• امروز : 2 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم سازهای ناکوک

author-img

توسط : نرگس شفیعی ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

963 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

فیلم سینمایی «سازهای ناکوک» اولین تجربه‌ی کارگردانی علی حضرتی است که در ژانر خانوادگی و اجتماعی ساخته شده است. موضوع اصلی این اثر موضوعی روان‌شناسانه است و خودکشی و بیماری روانی از مفاهیم پررنگ آن است.

فضاهای این فیلم اغلب سوت‌وکور است و رازآلودبودن ماجرا به ترسناک‌بودن اثر دامن زده است. مفهوم نهایی این اثر می‌تواند به شرایط بدی که به دلیل مراقبت‌های شدید و دلسوزانه‌ی خانواده به وجود می‌آید اشاره داشته باشد. فضا، موضوع و پیام نهایی این فیلم بیشتر مناسب بزرگسالان است.

ژانر : اجتماعی خانوادگی

سال 1398 93 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

والدین باید بدانند که ماجرای اصلی این اثر مشکلات روحی و روانی دختر جوانی است که مادرش سال‌ها پیش خودکشی کرده و حالا نگرانی شدیدی از خودکشی‌کردن این دختر وجود دارد.

تکرار کلمه‌ی خودکشی و نمایش نگرانی دائم از این موضوع درکنار فضای تاریک و سوت‌وکور اثر و نیز نمایش یک خانه‌ی رازآلود که «هدیه» به‌تنهایی آنجا می‌ماند، این اثر را برای کودکان ترسناک می‌کند. ضمن اینکه موضوع اصلی نمی‌تواند برای کودکان جذّاب باشد و احتمالا پیام مثبت و اثرگذاری مثبتی برای سنین پایین نخواهد داشت.

هرچند صحنه خودکشی کردن در این اثر نمایش داده نمی‌شود یا به‌عنوان راه‌حل برون رفت از مشکلات مطرح نشده است، اما آشنایی با مفهوم خودکشی نیز برای فرزندان شما ممکن است خطرناک باشد یا ذهن آن‌ها را به خود مشغول کند. این مفهوم حتی ممکن است در نوجوانان هم باعث مشغولیت ذهنی شود.

ضمن اینکه گروهی از نوجوانان ممکن است تابه‌حال به مسئله‌ی خودکشی فکر کرده باشند. اگر فرزند شما نیز درباره‌ی این موضوع با شما صحبت کرده است یا به این مسئله فکر می‌کند، ضمن جدّی‌گرفتن فرزند خود، برای حل مسئله به افراد متخصص رجوع کنید.

فرزند شما باید بداند که شما احساسات او را جدّی می‌گیرد و با او همراه هستید. در مجموع، این اثر برای گروه سنی بزرگسال مناسب‌تر است و برای کودکان و نوجوانان توصیه نمی‌شود. اما اگر این اثر را با فرزند نوجوان خود مشاهده کردید، بهتر است درباره‌ی پیام نهایی اثر گفت‌وگویی باهم داشته باشید.

با توجه به اینکه یکی از مفاهیم قابل‌برداشت از فیلم می‌تواند زیرسوال‌بردن مراقبت‌های شدید و غیرمنطقی از اعضا خانواده باشد، بهتر است درباره‌ی حدود استقلال نوجوانان با آنان صحبت شود و اگر او نیز احساس می‌کند برخی مراقبت‌های خانواده بر انتخاب‌ها و رفتارهایش غیرضروری‌ است، درباره‌ی این موضوع به‌صورت منطقی صحبت کنید و به نتیجه برسید.

در نظر داشته باشید که گفت‌وگو با نوجوانان بهتر است به‌صورت منطقی باشد. صحبت‌های آنان را بشنوید و عقاید خود را بر نوجوانان تحمیل نکنید.

خلاصه: موضوع اثر، فضای نیمه‌تاریک و رازآلود، مفهوم خودکشی و ترس از آن باعث شده است که این اثر برای غیربزرگسالان خیلی مناسب نباشد.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

باتوجه به شناخت خود از فرزندتان، اگر لازم است، با او درباره‌ی مفهوم خودکشی صحبت کنید.

