• امروز : 29 اردیبهشت 1403
logo

نقد و بررسی فیلم رضا

author-img

توسط : فاطمه طهماسبی ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

3095 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 13 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
سینمایی «رضا» داستان زندگی زوج جوانی است که بعد از 9 سال زندگی مشترک با توافق و مصالحت تصمیم به جدایی می­‌گیرند. این اثر به کارگردانی علیرضا معتمدی برای نخستین‌بار در سال ۱۳۹۶ در سی‌وششمین دوره‌ی جشنواره‌ی جهانی فیلم فجر به نمایش درآمده است.

ژانر : درام

سال 1396 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
4 مناسب خانواده 6 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 18 +
بر اساس 1 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

رضا و همسرش، فاطی، بعد از چندین سال زندگی مشترک، به درخواست فاطی تصمیم می‌گیرند مستقل و جدای از یکدیگر زندگی کنند. درنتیجه کاملاً توافقی از یکدیگر طلاق می‌گیرند. اما رابطه و رفت‌وآمدهای آن­‌ها بعد از طلاق و جدایی همچنان پابرجاست. این اتفاق صرفاً بی‌تعهدی آن‌دو  نسبت به مسئولیت‌های زندگی مشترک را به نمایش درمی‌آورد.

طلاق رضا و فاطی در غیرمنطقی‌ترین حالت خودش و بدون هیچ­گونه دلیل و علّت موجه و قانع‌کننده‌ای صورت می‌گیرد. اما مسئله‌ی اصلی این است که دلایل جدایی برای هیچ‌یک از این دو شخصیت مورد مسئله نیست و امر طلاق هم بهترین راه‌حل رهایی برای آن‌دو تعریف شده است.

آن‌ها در طی جدایی و امر طلاق درمورد تمام مسائل جزئی و بی‌اهمیت  صحبت می‌کنند اما گفت‌وگو درمورد این مسئله مورد توجه آن‌ها نیست. درنتیجه طلاق آن‌ها به‌غیراز مادر فاطی که زنی قدیمی و پابه‌سن‌گذاشته است، برای دوستان و اقوام آن‌ها امری طبیعی و خارج از اشکال تلقّی می‌شود.

این حجم از بی‌تعهدی و عادی‌جلوه‌دادن مقوله‌ی طلاق می‌تواند اثرات منفی بر افکار فرزندان شما داشته باشد بنابراین لازم است درباره‌ی اثرات و پیامدهای منفی و زیان‌بار چنین مسئله‌ای با فرزندان خود به گفت‌وگو بپردازید و برخلاف داستان، اهمیت امر جدایی و طلاق را برای فرزند خود روشن کنید.

خلاصه: بی‌تعهدی و بی‌مسئولیتی در روابط و عادی‌جلوه‌دادن امر طلاق و جدایی ازجمله مسائل مورد اهمیت در این اثر می‌باشد که نیاز به گفت‌وگو در رابطه با آثار و پیامدهای آن با فرزندانتان دارد.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

رفتارهای دو شخصیت اصلی داستان و پیامدهای این رفتارها را با فرزند خود بررسی کنید.

علّت جدایی رضا و فاطی چه بود؟

روابط رضا و فاطی بعد از طلاق چه معنی می‌دهد و چه پیامدهایی دارد؟

جدایی رضا و فاطی چه پیامدهای مثبتی داشت؟

اگر به‌جای شخصیت رضا باشی چه می‌کنی؟

خلاصه: بعد از بررسی علّت رفتارهای شخصیت‌ها و پیامدهای ناشی از آن، درمورد مسائل طرح‌شده در داستان از فرزند خود راه‌حل بخواهید.

داستان اثر

«رضا» اثری دراماتیک است که تلفیقی از زندگی سنّتی و مدرن را در رابطه‌ی یک زوج جوان به نمایش درمی‌آورد که برخلاف عرف جامعه طی یک رابطه‌ی عاطفی و دوستانه تصمیم به طلاق توافقی می‌گیرند.

این اثر با تمرکز بر شخصیت رضا در تلاش است تا دوگانه‌ی شخصیتی او را به نمایش درآورد. رضا با همسرش فاطی بعد از 9 سال زندگی مشترک، به خواست فاطی و بدون دلیل موجّه و منطقی، تصمیم به طلاق و جدایی می‌گیرند.

این اتفاق مادر فاطی را بسیار ناراحت می‌کند، اما ناراحتی‌های او تأثیری بر تصمیم آن‌ها ندارد. رضا در ظاهر با موافقت و اظهار خشنودی و البته عادی@جلوه‌دادن شرایط به تصمیم فاطی احترام می‌گذارد و از او جدا می‌شود، اما درواقع زندگی او بعد از جدایی سخت می‌شود.

او علی‌رغم عشق زیادی که به فاطی دارد، حالا او را از دست داده است. احساس تنهایی و بی‌انگیزگی او را برای ادامه‌ی زندگی ناامید و ناآرام می‌کند. این تشویشِ خاطر او را به سمت شروع رابطه‌ی جدیدی می‌کشاند تا بتواند شرایط را به شکل مطلوب‌تری بگذراند.

رضا بعد از آشنایی با ویولت، دختر مسیحی کافه‌چی، سعی دارد زندگی تازه و نویی را برای خود رقم بزند اما رفت‌وآمدهای غیرمعمول فاطی به خانه‌ی رضا مانع از شروع رابطه جدید می‌شود. همین رفت‌وآمدها مانع فراموشی عشق رضا به فاطی هم می‌شود و درنتیجه با احساس بازگشت دوباره‌ی فاطی به بدترین شکل ممکن ویولت را ترک می‌کند.

در طی این داستان که رضا در ناامیدی و افسردگی دست‌وپا می‌زند، با روایت داستانی از یک پیرمرد تنها که دوست دارد بمیرد اما موفق نمی‌شود که خود رضا آن را نویسندگی کرده است، شخصیت دوم و واقعی خود را بیان می‌کند. احساسات واقعی رضا نسبت به فاطی و تمام شرایط زندگی‌اش در همین روایت و داستان بیان شده است.

او شرایط سخت و طاقت‌فرسای زندگی‌اش را که در آن زمان دوست دارد با تمام دنیا بجنگد از زبان پیرمرد داستان بازگو می‌کند و درادامه با بازگشت فاطی احساس شعف و شادمانی خودش را تنها در قالب پیرمرد داستان روایت می‌کند.

جزئیات اثر

کارگردان: علیرضا معتمدی

نویسنده: علیرضا معتمدی

تهیه کننده: ­ کیومرث پوراحمد

بازیگران: سحر دولت­شاهی، علیرضا معتمدی، رضا داودنزاد، ستاره پسیانی، سولماز غنی، افسر اسدی

شخصیت‌ها:

رضا: شخصیت اصلی داستان که علی‌رغم عشق زیادی که به فاطی دارد به خواست او تن به طلاق و جدایی می‌دهد اما چالش‌های روحی او بعد از جدایی شروع می‌شود.

فاطی: همسر رضا که به‌یک‌باره و بدون دلیل موجّه تصمیم به طلاق از همسرش می‌گیرد، اما بعد از جدایی همچنان به خانه‌ی رضا رفت‌وآمد دارد. رفتارهای غیرطبیعی فاطی برای رضا مشکل‌ساز می‌شود.

کشور سازنده: ایران

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : مژگان رحمانی

۱۷ بهمن ۱۴۰۱

مناسب سن 18 +

جالب و متفاوت بود

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد رضا

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!