• امروز : 22 فروردین 1404
logo

نقد و بررسی فیلم دسته دختران

author-img

توسط : مریم رضایی ارزیاب کدومو

2 سال پیش

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

11600 بازدید

reviews-image

دیدگاه کدومو

kodoumo-logo 15 +
این ستاره‌ها کیفیت فنی محصول بوده و فارغ از معیارهای تربیتی و ارزش‌های اخلاقی به اثر داده شده است. ارزیاب براساس میانگین امتیاز اثر در پلتفرم‌های مختلف و نگاه فنی خود به محصول این امتیاز کیفی را برای محصول لحاظ کرده است.

 دسته دختران، دومین اثر منیر قیدی است. او در ژانر دفاع مقدس، به حضور زنان در جنگ پرداخته است. فیلم روایت متفاوتی از مقاومت زنان در روزهای اشغال خرمشهر دارد. زنانی که قصد دارند شجاعانه اسلحه به دست بگیرند و هم‌پای رزمندگان بجنگند، اما با مخالفت مردان و تحقیر و تمسخر آن‌ها مواجه می‌شوند.

ژانر : حماسی دفاع مقدس

سال 1400 90 دقیقه جزئیات کامل اثر
17 مناسب خانواده 48 نامناسب خانواده

دیدگاه والدین

kodoumo-logo 10 +
بر اساس 5 رای

دیدگاه فرزندان

هیچ دیدگاهی ثبت نشده است.

شاخص های اثر

شما هم بررسی کنید
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات
جزئیات

آنچه لازم است والدین بدانند

  این فیلم حول محور جنگ و دفاع ساخته شده و صحنه‌های متعددی از درگیری، جنگ، شهادت، زخمی‌ها و... را دارد. ممکن است در درجه اول اینطور به نظر بیاید که این خشونت برای نوجوان بالای 15 سال مناسب نیست. اما باید به این نکته توجه داشت که در دنیای فیلم و انیمیشن امروز، که بیش از پیش به خشونت و قهرمان‌سازی‌های پوچ پرداخته می‌شود، وجود فیلمی مثل دسته دختران، این نوید را می‌دهد که قهرمان‌های واقعی هنوز فراموش نشده‌اند و بهتر است بیشتر به آن‌ها پرداخته شود. خشونت موجود در فیلم، دفاعی مقدس و در برخی صحنه‌ها مظلومانه است که نشان می‌دهد کشور ما هیچگاه جنگ طلب نبوده و در دفاع از خودش دست به خشونت زده است. همانطور که در فیلم می‌بینیم آذر، کوچک‌ترین عضو گروه برای دفاع از جان خود و دوستانش، دست به کشتن یک عراقی می‌زند و این صحنه به تنهایی می‌تواند ماهیت و نوع دفاع مردان و زنان سرزمین ما را مشخص کند.

اما نکته قابل توجه این است که شخصیت‌های اصلی فیلم زنان هستند و آن‌ها هستند که مقابل هجوم دشمن می‌ایستند و به همچون مردان رزمنده در خط مقدم حضور دارند. این فیلم می‌تواند برای فرزند دخترتان الهام‌بخش باشد و شخصیت‌هایی مثل یگانه، وجیهه و سیمین را الگوی خود قرار دهد. اما باید این نکته توجه کرد که این شخصیت‌ها کاملا الگوی مثبتی نیستند و نقاط ضعفی دارند. لازم است که درباره رفتارهای ناپسند شخصیت‌ها با فرزندتان گفت‌وگو کنید.

خلاصه: با توجه به محتوای فیلم که خشونت و جنگ را نشان می‌دهد بهتر است پس از مشاهده، با فرزندتان درباره قهرمان‌های واقعی، جنگ تحمیلی و دفاع صحبت کنید.

با فرزندان خود صحبت کنید درباره

نظر فرزندتان را درباره جنگ بپرسید. از او بخواهید تا بگوید اگر جنگی اتفاق بیوفتد او خودش را لایق قرار گرفتن در کدام جبهه نبرد می‌داند؟ راجع به تفاوت حمله و دفاع با یکدیگر صحبت کنید. به‌نظرت حضور سیمین در جبهه بدون رضایت پدرش درست بود؟ رفتار وجیهه با همسرش را چگونه ارزیابی می‌کنی؟ به‌نظرت برخورد او با همسرش و راه حلش برای رفع مشکلش درست بود؟ راه حل یگانه برای رفع عذاب وجدانش درست بود؟ تو از کدام شخصیت خوشت آمد؟چرا؟  درباره جنگ تحمیلی و عواقب آن با یکدیگر گفت‌وگو کنید.

خلاصه: درباره تفاوت حمله و دفاع و عواقب جنگ با یکدیگر صحبت کنید.

