• امروز : 3 آذر 1403
logo

نقد و بررسی فیلم دینامیت

author-img

توسط : مهسا خاکپور ارزیاب کدومو

3 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

12416 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 16 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.
 

فیلم سینمایی «دینامیت» در ژانری کمدی، داستان همسایگانی است که با تفاوت‌های اساسی در یک ساختمان در کنار هم زندگی می‌کنند. در طبقه‌ی اول این ساختمان دو طلبه‌ی جوان، در طبقه‌ی دوم دو دختر دانشجوی خوش‌گذران و در طبقه‌ی سوم یک ساقی مواد مخدر و مشروبات الکلی زندگی می‌کنند که مسائل آن‌ها به‌گونه‌ی طنزآمیزی به‌هم گره می‌خورد. استفاده از الفاظ رکیک و نمایش مشروبات الکلی و مواد مخدر از ناهنجاری‌های این فیلم سینمایی است، بنابراین تماشای آن برای کودکان کم‌سن توصیه نمی‌شود.

ژانر : کمدی

سال 97 /سال اکران 1400 97 دقیقه جزئیات کامل اثر
55 مناسب خانواده 84 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 8 +
بر اساس 6 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

 فیلم سینمایی «دینامیت» محصول سال 1397 است که در زمستان سال 1400 اکران و به‌پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران تبدیل شد.

در این فیلم دو دختر دانشجو در واحدی از یک ساختمان زندگی می‌کنند که اهل پارتی‌های شبانه و اصطلاحاً دور دورکردن با ماشین هستند. دو طلبه‌ی جوان نیز در همسایگی آن‌ها زندگی می‌کنند که نمایان‌گر دو تیپ مذهبی افراطی و معتدل هستند. باید توجه داشت که ژانر این فیلم کمدی است و هیچ‌کدام از این شخصیت‌ها الگوهای کاملی برای معرفی قشر خود (دانشجو و طلبه) نیستند. همسایه‌ی سوم نیز مردی است که از راه قانون‌شکنی امرار معاش می‌کند. شما والدین عزیز اگر با نوجوان خود به تماشای این اثر پرداخته‌اید می‌توانید به صبر، گذشت و احترامی که در پایان فیلم در بین دو دختر دانشجو و دو طلبه برقرار می‌شود صحبت کنید و در ذهن او این موضوع را جا بی‌اندازید که مداراکردن تنها با افرادی غیر ممکن است که جز قانون‌شکنی مسیر دیگری در زندگی خود ندارند و علی‌رغم تلاش‌های دیگران به‌راه راست هدایت نمی‌شوند.

هادی و محمدحسین به‌عنوان دو فرد مذهبی کمی ساده‌لوح به تصویر کشیده شده‌اند و به نظر می‌رسد که سادگی و بیگانگی آن‌ها با پیشرفت و تکنولوژی تنها برای ساخت لحظات کمیک بوده است. این موضوع برای مخاطب امروزی غیر واقعی به‌نظر می‌رسد. سبک زندگی دو دختر دانشجو نیز ممکن است پیش‌فرض‌های غلطی را در مورد خانه‌ی دانشجویی یا زندگی مستقل دانشجویی در ذهن مخاطب ایجاد کند و باعث بدبینی او نسبت به این موضوع شود.

در این فیلم برای ساخت لحظات کمیک از فحاشی‌ها و الفاظ رکیک به‌صورت غیر مستقیم ‌استفاده شده است، بنابراین تماشای این محصول برای کودکان مناسب نخواهد بود.

خلاصه: شخصیت‌های این فیلم نمی‌توانند نقش الگویی کاملی را به مخاطب بدهند. رفتار و سبک زندگی طیف دانشجو و طلبه نیز در این فیلم هم می‌تواند غیر واقعی باشد و هم می‌تواند پیش‌فرض‌های غلطی را به مخاطب منتقل کند. این محصول علی‌رغم ژانر کمدی خود به‌هیچ‌عنوان برای مصرف کودکان مناسب نخواهد بود.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

شما بعد از تماشای این فیلم می‌توانید در مورد اهمیت «پذیرش» و «زندگی مسالمت‌آمیز» با فرزندان خود صحبت کنید.

با توجه به اینکه در این فیلم راه‌های نامناسب امربه‌معروف به نمایش گذاشته می‌شود، شما می‌توانید در مورد راه‌های صحیح آن با یکدیگر صحبت کنید.

در مورد تفاوت‌های هرکدام از شخصیت‌ها با یکدیگر صحبت کنید. به نظرتان کدام قسمت‌ها اغراق‌شده است و کدام قسمت‌ها می‌تواند نماینده‌ی خوبی از قشر مربوط به خود باشد؟

خلاصه: شما می‌توانید راجع به مفهوم «مدارا» با فرزند خود صحبت کنید و مشخص کنید که مداراکردن با چه کسانی می‌تواند بی‌نتیجه باشد.

داستان اثر

‌هادی و محمدحسین به دنبال خانه‌ای با اجاره‌ی پایین هستند. صاحب یک آپارتمان در بالاشهر تهران به آن‌ها خانه‌ی خودش را باقیمت بسیار پایین اجاره می‌دهد؛ به این امید که آن‌ها بتوانند بر باقی مستاجرین تأثیر مثبت بگذارند.

