• امروز : 2 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم روزهای نارنجی (Orange Days)

author-img

توسط : فاطمه سادات میرشریفی ارزیاب کدومو

4 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

1884 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
 

سینمایی «روزهای نارنجی»، نامزد سیمرغ بهترین فیلم در بخش نگاه نو در جشنواره فجر سی و هفتم است. این داستان، روایت زنی میانسال به اسم «آبان» است که به‌تنهایی با مشکلات مواجه می‌شود. او در طول ده روزی که باید برداشت مرکبات را به پایان برساند، متوجه واقعیاتی می‌شود که به آن‌ها بی‌توجه بوده است. این فیلم میزان قابل توجهی، خشونت روانی و ناهنجاری دارد.

سال 1396 98 دقیقه جزئیات کامل اثر
0 مناسب خانواده 0 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 10 +
بر اساس 1 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
medal-image

سینمایی «روزهای نارنجی»، نامزد سیمرغ بهترین فیلم در بخش نگاه نو در جشنواره فجر سی و هفتم است

جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

داستانِ «روزهای نارنجی»، روایتی از ده روز تلاشِ شبانه روزی آبان (هدیه تهرانی) برای رسیدن به هدفش است. او برای رسیدن به سودِ خوب، متعهد می‌شود طی ده روز، باغ بزرگی از مرکبات را برای صادرات، میوه‌چینی کند. آنچه لازم است والدین بدانند، این است که ناهنجاری‌ها و خشونت این اثر زیاد، قابل توجه، متنوع و متعدد است. از ناهنجاری‌های این فیلم می‌توان به بدزبانی، سیگار کشیدن، مسئله‌ی کودک‌همسری، خیانت، اعتیاد، ترک خانه و ربا اشاره کرد. آبان برای موفق شدن در تحویل بار طبق قرارداد، میزان محصولِ دزدیده شده از انبار را با ربا گرفتن از یکی از بستگانش جبران می‌کند. مریم که دختری 17 ساله است، چندسال قبل با مردی افغانستانی ازدواج کرده و حالا صاحب فرزند است و خانه را ترک کرده و برای کار به استان دیگری مهاجرت کرده. بدزبانی و درگیری‌های لفظی، به کرّات نمایش داده می‌شود که لازم است والدین، به این نکات آگاه باشند. از خشونت‌های نمایش داده شده در این فیلم، می‌توان به درگیری لفظی و فیزیکی، فریاد زدن، طرد کردن، نگاه جنسی به زنان، تهدید، توهین، زخم و خونریزی و تفتیش اتاق اشاره کرد. آبان در جایی از فیلم، اتاق زری که معتاد است را تفتیش می‌کند و در درگیری با زری، دستش با وسایل زری زخم می‌شود و خونریزی می‌کند. به علاوه، یعقوب (صاحب‌کار و طرف قرارداد با آبان) به مریم، و کاظم (رقیبِ آبان) به آبان، نگاهی ناهنجار و نامتناسب دارند. در روابط میان شخصیت‌ها، مجید (همسر آبان) با فیروزه (یکی از کارگران مورد اعتماد آبان) با یکدیگر پچ‌پچ و روابط پنهانی دارند که موجب می‌شود روابط شخصیت‌ها تغییر کند. این فیلم باتوجه به موضوعاتی که در آن مطرح می‌شود و شدت هر معیار، مناسب برای بزرگسال است و توصیه می‌شود که نوجوان آن را مشاهده نکند. اما به هر دلیل اگر این فیلم را دید، یا حساسیتی بر موارد ذکر شده نمی‌بینید و می‌خواهید با نوجوانتان آن را تماشا کنید، توصیه می‌شود درباره موضوعات این فیلم با او صحبت کنید و نظر او را بپرسید. گفتگوی شما کمک می‌کند تا از ذهنیت‌های یکدیگر آگاه شوید و در موارد مختلف، بتوانید یکدیگر را درک کنید.

خلاصه: این داستان خشونت و ناهنجاری زیاد و قابل توجهی دارد که لازم است والدین درباره آن‌ها بدانند.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

از فرزندتان بپرسید نظرش درباره‌ی کودک همسری چیست؟ درباره‌ی شخصیت‌های داستان: آبان، مجید، مریم، یعقوب، زری و... با فرزندتان گفتگو کنید و ضعف و قوت هر شخصیت را از نظر او جویا شوید. از او بپرسید از بی‌تفاوتی آّبان به مجید چه احساسی داشت؟ به نظرش آبان چگونه رفتار می‌کرد بهتر بود؟ آبان به جای ربا گرفتن، چگونه می‌توانست خسارت را جبران کند؟ درباره‌ی رابطه پنهانی میان مجید و فیروزه، چه احساسی پیدا کرده بود؟

خلاصه: درباره هر یک از شخصیت‌ها و داستانشان با فرزندتان گفتگو کنید و نظر او را بپرسید.

داستان اثر

«آبان» زن میانسالی است که در جمع کارفرمایان شهر، تلاش می‌کند تا مرکبات‌چینیِ پرسودِ خارج از فصل کار را برای خود کند. او از کارگران مهاجر استفاده می‌کند و قرار است طی ده روز، محصولات را به طرف قرارداد تحویل دهد. تمام دارایی‌اش را برای عقد قرارداد گرو می‌گذارد و شبانه روز تلاش می‌کند تا کار را به موعد تحویل برساند. در این بین دچار مشکلات متعدد و مختلفی می‌شود و در کنار فشارهای کارش، باید به آن‌ها هم رسیدگی کند. او در انجام کارهایش تنهاست و دیگران او را شماتت می‌کنند اما آبان برای به نتیجه رساندنِ کارش مصمم است و موفق هم می‌شود.

جزئیات اثر

کارگردان: آرش لاهوتی

نویسنده: آرش لاهوتی، جمیله دارالشفایی

نام تهیه کننده: علیرضا قاسم‌خان

نام بازیگران: هدیه تهرانی، علی مصفا، مهران احمدی، ژیلا شاهی،علیرضا استادی، صدف عسگری

نام شخصیت ها: آبان؛ زن میانسالی است که کارگران فصلی را برای کار در باغ‌های مرکبات استخدام کرده و تلاش می‌کند تا موفق شود./ مجید؛ همسر آبان که روی ماهی‌های آکواریومی سرمایه‌گذاری کرده است. آبان به او تکیه نمی‌کند و به او بی‌توجه است./ کاظم؛ مرد میانسالی که دوست داشت با آبان ازدواج کند اما به دلایلی که ریشه در همان گذشته دارند، دچار مشکل شده‌اند. او با آبان در رقابت است تا قرارداد باغ مرکبات را ببندد.

کشور سازنده: ایران

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : فاطمه سادات طباطبایی فر

۱۶ اسفند ۱۳۹۹

مناسب سن 10 +

در نوع خودش فیلم قابل قبولی بود . اما برای طرح مسایل بسیار سطحی عمل کرده بود. خییلی زیاد سفید و سیاه نگاه کرده بود

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد روزهای نارنجی

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!