داستان اثر

یگانه، وجیهه و سیمین که آموزش نظامی دیده‌اند و کار با اسلحه را بلدند، سعی می‌کنند تا مثل مردان وارد جنگ و دفاع از خرمشهر شوند. اما مردان رزمنده، که وجودشان را مانع پیروزی می‌دانند با سرگرم کردن آن‌ها در پشت جبهه، سعی در دور کردنشان از میدان جنگ دارند. اما دسته دختران کوتاه نمی‌آید و با تماس مستقیم با فرمانده وقت، شهید جهان‌آرا مسئولیت حفاظت از انبار مهمات را برعهده می‌گیرد. آن‌ها در بیمارستان صحرایی با فرشته، پزشک بیمارستان آشنا می‌شوند و خانه او را مقر اسکان خود قرار می‌دهند. وقتی مهمات به دست آن‌ها می‌رسد، متوجه می‌شوند که این مقدار، برای تحویل به رزمنده‌ها بسیار کم است. پس تصمیم می‌گیرند تا با رفتن به گمرک، که زیر آتش مستقیم دشمن است، به مهمات اصلی دست پیدا کنند. در این راه آذر، خواهر یکی از شاگردان یگانه، فرشته و مردی که قصد فرار از جنگ را داشته با هم همسفر می‌شوند. در طول این مسیر، هرکس به سمتی کشیده می‌شود، فرشته به دنبال نامزد گمشده خود می‌رود، آذر در قبرستان شهر، مشغول دفن شهدا می‌شود، اما مرد که دلبسته سیمین شده در دسته می‌ماند و به دختران کمک می‌کند. در آخر آن‌ها موفق می‌شوند تا مهمات زیادی را از زیر آتش بیرون بکشند و به رزمنده‌ها برسانند.

جزئیات اثر

کارگردان/ مولف: منیر قیدی

نویسنده/ مترجم: منیر قیدی-میلاد اکبر نژاد-ابراهیم امینی

نام تهیه کننده: محمدرضا منصوری

نام بازیگران: نیکی کریمی- پانته‌آ پناهی‌ها- فرشته حسینی- هدی زین العابدین

نام شخصیت ها: : یگانه: زنی‌ست که در حادثه‌ای در جنگ فرزندانش را از دست داده او که خودش را مقصر این اتفاق می‌داند و از همسرش جدا شده سعی می‌کند با تشکیل دسته دختران هم از خرمشهر دفاع کند هم داغ به‌جا مانده از مرگ بچه‌هایش را فراموش کند. سیمین: دختری کم سن و سال ولی جسور است که می‌خواهد هم‌پای مردان از شهرش دفاع کند و با وجود مخالفت پدرش به جنگ آمده. وجیهه: زن میانسالی که از همسر الکلی و قماربازش جدا شده و می‌خواهد به یگانه، برای دفاع از خرمشهر کمک کند.

کشور سازنده: ایران

جوایز و افتخارات: این فیلم، برنده سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های بصری و دریافت دیپلم افتخار نقش مکمل زن، از چهلمین جشنواره فیلم فجر شده است.

مخاطب اثر: بزرگسال

نظرات کاربران

بزرگسال

توسط : امیر حسین

۲۷ شهریور ۱۴۰۲

مناسب سن 12 +

درک بهتر جنگ و روایت قهرمان ها..و زن ها..و غیرت زن ها...#بودن_که ماندیم

بزرگسال

توسط : زینب محمدی

۱۲ مرداد ۱۴۰۲

مناسب سن 5 +

جنگ واقعی تو خرمشهر رو خوب گفتن

بزرگسال

توسط : زهرا شیروان

۹ تیر ۱۴۰۲

مناسب سن 12 +

خیلی خوب بود اما عراقی ها رو نشون ندادن...

بزرگسال

توسط : زهرا شیروان

۹ تیر ۱۴۰۲

مناسب سن 12 +

خیلی خوب بود اما عراقی ها رو نشون ندادن...

بزرگسال

توسط : فائزه خانمحمدی

۳ خرداد ۱۴۰۲

مناسب سن 10 +

شخصیت سیمین تصویر نقش دختر جوانی برابر با یک پسر جوان بلاخره به درستی یه نمایش میکشد... برابری و پابه پای هم جنگیدن...به طوری که شما میتوانید جای سیمین پسری جوان بگذارید و اصلا متوجه نشوید

هیچ نظری وجود ندارد

افزودن دیدگاه در مورد دسته دختران

مناسب برای رده سنی :
این اثر چطور بود :

سرویس کدومو به عنوان دستیار چندرسانه‌ای خانواده و سامانه‌ی هدایت مصرف خانواده اعلام می‌کند که کلیه‌ی تصاویر استفاده‌شده در این نرم‌افزار به‌صورت رایگان و بدون مالکیت شخص یا نهادی است و همچنین محتواهای متنی، پادکست‌های صوتی و یا ویدیوهای تولید و ثبت‌شده در بخش‌های مختلف این نرم افزار متعلق به سرویس تولید محتوای کدومو بوده و حق انحصاری پدیدآورنده‌ی اثر برای بهره‌برداری مادی و معنوی برای این مجموعه محفوظ است.

درباره کدومو

شما والدین عزیز تنها نیستید. هم می‌توانید با تیمی از کارشناسان زبده و با تجربه همراه شوید و هم از تجارب دیگر والدین نسبت به محصولات رسانه‌ای استفاده کنید.

با هم می‌توانیم دنیای رسانه‌ای امن برای فرزندانمان بسازیم. فقط کافیست با ما همراه شوید تا در این مسیر دستیار شما باشیم!