درباره‌ی پیام نهایی اثر با فرزند خود گفت‌وگو کنید.

چه چیزی حال «هدیه» را بهتر کرد؟ تو چه نتیجه‌ای از این فیلم گرفتی؟

شخصیت‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنی؟ درباره‌ی اختلاف نظرهای «پارسا» و «هلیا» چه فکری می‌کنی؟ با کدام موافق‌تری؟

خلاصه: درباره‌ی مفهوم نهایی اثر با فرزند خود صحبت کنید و نظر او را درباره‌ی شخصیت‌ها و مفهوم خودکشی بپرسید.

داستان اثر

«هلیا» روانکاوی است که دائم سعی دارد از خواهر خود مراقبت کند. به نظر می‌رسد خواهرش، «هدیه»، مشکلات روحی و روانی دارد.

هدیه بدون اجازه و هماهنگی با خواهرش، با پسری به‌ نام «پارسا» ازدواج می‌کند. او به بهانه‌ی تمرین چنگ‌نوازی، به‌تنهایی به خانه‌ی پدری‌شان می‌رود. هدیه معتقد است در آن خانه رازی وجود دارد که او باید سردربیاورد. هلیا، هم ازدواج هدیه و هم رفتن او به خانه‌ی پدری‌شان را برای خواهرش خطرناک می‌داند.

او بالاخره در یکی از مشاجراتش با پارسا، پرده از رازی که سال‌ها درون خود نگه داشته برمی‌دارد و به پارسا توضیح می‌دهد که مادرشان زمانی که هدیه سه‌ساله بوده است خودکشی کرده و هدیه ژن خودکشی مادرشان را به ارث برده است. برای همین سال‌هاست هلیا برای مراقبت از هدیه، او را از هرگونه رفت‌وآمد یا قرارگرفتن در موقعیت شکست، دور نگه داشته است.

پارسا که عاشق هدیه است دوست دارد به همسرش کمک کند. اما مراقبت‌های شدید، پنهان‌کاری و دروغگفتن هلیا برای حفظ سلامتی هدیه را نادرست می‌داند. سرانجام یک روز هدیه با خواندن دفترچه یادداشت شخصی پارسا، به بیماری خودش پی می‌برد.

پس از این ماجرا، پارسا به هدیه پیشنهاد می‌کند برای تمرین نوازندگی به شمال بروند. در اینجاست که هلیا باید پس از سال‌ها مراقبت لحظه‌به‌لحظه از خواهرش، جدایی و دوری او را تحمل کند. پس از اینکه هدیه به قول خودش از آن زندگی گلخانه‌ای که هلیا ساخته است، نجات می‌یابد، بالاخره موفق می‌شود با ساز خود یک آهنگ خوب بسازد.

جزئیات اثر

کارگردان: علی حضرتی

نویسنده: علی حضرتی، اصغر عبداللهی

تهیه‌کننده: فرشته طائرپور

بازیگران: هنگامه قاضیانی، غزل شاکری، حامد کمیلی، مرتضی ضرابی و احمد عربانی

شخصیت‌ها:

هلیا: روانپزشکی که خواهرش هدیه را مبتلا به بیماری می‌داند و معتقد است او ژن خودکشی مادرشان را به ارث برده است. هلیا در تمام طول داستان برای حفظ امنیت و سلامتی خواهرش تلاش می‌کند.

هدیه: خواهر کوچک‌تر هلیا که به نظر می‌رسد مشکلات روحی و روانی داشته باشد. او که از بیماری خودش بی‌خبر است، از مراقبت‌های شدید هلیا آزرده می‌شود.

پارسا: همسر هدیه. او زمانی که متوجه بیماری همسرش می‌شود، دوست دارد به او کمک کند. اما نمی‌داند چه کاری درست است. پارسا با خواهرزنش، هلیا، اغلب رابطه‌ی خوبی ندارد و مراقبت‌های شدید هلیا را به ضرر هدیه می‌داند.

کشور سازنده: ایران

نظرات کاربران

هیچ نظری وجود ندارد

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد سازهای ناکوک

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!