 ‌هادی عقاید محکم و سخت‌گیرانه‌ای دارد. او کنارآمدن با دو دختر طبقه‌ی بالا را دشوار می‌داند، چراکه آن‌ها مدام در حال برگزاری پارتی هستند. از همین روی محمدحسین،‌ هادی را دائماً به آرامش و کظم‌الغیظ دعوت می‌کند.

 اکبر، همسایه‌ی طبقه‌ی‌ سوم نیز ساقی مشروبات الکی است. او تلاش می‌کند خودش را آدم معتقدی نشان دهد، بنابراین به هادی می‌گوید که در کار تولید سرکه است. اما ساناز بعد از به هم‌خوردن مهمانی‌اش، که با مراسم دعای کمیل طبقه‌ی پایین تداخل داشته است، اکبر را لو می‌دهد. هادی هم به کمک مهمان‌هایش قفل انبار اکبر را می‌شکند. آن‌ها پس از کشف تعداد زیادی مشروبات الکلی، تمامی آن‌ها را داخل جوی آب خالی می‌کنند. اکبر نیز برای انتقام، دوباره هادی و محمدحسین را گول می‌زند. او به آن‌ها می‌گوید که توبه کرده است و حالا وارد کار عطاری شده است. اکبر از آن‌ دو می‌خواهد تا محصولاتش را به دست مشتریانش برسانند. ساناز متوجه می‌شود که اکبر از طریق این دو نفر، به‌پخش مواد مخدر (گل) می‌پردازد. او به پلیس گزارش می‌دهد، اما هادی و محمدحسین تمام مواد مخدر اکبر را آتش می‌زنند. این‌بار اکبر نقشه‌ی جدیدی می‌کشد. او ‌هادی و محمدحسین را دعوت می‌کند و به کمک ساناز به آن‌ها کیک آلوده به مواد مخدر می‌خوراند. این کار باعث می‌شود تا این دو طلبه مدام کارهای عجیبی انجام دهند. فیلم این دو طلبه در حال خوش‌گذرانی با دو دختر جوان در صفحات مجازی پخش می‌شود. پلیس آن‌ها را دستگیر می‌کند، اما هادی ساناز را لو نمی‌دهد. او از ساناز می‌گذرد و حالا همگی سراغ اکبر می‌روند. آن‌ها آن‌این‌بار تمام رسیور‌های اکبر را پاره می‌کنند و او را برای داشتن مواد مخدر به پلیس لو می‌دهند. درنهایت ‌هادی و محمدحسین درحالیکه هنوز تفاوت‌های زیادی با ساناز و خواهرش دارند، اما در همسایگی یکدیگر در آن آپارتمان به زندگی خود ادامه می‌دهند.

جزئیات اثر

کارگردان/ مولف: مسعود اطیابی

نویسنده/ مترجم: حمزه صالحی

نام تهیه کننده: ابراهیم عامریان

نام بازیگران: پژمان جمشیدی، احمد مهران‌فر، محسن کیایی، نازنین بیاتی، زیبا کرمعلی

نام شخصیت‌ها:

هادی: او یک طلبه‌ی شخت‌گیر و افراطی است که به‌تازگی به‌خانه‌ی جدیدی اسباب‌کشی کرده است.

محمدحسین: او نیز یک طلبه‌ی معتدل است که به‌همراه‌‌ هادی به یک ساختمان جدید اسباب‌کشی کرده است.

ساناز: او یکی از مستأجران ساختمان است که با خواهرش زندگی می‌کند. این دو خواهر مدام در پی تدراک مهمانی‌های شبانه هستند.

زیبا : او خواهر ساناز است.

اکبر: یکی از مستأجران ساختمان است و به‌عنوان یک ساقی مواد مخدر و مشروبات الکلی فعالیت می‌کند.

کشور سازنده: ایران

جوایز و افتخارات: پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در زمستان 1400

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : مسعود بتمب

۳ آذر ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

خوب

بزرگسال

توسط : خان محمد

۲۵ دی ۱۴۰۱

مناسب سن 5 +

خیلی خنده دار بود فقط این دردس که هیچکس به ان اشاره نکرد همین بود در زمانی که دعای کمیل بر گزار میشد از صدای زیاد اونهایی که دعای کمیل میخوانند فکر کردن زلزله اومده اما محمد حسین طللبه گفت نترسین نترسین ما بالا شهر هستیم خیلی دلم شکست خدا به همه بده من به مال کسی حسودی نمیکنم ولی درد داشت

بزرگسال

توسط : مرتضی مجاوری

۱۳ فروردین ۱۴۰۱

مناسب سن 12 +

فیلم دینامیت در این دیالوگ خلاصه میشود؛ اگر من حجابم رو رعایت کنم مشکل مملکت حل میشه ؟ این همه دزدی و اختلاس حل میشه ... مهمترین پیام پنهان در این فیلم برای تایید این نوع و سبک از رفتار و حتی پوشش، در همین دو جمله به مخاطب القا میشود.

بزرگسال

توسط : صادق صادقی

۶ اسفند ۱۴۰۰

مناسب سن 5 +

واقعا عالی هست این فیلم

بزرگسال

توسط : مجتبی چمران

۲ بهمن ۱۴۰۰

مناسب سن 16 +

سلام خیلی جالب بود ولی اصلا برای زیر 16 سال توصیه نمیشود من چون خودم بچه مذهبی هستم میگم که زیر این سن نگاه نکن بهتره

بزرگسال

توسط : طه ملکی

۲ بهمن ۱۴۰۰

مناسب سن 5 +

خیلی جذاب

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد دینامیت

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!