأثیرگذار آرام و با آرامش، خانوادهاش را راضی میکند که اجازه دهند کمی کمتر پول در بیاورد اما شاد و با لذّت زندگی کند.
با توجه به اینکه سیستم آموزشی کشور ما هم شباهتهای زیادی به این فیلم دارد، تماشای این فیلم میتواند به خانوادهها و فرزندانشان نشان دهد که دنبالکردن علاقه تا چه میزان اهمیت بالایی دارد. اما باید درنظر داشت که دنبال کردن عشق و علاقه، مسیر هموارتری ندارد و راه دشواری است و تلاش چندبرابری را میطلبد. در این فیلم، سالهای بعد از فارغالتحصیلی تا جاافتادن در شغل شخصیتها نمایش داده نمیشود.
الزام و اجبار خانوادهها به موفقیت و دنبالکردن موفقیت هم یکی دیگر از مسائل مهم و قابلبررسی این فیلم است. آیا همهی انسانها باید موفق باشند؟ آیا موفقیت الزاماً با خوشبختی همراه است؟ آیا موفقیت فقط یک لحظه در نقطهی پایان راه است؟ یا مسیری است که قدمبرداشتن در آن هم بهاندازهی نقطهی پایان اهمیت دارد؟ آیا موفقیتی که خانوادهها برای فرزندانشان میخواهند برای فرزندان هم موفقیت محسوب میشود؟
خلاصه: در دانشگاهی با سیستم نمرهمحور که همهی خانوادهها فرزندان خود را برای مهندسشدن به آنجا فرستادهاند، رقابت ناسالم پرفشاری وجود دارد. اما رانچو با عشق به یادگیری و لذّت تمام سرکلاسها مینشیند.
نظرات کاربران
بزرگسال
توسط : فریبا رضایی اورتاکند
۱۳ اسفند ۱۴۰۲
با سلام و تشکر،،،، گذشته از طنزها و کشمکشهای زیبای عاطفی،اجتماعی و اخلاقی این فیلم، بیشترین ویژگیی که نظر من رو جلب کرد ،خستگی ناپذیری،امیدواری و پویایی شخصیت رانچوست،کسی که در نظر هیچکس مقبول واقع نمیشود و حتی بعضی از کاراکترها او را شخصی منفور و بدرد نخور میبینند و با تمسخر،تحقیر و تهدید قصد تغییر یا حذف او را دارند اما رانچو با اتکا به هوش ،علاقه و عزت نفسش فراتر از این بی مهری ها با قانون و هدفگذاری و روش خودش به قله آمالش رسید ،او بر سکوی دانشش راست قامت ایستاد اما درگیر نفس و زیاده خواهی نشد،بزرگترین درسی که انسان باید بیاموزد
بزرگسال
توسط : سیدعلی حسینی پور
۲ اسفند ۱۴۰۱
سلام ؛ لذت بردم و خیلی چیزا ازش یادگرفتم
بزرگسال
توسط : سیدعلی حسینی پور
۲ اسفند ۱۴۰۱
سلام ؛ لذت بردم و خیلی چیزا ازش یادگرفتم
بزرگسال
توسط : هستی رضایی
۲۶ آبان ۱۴۰۰
از بهترین فیلم هایی که دیدم انگیزشی و انرژی مثبت
هیچ نظری وجود ندارد
افزودن دیدگاه در مورد سه احمق